شناسهٔ خبر: 70781721 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

ردپای نهادها بر تن ۴۱ درصد از فیلم‌های فجر؛

انیمیشن‌هایی که برای اولین‌بار کاملا مستقل‌اند - اکونیوز

اقتصاد ایران: از میان ۳۷ فیلم جشنواره فجر، ۱۵ اثر توسط نهادها و موسسات به تولید رسیده‌اند؛ یعنی کمتر از نیمی از آثار این دوره. نکته جالب توجه آن است که برای اولین بار از زمان حضور انیمیشن‌ها در جشنواره فیلم فجر، ۴ انیمیشن کامل مستقل و با سرمایه‌‎گذاری بخش خصوصی به جشنواره راه‌ یافته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، حالا که از تب‌وتاب اعلام اسامی فیلم‌ها کمی گذشته، سرمایه‌گذاری نهادها و ارگان‌ها بر روی فیلم‌ها محل بحث و ارزیابی شده‌اند. طبق بررسی خبرنگار ایرنا، امسال هر چهار انیمیشن حاضر در جشنواره، محصول کامل مستقل بخش خصوصی‌ هستند و از میان ۳۷ فیلم حاضر در بخش مسابقه، ۱۵ فیلم (۴۱ درصد) توسط ارگان‌ها و نهادهای مختلف، تهیه و تولید شده‌اند.

در میان نام ارگان‌های مطرحی چون اوج، سوره، فارابی و... نام موسسات کمترشنیده‌شده‌ای چون موسسه امام روح الله(ره) و بهشت امام رضا(ع) نیز به چشم می‌خورد که احتمالا در نشست‌های خبری فیلم‌های «۱۹۶۸» و «بچه مردم» که توسط این دو موسسه تولید شده‌اند، مورد پرسش اهالی رسانه قرار خواهند گرفت.

سازمان فرهنگی اوج با ۲ فیلم؛ همچنان متمرکز بر دفاع مقدس

این سازمان فرهنگی و رسانه‌ای امسال تنها با دو اثر در جشنواره حضور دارد. «خدای جنگ» که به زندگی شهید حسن طهرانی مقدم می‌پردازد و «اسفند» که برشی از زندگی شهید علی هاشمی است؛ البته «اسفند» با سرمایه‌گذاری مشترک فارابی تولید شده است.

نکته جالب توجه آن‌که سازمان اوج سال گذشته ۴ فیلم سینمایی را راهی جشنواره کرده بود که یکی از آنها انیمیشن «ببعی قهرمان» بود. همچنین از میان سه فیلم دیگر، «آبی روشن» و «پرویزخان» درام‌های اجتماعی بودند و تنها «مجنون» به زندگی شهید زین‌الدین می‌پرداخت. با این اوصاف امسال، هم تعداد فیلم‌هایی که اوج راهی جشنواره کرده، کمتر از سال گذشته است و هم سرمایه گذاری بر روی پرتره‌های دفاع مقدسی را به فیلم‌هایی در ژانر درام ترجیح داده است.

اوج امسال با هیچ کارگردان فیلم اولی همکاری نداشته است.

۳ اثر از سازمان سینمایی سوره و بدون حتی یک انیمیشن

کم شدن مشارکت ارگان ها در جشنواره فیلم فجر امسال، فقط مختص به اوج نیست. سازمان سینمایی سوره که سال گذشته با ۷ اثر در جشنواره حاضر شده بود، امسال تنها با سه فیلم «ناتور دشت»، «اشک هور» و «تاکسیدرمی» در جشنواره حضور دارد. البته که «تاکسیدمی» با همکاری باشگاه فیلم سوره و سرمایه‌گذاری مشترک موسسه شهید آوینی و قدرا تولید شده است.

نکته قابل توجه، عدم سرمایه‌گذاری این سازمان بر روی انیمیشن‌هاست. سال گذشته انیمیشن «رویاشهر» و «ساعت جادویی» از تولیدات سوره به جشنواره راه پیدا کردند اما امسال نام سوره به عنوان سرمایه‌گذار هیچ کدام از ۴ انیمیشن حاضر در بخش مسابقه دیده نمی‌شود.

