خالد بایزیدی شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ماموران یگان حفاظت سه گروه از متخلفان زنده گیری سهره در گلوگاه های مختلف شناسایی و از آننا ۶ عدد قفس نگهداری پرندگان، چهار عدد تور مخصوص زنده گیری سهره و سایر ادوات تخلف همراه کشف و ضبط کردند.
وی اضافه کرد: پس از اطمینان از سلامتی و توانایی پرواز با هماهنگی دادستان سردشت، پرندگان محبوس شده در قفس رهاسازب و به دامان طبیعت بازگردانده شدند و متخلفان با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت گفت: این پرنده خوشآواز در جنگلها، درههای پوشیده از درخت، اطراف رودخانهها، پارکها، کشتزارها و در نواحی مستعد تا ارتفاع ۲ هزار متری زندگی میکند.
بایزیدی از همه دوست داران محیط زیست خواست هرگونه تخلف زیست محیطی را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع داده تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری آن اقدام شود.
به گزارش ایرنا، سهره، پرنده ای خوش آواز بوده و به همین علت افراد سودجو با استفاده از تورهای دامی این پرنده را زنده گیری کرده و به قیمتی مختلف در ازای هر قطعه به فروش می رسانند.
سهره از راسته گنجشکسانان است که حدود ۱۴ سانتی متر طول دارد؛ این پرنده کوچکتر از گنجشک خانگی است که دم چنگالی شکل و منقار مخروطی و به نسبت باریک، دمگاه سفید، صورت قرمز، پس سر سیاه رنگ، گونههای سفید، گردن قهوهای یا خاکستری، بالهای سیاه رنگ با نوار زرد مشخص در بال ها و سینهای به رنگ نخودی و پاهای تیره رنگ دارد.
سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را داراست؛ جنگلهای سردشت جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.