شناسهٔ خبر: 70783753 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سینماپرس | لینک خبر

«عباس رافعی» خطاب به «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی»:

وفاق ملی تان این بود که چون سال‌های گذشته سر فیلم‌ها را با آیین نامه‌ها و تبصره‌هاتون ببرید؟

سینماپرس: «عباس رافعی» کارگردان سینما در یادداشت با عنوان «رویای رهایی» خطاب به «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی» نوشت: فیلم سازان قهر کرده به دعوت مدیران جشنواره فیلم فجر لبیک گفته و فیلم‌هایشان را به جشنواره فیلم فجر سپردند غافل از اینکه لیست نهایی منتخبین که اعلام شد هیچ نام و نشانی از این فیلم‌ها و فیلمسازان نبود، وفاق ملی تان این بود که چون سال‌های گذشته سر فیلم‌ها را با آیین نامه‌ها و تبصره‌هاتون ببرید؟ اینگونه میخواهید اعتماد از دست رفته را بازگردانید؟

صاحب‌خبر -

به گزارش سینماپرس، «عباس رافعی» کارگردان سینما با انتشار یادداشتی خطاب به «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعتراض خود را نسبت به عمل‌کرد «جشنواره فیلم فجر» ابراز داشت. مشروح این یادداشت که با عنوان «رویای رهایی» منتشر شد از این قرار است:

وزیر محترم دولت وفاق ملی

امروز بیان کردید کاهش اعتماد عمومی به حکمرانی در حوزه فرهنگ وجود داشته و از قهر و اعتراض هنرمندان سخن به میان آوردید.

مدیران جشنواره فیلم فجر در حضور شما گفتند در پی وفاق ملی آمده‌ایم و می‌خواهیم سم زدایی کنیم و همه فیلمسازان را به کمک طلبیدند.

فیلم سازان قهر کرده به این دعوت لبیک گفته و فیلم‌هایشان را به جشنواره فیلم فجر سپردند غافل از اینکه لیست نهایی منتخبین که اعلام شد هیچ نام و نشانی از این فیلم‌ها و فیلمسازان نبود، وفاق ملی تان این بود که چون سال‌های گذشته سر فیلم‌ها را با آیین نامه‌ها و تبصره‌هاتون ببرید؟ اینگونه میخواهید اعتماد از دست رفته را بازگردانید؟

مخاطب را به همین پوستر جشنواره فیلم فجر ارجاع می‌دهم فیلم «مادر» علی حاتمی که در جشنواره فیلم همان سال (هشتم) مورد بی‌مهری قرار گرفت و علی حاتمی چه در فیلمنامه و چه در کارگردانی حتی نامزد هم نشد، حال که در بینمان نیست با عکسش خاطره بازی میکنید؟ «ای ایران» ناصر تقوایی را همان سال از مسابقه کنار گذاشتید به فیلم درخشان «دندان مار» کیمیایی در همان جشنواره دهن کجی کردید کلوزاپ عباس کیارستمی هم که دو دستی تقدیمتان کرده بود نادیده گرفتید، به راستی چه بلایی به سر سینمای ملی و محبوب و جهانی ایران آورده‌اید که از آن نام‌ها به اینجا رسیده‌ایم.

چقدر محجوب و مهجورند سینماگرانی که حتی کوچک‌ترین سالن جشنواره‌تان را از فیلم آنها دریغ می‌کنید.

من هم مثل دوستان فیلم سازم امسال باور کردم که شاید وفاقی در میان باشد و فیلم جدیدم را که «رویای رهایی» نام دارد به جشنواره فیلم فجر سپردم فیلمی که سعی کردم نشان دهم اولین آسیب مشکلات اقتصادی جامعه، فروپاشی اخلاق است، جامعه بی اخلاق همچنان باید در رویای رهایی باقی بماند فیلم قصد دارد خراشی هر چند نازک و کوچک روی مغز مخاطب بکشد که از رویا خارج شود و قطعا که این خراش درد دارد و تلخ است.

اما دیدم همچنان در بر همان پاشنه می چرخد.

به تمامی عوامل فیلم بویژه خانم پریوش جاویدی بازیگر درخشان و آینده دار و بهروز پناهنده بازیگر پرتلاش و با اخلاق از همین جا می‌گویم که هنرمندان میزبان و مدیران میهمان این مراسم ها هستند چرا که به گواه تاریخ هیچ فیلمی در نهانخانه نخواهد ماند.