البته که حمید جعفریان رئیس سازمان سوره در این باره گفته بود: ما سعی داریم سالی حداقل دو انیمیشن تولید کنیم، زیرا سینمای کودک و نوجوان با استقبال خوبی روبه‌رو است، اما جشنواره فیلم فجر ظاهرا علاقه‌ای به سینمای کودک ندارد. به همین دلیل، ما دیگر انیمیشن‌های خود را به فجر ارسال نمی‌کنیم، چرا که با این آثار، برخورد مناسبی نمی‌شود. سوره امسال تنها با محمد پایدار به عنوان کارگردان فیلم اولی همکاری داشته است.

ردپای نهادها بر تن ۴۱ درصد از فیلم‌های فجر؛ انیمیشن‌هایی که برای اولین‌بار کاملا مستقل‌اند  الناز ملک در فیلم «پیشمرگ»

موسسات گمنام با ۶ فیلم به جشنواره می‌آیند

کمرنگ شدن حضور اوج و سوره اما از سوی دیگر به حضور موسساتی چون شهید آوینی و بهشت امام رضا منجر شده؛ موسساتی که تا این دوره حضور جسته‌گریخته‌ای در فجر داشته اند اما امسال در فهرست ارگان های سرمایه گذار قرار گرفته اند. موسسه شهید آوینی با فیلم «بازی خونی» به صورت مستقل و با «تاکسیدرمی» به صورت مشترک با سازمان سینمایی سوره به جشنواره فجر می‌آید.

جالب آن‌که موسسه شهید آوینی ۸ سال پیش با فیلم «چراغ‌های ناتمام» به تهیه کندگی مجتبی امینی دبیر پیشین جشنواره فیلم فجر در جشنواره حاضر شد و پس از آن دیگری حضوری در این جشنواره نداشت.

موسسه بهشت امام رضا(ع) هم که موسسه خیریه در جهت توانیابی معلولان است، فیلم «بچه مردم» را به تهیه کنندگی سیدعلی احمدی تهیه‌کننده «خندوانه» و فیلم سینمایی «عزیز» به فجر می‌آورد.

در میان موسسات کمتر شنیده شده، نام موسسه امام روح الله نیز به چشم می‌خورد که سرمایه‌گذاری تولید فیلم «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری را برعهده دارد. نکته قابل تامل، همکاری این دو موسسه با دو کارگردان فیلم اولی است.

بنیاد فرهنگی روایت فتح نیز امسال با دو فیلم «پیشمرگ» و «شمال از جنوب غربی» به جشنواره می‌آید. این بنیاد سال گذشته بر روی فیلم «دو روز دیرتر» سرمایه گذاری کرده بود.

بنیاد فارابی یک‌چهارم سال گذشته فیلم دارد

فارابی سال گذشته رکورددار حضور ارگانی در جشنواره فیلم فجر بود. ۱۲ فیلم از ۳۳ فیلم، نام فارابی را به طور مستقل و با مشارکت سوره و دیگر ارگان‌ها به عنوان سرمایه‌گذار یدک می‌کشیدند.

در میان نام ارگان‌هایی چون اوج، سوره، فارابی و.. نام موسسات کمترشنیده‌شده‌ای نیز به چشم می‌خورد که احتمالا در نشست‌های خبری مورد پرسش قرار خواهند گرفت. نکته قابل تامل همکاری این موسسات با کارگردان‌های فیلم اولی است

امسال اما فارابی تنها با ۳ اثر به جشنواره می‌آید و هر سه نیز در مشارکت با دیگر ارگان‌ها تهیه شده است؛ «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی در مشارکت با کانون پرورش فکری، «صیاد» به کارگردانی جواد افشار در مشارکت با بنیاد شهید و «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی در مشارکت با سازمان اوج. فارابی هم امسال با هیچ کارگردان فیلم اولی همکاری نداشته است.

