شناسهٔ خبر: 70778301 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

حکمرانی آینده بشر به وسیله هوش مصنوعی است

آیت‌الله رشاد گفت: هوش مصنوعی می‌تواند ابزاری قدرتمند در حکمرانی باشد چرا که حکمران آینده بشر به وسیله هوش مصنوعی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، نشست تخصصی با موضوع «بهره‌گیری از هوش مصنوعی در دانش‌های فقه و علوم انسانی» با همکاری پژوهشکده فقه و علوم انسانی مجتمع حوزوی امام رضا علیه السلام و مرکز رشد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد تولیت مجموعه حوزوی امام رضا علیه السلام، مینایی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی ریاست جمهوری و حجت‌الاسلام فرهاد داودی‌پور مدیر پژوهشکده فقه و علوم انسانی امام رضا علیه السلام در این جلسه حضور داشتند.

در ابتدا، آیت‌الله رشاد به لزوم توجه بنیادین و ماهیت شناسی فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی و ضرورت سرمایه گذاری فرا بخشی در حاکمیت به پدیده هوش مصنوعی اشاره کرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی می‌تواند ابزاری قدرتمند در حکمرانی باشد چراکه حکمران آینده بشر به وسیله هوش مصنوعی است، مالکیت هوش مصنوعی در نقطه آغاز آن امری دشوار، اما ممکن است، اما معلوم نیست اگر امروز غفلت کنیم در آینده بتوانیم عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم و شاید امکان ورود به باشگاه هوش مصنوعی بسته شود.

سپس، دکتر مینایی نیز در سخنانی به بررسی کاربرد‌های هوش مصنوعی و لزوم ورود به عرصه کاربردی سازی هوش مصنوعی در علوم انسانی پرداخت و اظهار داشت: فناوری‌های هوش مصنوعی می‌توانند در تحلیل داده‌های بزرگ و پیچیده، شناسایی الگو‌ها و پیش‌بینی روند‌ها در حوزه‌های مختلف علوم انسانی مؤثر باشند.

در ادامه، حجت‌الاسلام فرهاد داودی‌پور گفت: مزیت مطلق حوزه‌های شیعی در تولید داده‌های دانش‌های ممتازی، چون عرفان نظری و فلسفه و فقه، داده افروزی هوش مصنوعی با چنین داده‌های را راهبرد شتاب دهنده برای تسلط به جریان حاکمیتی هوش مصنوعی بر شمرد. 

در ادامه نشست، شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر درباره راهکار‌های عملی برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در پژوهش‌های علوم انسانی و چالش‌های حقوقی پیش ری گسترش هوش مصنوعی پرداختند.

انتهای پیام/ 121