جواد شریفی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پرورش دهندگان ماهی در این استان برای توسعه فعالیت، سرمایه در گردش و تامین تجهیزات مورد نیاز، خواستار دریافت تسهیلات ارزان قیمت هستند.
وی افزود: خراسان شمالی استان کشاورزی است و ظرفیت های زیادی در این استان برای توسعه کشاورزی از جمله پرورش ماهی وجود دارد، پرورش ماهی اشتغال زا و درآمدزا است و آب استخرهای آن می تواند در بخش کشاورزی استفاده شود.
پرداخت ۶۵ میلیارد ریال تسهیلات
شریفی گفت: ۶۵ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ و فنی اعتباری به پرورش دهندگان ماهی در این استان پرداخت شد، این منابع از برنامه های سال های گذشته است که تاکنون به طول کشیده است.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: این میزان اعتبار تسهیلاتی برای کمک به فعالیت آبزی پروران سردابی و گرمابی در اختیار ۶ نفر از متقاضیان قرار گرفت.
وی اظهار کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ تن ماهی شامل یکهزار و ۶۵۰ تن سردابی و ۵۵۰ تن انواع ماهی گرمابی در ۹ ماهه امسال در مزارع استان تولید شد.
شریفی با بیان اینکه میزان تولید ماهی در مدت مشابه پارسال ۲ هزار و ۲۰ تن گزارش شد، گفت: میزان تولید و برداشت ماهی در سال جاری ۹ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
مشکل تامین آب
وی گفت: تامین آب، از مشکلات پرورش دهندگان ماهی در این استان است، خشکسالی ها و کاهش بارندگی سبب شده تا این بهرهبرداران در تامین آب برای پرورش ماهی با مشکل روبه رو شوند.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: ۹۲ مزرعه پرورش ماهی سردابی و ۱۲۱ مزرعه پرورش ماهی گرمابی و ۱۵ واحد پرورش ماهی زینتی در استان فعال شده است.
وی افزود: بخشی از ماهی تولید شده در مزارع خراسان شمالی به سایر استان ها ارسال میشود و همچنین از سایر استانها ماهی به صورت تازه و منجمد وارد میشود.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمیعت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.