نکته قابل توجه مشارکت اوج و فارابی بر روی «اسفند» است. اثری که سال گذشته نیز قرار بود به جشنواره راه پیدا کند اما از حضور در جشنواره بازماند. سال گذشته اوج و فارابی با هم بر روی فیلم «آبی روشن» سرمایه‌گذاری کرده بودند که در اکران با فروش ۹۰۰ میلیونی عملا شکست خورد. رسول صدرعاملی نیز پس از ۶ سال با فیلمی درباره نوجوانان به جشنواره بازگشته؛ اثر قبلی او «سال دوم دانشکده من» بود که در جشنواره سی‌وهفتم نمایش داده شد.

طبق گفت‌وگوی خبرنگار ایرنا با سجاد نصراللهی نصب تهیه کننده فیلم «چشم بادومی»، این فیلم نیز احتمالا با همکاری کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان به جشنواره چهل‌وسوم خواهد آمد.

ردپای نهادها بر تن ۴۱ درصد از فیلم‌های فجر؛ انیمیشن‌هایی که برای اولین‌بار کاملا مستقل‌اند  امیر نوروزی در فیلم «۱۹۶۸»

سرمایه‌گذاری تصویر شهر مانند هر سال روی یک فیلم

یکی از ارگان‌هایی که هر سال حضوری گزیده در جشنواره فیلم فجر دارد، موسسه تصویر شهر است. این موسسه امسال با «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی در جشنواره حضور دارد. سال گذشته نیز این موسسه تنها با «بی‌بدن» که در مشارکت با بخش خصوصی تولید شده بود به جشنواره آمد. «بی‌بدن» نیز حضوری نسبتا موفق در جشنواره فیلم فجر داشت و در اکران نیز به فروش ۴۷ میلیاردی رسید. فروشی که به جز «مست عشق» برای هیچ کدام از درام های اجتماعی روی پرده امسال رقم نخورد.

سیمافیلم پس از سه سال با «موسی کلیم الله» به فجر می‌آید. این مرکز در جشنواره چهلم نیز با فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» حضور داشت که اسپین‌آفی از سریال «عاشورا» به کارگردانی هادی حجازی فر بود.

نخستین باری که جشنواره فجر، چهار انیمیشن مستقل به خود می‌بیند

آنچه در جشنواره فیلم فجر امسال توجه‌ها را به سوی خود جلب خواهد کرد، حضور چهار انیمیشن در بخشی مجزا از مسابقه و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. انیمیشن «افسانه سپهر» به تهیه کنندگی مهدی جعفری جوزانی و با سرمایه‌گذاری استودیو مهوا تولید شده که سال گذشته به طور مشترک با سازمان سینمایی سوره، انیمیشن «رویاشهر» را به جشنواره آورده بود.

همچنین انیمیشن «پسر دلفینی۲» به تهیه کنندگی محمدامین همدانی به مانند «پسردلفینی۱» محصول بخش خصوصی است و با سرمایه گذاری استودیو انیمیشن آسمان خیال تهیه شده است.

«زال و رودابه» نیز با سرمایه گذاری شخصی محمدعلی سجادی به تولید رسیده است. استودیو هورخش هم پس از ۶ سال که با «آخرین داستان» در فجر سی و هفتم حضور داشت، «ژولیت و شاه» را راهی فجر کرده که از نصرالله مدقالچی گوینده پیشکسوت تا حامد بهداد و غزل شاکری صداپیشگی آن را برعهده دارند.

نکته جالب توجه آن‌که امسال برای اولین بار ۴ انیمیشن کاملا مستقل در جشنواره فیلم فجر حضور دارند. سال گذشته نیز ۴ انیمیشن به جشنواره راه یافتند که از میان آنها «رویاشهر» تولید مرکز انیمیشن سوره و «ببعی قهرمان» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج بود. در جشنواره سی و چهارم نیز ۸ انیمیشن به جشنواره آمدند که از میان آنها «در مسیر باران» با سرمایه‌گذاری آستان قدس رضوی، «پادشاه آب» با سرمایه گذاری کانون پرورش فکری و «قلب خورشید» و «بازمانده» نیز توسط مرکز پویانمایی صبا به تولید رسیده بودند.

برچسب‌ها: