شناسهٔ خبر: 70780313 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

کارکرد سامانه خودنویس؛ حذف واسطه‌ها و صرفه جویی ۳۵۰۰ میلیاردی برای مردم

موسوی نماینده مجلس: سامانه خودنویس با توجه به کارکرد خود در حذف واسطه‌ها در هنگام عقد قرارداد مسکن برای مردم موجب شده که صرفه جویی بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومانی را در هزینه های مردم شاهد باشیم.

صاحب‌خبر -

سامانه خودنویس با ارائه خدمات نوین، کاهش هزینه‌ها و تسهیل فرآیندهای ملکی، نقشی کلیدی در نظم‌بخشی به بازار مسکن ایفا می کند و بستری شفاف برای تمامی مردم فراهم کرده است. این سامانه، با رویکردی مدرن و متناسب با نیازهای جامعه، به ابزاری مطمئن برای مدیریت بهتر معاملات ملکی تبدیل شده و مهمتر از آن می تواند بازار مسکن را به ثبات برساند ودست دلال ها و سودجویان را کوتاه و در مقابل آن به جیب مردم کمک کرد. سامانه خودنویس با ثبت بیش از ۱.۵ میلیون قرارداد و صرفه‌جویی ۳ هزار میلیارد تومانی، گامی مؤثر در مسیر شفافیت، کاهش هزینه‌ها و تحقق عدالت در بازار مسکن برداشته است.

سید جمال موسوی، عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در رابطه با اهمیت سامانه خودنویس به خبرنگار قدس گفت: سامانه خودنویس با ارائه اطلاعات دقیق، شرایط خوبی برای نظارت بهتر برنامه‌ریزان کشور فراهم کرده است. دسترسی به اطلاعات جامع و قابل‌اعتماد، به سیاست‌گذاران امکان می دهد تا در بحث قیمت گذاری معاملات مسکن موثر باشند و دست سودجویان را از جیب مردم کوتاه کنند.

موسوی گفت: سامانه ی خودنویس سامانه ای شفاف در حوزه معاملات مسکن است تا قراردادهایی که بصورت رسمی انجام می گیرد به واسطه این سامانه ثبت و تایید شود. مردم در هر ساعت از شبانه روز که بخواهند می توانند قراردادی ثبت کنند یا خرید و قرارداد اجاره ای داشته باشند تا بصورت رسمی این معامله به واسطه سامانه شفافیت ثبت شود.

وی ادامه داد:مردم اگر بخواهند قراردادهایشان بصورت رسمی تایید شود باید در سامانه خودنویس ثبت کنند اما اگر بخواهند با قرادادهای برگه ای بین خودشان قراردادی بنویسند طبیعتا با مشکلاتی مواجه می شوند. عدم شفافیت ،افزایش قیمت ها ، کلاهبرداری ، وجود دلال ها از معایب قراردادهای برگه ای بین مستاجر و صاحب خانه است.

موسوی از صرفه جویی در هزینه های بواسطه ثبت قراراداد در سامانه خودنویس سخن گفت و تاکید کرد:سامانه خودنویس با توجه به کارکرد خود در حذف واسطه‌ها و هزینه‌های واسطه‌گری در هنگام عقد قرارداد مسکن برای مردم موجب شده است که صرفه جویی بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومانی را در هزینه های مردم شاهد هستیم شود. گفته می شود در یک و نیم میلیون قرارداد حوزه مسکن، ۳.۵ هزار میلیارد صرفه جویی صورت گرفته است که این نشاندهنده شفافیت اقتصادی و عملکرد مثبت سامانه خودنویس است.

وی افزود: دلالی و سودجویی برخی سواستفاده کنندگان بواسطه سامانه خودنویس از بین میرود . مشاورین املاکی که برای خود درصدهای مختلفی از مردم به واسطه مشاوره های خود می گیرند حذف می شوند و کنترل بیشتری بر معاملات صورت میگیرد.

موسوی از تعداد زیاد پرونده های مربوط به املاک در دستگاه های قضایی کشور سخن گفت و تاکید کرد:‌ما سالانه مشکلات زیادی در دادگاه ها به واسطه قرادادهای برگه ای داریم ، طبیعتا با ثبت قراردادها در سامانه خودنویس و استعلام از مجموعه های مختلف مثل دادگستری این مشکلات نیز کاهش پیدا می کند.

وی تاکیدکرد:‌ بخشی از درآمدهای دولت از مالیات است و باید در این رابطه نیز به دولت هم کمک کرد. این سامانه باعث می شود موارد مالیاتی شفاف شود. اینکه افراد چقدر ملک و زمین دارند مشخص می شود البته دولت در این سامانه مدنظرش مالیات و اخذ مالیات از افراد نیست بلکه هدف از این سامانه نظارت بر معاملات مسکن و جلوگیری از افزایش قیمت و حذف دلال ها و مشاورین املاک سودجو است.

موسوی خاطرنشان کرد:‌آگاهی مردم در خصوص این سامانه خیلی مهم است و باعث می شود مردم به سمت سامانه بیایند و از املاک و صاحب خانه ها بخواهند که در سامانه خودنویس معاملاتشان ثبت شود و این موضوع از طریق قانونی صورت بگیرد. باید این موضوع از طریق فضای مجازی،رسانه ها ویا پیامک بصورت گسترده به مردم اطلاع داده شود و بنگاه های املاکی نیز ملزم شوند که هیچ قراردادی را کاغذی انجام ندهند و بدانند و ملزم شوند که کارها بصورت قانونی انجام باید انجام بگیرد. باید پرونده های مربوط به املاک کم شود ،پیش از این قراردادها بصورت رسمی ثبت نمی شد و خب مشکلات این حوزه هم زیاد بود.