شناسهٔ خبر: 70776933 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کدام گیاهان دارویی برای کشت در اراضی شیب‌دار ایلام پیشنهاد می‌شود؟

دبیر دبیرخانه زنجیره ارزش گیاهان دارویی استان ایلام گفت: کشت گیاهان داویی در اراضی شیب‌دار استان، مناسب‌ترین پیشنهاد است.

صاحب‌خبر -

«علی فرضی‌نژاد» در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر سرزمین‌های مرغوب موجود، هم اکنون بهره‌برداری می‌شوند، تنها سرزمین‌های باقیمانده قابل بهره‌برداری، اراضی مشکل دار یا اراضی با مرغوبیت کم و اراضی شیب‌دار هستند، بدون شک اراضی شیبدار حتی با وجود مرغوبیت مناسب، مشکلات فرسایش خاک را به همراه دارند، بنابراین برای کاربرد اراضی شیبدار، باید به جلوگیری و مهار فرسایش خاک توجه بیشتری شود. یکی از روش‌های افزایش محصولات کشاورزی، زیرکشت بردن اراضی دیم‌زار شیب‌دار است.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه‌های طبیعی، اراضی دیمزار و مراتع فقیر با شیب بیشتر از ۸ درصد وجود دارند که راندمان زراعی و علوفه ای ندارند و برای احداث باغات دیم مناسب هستند، در مناطقی از استان که بارش بیش از ۲۵۰ میلی‌متر دارند و دارای عمق خاک مناسب هستند، می‌توان باغ دیم احداث کرد؛ با این کار علاوه بر تولید محصولات باغی افزوده و ضمن کنترل فرسایش خاک، از ایجاد رواناب نیز جلوگیری می‌شود.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی تشریح کرد: طرح توسعه گیاهان دارویی و باغ‌های دیم در اراضی شیبدار مطابق بند پ ماده ۳۱ فصل هفتم کشاورزی قانون برنامه ششم توسعه در سطح ۵۰۰ هزار هکتار از سال ۱۳۹۶ به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف شده بود که برای موفقیت اجرای کار باید مبتنی بر رعایت ضوابط، معیارهای فنی و ایجاد سامانه‌های استحصال و جمع‌آوری آب موضعی باران باشد، در این راستا  استان ایلام دارای سطح بالایی از اراضی شیب‌دار خصوصاً در مناطق شمالی است که می‌توان با کشت گونه‌های سازگار از فرسایش خاک جلوگیری کرد؛ هر چند در سال‌های اخیر توسط سازمان‌های مرتبط تلاش‌های فراوانی برای کشت گونه‌های سازگار در اراضی شیبدار شده اما این کافی نیست و هنوز بسیاری از مناطق هستند که قابلیت کشت بسیاری از گونه‌ها در مناطق دیم را دارند اما اولویت انتخاب با گونه‌هایی با نیاز آبی کمتر و سازگاری با اقلیم است؛ همچنین این گونه‌ها باید از نظر اقتصادی، بازارپسندی، قابلیت صادراتی، ارزش غذایی و ارزش افزوده دارای مزیت باشند.

فرضی‌نژاد افزود: به طور کلی هدف از اجرای طرح توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی است، با این وضعیت یک از گونه‌هایی دارویی که می‌تواند در اراضی شیب‌دار توسعه یابد؛ گل محمدی است که می‌تواند در سال‌های آتی سطح بیشتری را به کشت و کار این گونه اختصاص داد.

وی اضافه کرد: گل محمدی به‌عنوان یک محصول مقاوم، توسعه آن در حال انجام و در دستور کار است. این محصول الگوی کشت مناسبی بوده و چون نسبت به سرمازدگی و خشکی مقاوم است توسعه آن به‌صرفه است، کشت این محصول زمینه ایجاد اشتغال روستایی مطلوبی را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام