به گزارش ایرنا، علی اصغر احمدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از چند طرح هادی در روستاهای ساری اظهار کرد: با حمایت های دولت چهاردهم مبلغ تسهیلات مسکن روستایی با کارمزد پنج درصد از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به چهار میلیارد ریال افزایش یافت.
وی گفت: امروز باید قدردان بانک های باشیم که در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی همکاری لازم را با متقاضیان دارند.
احمدی افزود: نهضت ساخت مسکن در روستاها از سال ۱۳۸۴ شروع شده و تاکنون شاهد ساخت ۲۲۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای استان با استانداردها لازم بودیم.
احمدی با بیان اینکه در یک سال گذشته برای ساخت هر واحد مسکونی در روستاها سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و برای مقام سازی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره پرداخت میشود تصریح کرد: تسهیلات ساخت مسکن روستایی در آیندهای نزدیک به چهار میلیارد ریال افزایش پیدا می کند.
این مقام مسوول همچنین در ادامه گفت: براساس آخرین سرشماری کشور سه هزار و ۶۷۱ روستا در مازندران وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۴۶۵ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و براساس قانون مشمول تهیه و اجرای طرح هادی می شوند.
وی ادامه داد: از این تعداد روستای واجد شرایط اجرای طرح هادی، تاکنون این طرح در هزار و ۲۹۰ روستای مازندران تهیه و حداقل در یک یا ۲ مرحله اجرا شده که برای اجرای آن ها از اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.
احمدی افزود: هم اکنون نیمی از روستاهای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت اجرای طرح هادی برخوردار هستند که با تخصیص اعتبارات لازم، مازندران نیز به شاخص های کشوری در این زمینه نزدیکتر خواهد شد.
مدیر کل بنیاد مسکن مازندران افزود: اگر خواهان شتاب یافتن ساخت مسکن روستایی هستیم باید همه دستگاه های مرتبط با همکاری دهیاران برنامه ها را پیش ببریم.
طرح هادی یا به عبارتی طرح جامع توسعه روستایی از جمله اقدامات مهم برای توسعه و عمران روستاها است. این طرح مصوبهای برای هدایت عملیات سازندگی و آبادانی در روستاها با آگاهی از وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آنهاست.
اساس چنین طرحهایی در کشور از سال ۱۳۶۲ و با عنوان روان بخشی روستاها اجرا و در سالهای بعد به ویژه از سال ۱۳۶۶ از سوی بنیاد مسکن با جدیت پیگیری شد.
طرح هادی در بین تمامی طرحهای عمرانی بیشترین تمرکز را بر تغییر ساخت فیزیکی روستاها دارد و از سه جنبه دارای اهمیت است نخست اینکه با توجه به زمان آغاز این طرحها تهیه و اجرای آنها بیش از ۲۰ سال سابقه دارد، دوم از آنجا که طرحهای هادی در مقیاس روستا تهیه میشود گستره مکانی آن زیاد است و در تمامی نواحی روستایی کشور میتوان نمونههایی از آن را یافت و سوم این طرحها محلی ترین و موردی ترین طرحهایی است که به صورت مستقیم با اجتماع روستایی ارتباط دارد.