صاحبخبر -
ماهواره «لینگوست»(LignoSat) که توسط «دانشگاه کیوتو»(Kyoto University) و شرکت ژاپنی پردازش چوب «سومیتومو فارستری»(Sumitomo Forestry) طراحی و ساخته شده است، با موفقیت از ایستگاه فضایی بینالمللی در فضا مستقر شد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، این ماهواره مکعبی ۱۰ سانتیمتری به مدت حدود ۶ ماه در فضا باقی خواهد ماند تا نهایتا توسط گرانش به جو زمین کشیده شود. این مأموریت ممکن است روزنههای جدیدی را برای طراحی فضاپیما باز کند؛ با توجه به اینکه تأثیرات محیطی ورود مجدد ماهوارهها در حال حاضر با بررسی فزایندهای روبهرو است.
پژوهشگران در طول این ماموریت، واکنش بدنه لینگوست را که از چوب ماگنولیا ساخته شده است، نسبت به نوسانات دما و سطوح تابش زیاد در فضای نزدیک به زمین بررسی خواهند کرد.
لینگوست در روز پنجم نوامبر سال ۲۰۲۴ با موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شد. مقامات ناسا در بیانیه جدید خود گفتند که لینگوست همراه با چهار مینیماهواره آزمایشی دیگر در ماه دسامبر مستقر شده است.
ماهوارهای که در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری به دور زمین میچرخد، چرخش خود را هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور این سیاره تکمیل میکند. ماهواره هنگام قرار گرفتن رو به خورشید، در معرض دمای ۱۲۱ درجه سلسیوس است و در سایه زمین تا دمای منفی ۱۵۷ درجه سلسیوس را تجربه میکند. علاوه بر این، ماهواره مورد اصابت ذرات باردار خورشیدی قرار میگیرد.
در چنین شرایطی، مواد به سرعت تخریب میشوند. از این رو، سازندگان ماهواره تاکنون به آلیاژهای آلومینیومی محکم متکی بودهاند، اما این آلیاژها پس از ورود مجدد به جو زمین، گرد و غبار فلزی تغییردهنده آب و هوا را از خود به جای میگذارند. اگر لینگوست بتواند در آزمایش فضایی خود مقاومت کند، راه را برای نسل جدیدی از ماهوارههای سازگار با محیط زیست هموار خواهد ساخت.
ناسا در بیانیهای با اعلام استقرار ماهواره لینگوست، اعلام کرد: برای تعیین این که آیا میدان ژئومغناطیسی میتواند به بدنه ماهواره چوبی نفوذ کند و با قابلیتهای فناوری آن تداخل داشته باشد، بر سطوح ژئومغناطیسی نیز نظارت خواهد شد.∎