یدالله شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دود خروجی از فعالیت واحد تولیدی کود شیمیایی سولفات پتاسیم در حاشیه جاده گناباد به روستای «بیمرغ» و نزدیکی شهر روشناوند مشکلات تنفسی برای شهروندان ایجاد کرده است که این معضل در زمان وزش باد از سمت جنوب به شمال تشدید می شود.
وی با اشاره به اینکه حل این مساله بارها از طریق مسوولان و ادارات مربوطه از جمله محیط زیست پیگیری شده است، توجه بیشتر مسوولان نسبت به رفع این معضل را خواستار شد.
رییس شورای اسلامی شهر روشناوند گناباد ادامه داد: مردم این شهر از احتمال بروز مشکلات تنفسی و ریوی ناشی از فعالیت واحد تولیدی کود شیمیایی پتاسیم در نزدیکی این شهر به شدت نگران و خواستار توجه بیشتر مسوولان هستند.
بخشدار مرکزی گناباد هم مشکلات و نگرانی مردم شهر روشناوند و روستاهای همجوار مانند بیمرغ به علت استمرار فعالیت واحد تولیدی کود پتاسیم در این منطقه را تایید کرد.
رضا باقرزاده از مسوولان مربوطه و به خصوص محیط زیست خواست که با جدیت بیشتری این معضل را پیگیری و بر فعالیت این واحد تولیدی نظارت داشته باشند.
غلظت آلایندههای واحد تولید کود شیمیایی روشناوند خطرناک نیست
رییس اداره حفاظت محیط زیست گناباد اما به خبرنگار ایرنا گفت: نمودار پایش آنلاین واحد تولیدی کود شیمیایی سولفات پتاسیم در بخش مرکزی گناباد در بیشترین حالت نشان دهنده حداکثر غلظت ppm ۴۶ است که کمتر از حدود آلایندگی (ppm۱۰۰) است، لذا این غلظت خطرناک و مصداق آلایندگی نیست.
حسن ابراهیمی ادامه داد: بخش اعظم مه مشاهده شده در زمان فعالیت این واحد تولیدی ناشی از بخار آب بوده که به علت برودت هوا متراکم شده است و در سطح ارتفاع پایین حرکت می کند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست گناباد اضافه کرد: در غلظت های کمتر از حد مجاز هم بو استشمام می شود ولی از حد مجاز فراتر نرفته است.
وی بیان کرد: تمامی صنایع شهرستان به صورت مستمر و شبانه روزی توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست پایش می شود و واحد تولیدی کود شیمیایی سولفات پتاسیم در بخش مرکزی و حوالی شهر روشناوند گناباد نیز به صورت پایش آنلاین ۲۴ ساعته تحت نظارت است.
مدیر عامل واحد تولیدی سولفات پتاسیم گناباد هم اظهار کرد: این واحد تولیدی در زمان استقرار در شهرک صنعتی گناباد با مرکز این شهر چهار کیلومتر فاصله داشت، ولی اکنون ۶ کیلومتر با شهر روشناوند و روستاهای اطراف فاصله دارد.
مصطفی دستمرد ادامه داد: در ساختمان جدید این شرکت تولیدی تمام سیستمهای فیلترینگ نصب و به تایید سازمان محیط زیست رسیده و تاکنون هیچ گونه مورد مشکوک برای سلامتی هیچ کدام از ۶۵ کارگر و شاغل در این واحد و پرسنلی که همه روزه در این واحد تردد می کنند، گزارش نشده است.
وی گفت: حداکثر گاز خروجی کلر میتواند عدد ۱۰۰ باشد ولی این میزان در این واحد تولیدی یک بیستم مجاز قانونی است و سیستم پالایس به صورت بر خط (آنلاین) توسط اداره محیط زیست رصد می شود.
واحد تولیدی کود شیمیایی سولفات پتاسیم روشناوند تا ۲ سال گذشته در شهرک صنعتی گناباد مستقر بود ولی تولید کنندگان مستقر در این شهرک به دفعات به دلیل خسارت ها و مشکلات متعدد ناشی از فعالیت این واحد تولیدی خواستار تعطیلی و انتقال آن به منطقه دیگر شده بودند.
آنان قطع برق و بروز خسارت های زیاد بر تجهیزات صنعتی و بناهای سایر واحدهای تولیدی را مهم ترین مشکلات این واحد دانستند.
به دنبال ورود مراجع قضایی و اداره محیط زیست فعالیت واحد تولیدی سولفات پتاسیم نزدیک به ۲ سال گذشته متوقف و متصدیان این واحد ملزم به انتقال آن به خارج از شهر شدند.
شهر روشناوند با سه هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت و ۱۵۷ کیلومتر مربع وسعت، از توابع بخش مرکزی و در ۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان گناباد واقع است.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.