شناسهٔ خبر: 70776329 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

وضعیت متزلزل ۸ مربی در نیم فصل دوم

صاحب‌خبر -

به‌گزارش مشرق، پیش از پایان نیم‌فصل موقعیت بسیاری از تیم‌ها در جدول رده‌بندی متفاوت بود، اما با پایان مسابقات و شروع تعطیلات زمستانی برخی تیم‌ها خود را از جایگاه قبلی نجات داده و موقعیت بهتری در جدول ایجاد کردند. در نتیجه حاشیه امن خوبی به‌وجود آوردند.

با این حال صرفاً قرار گرفتن در نیمه بالایی جدول و عملکرد ظاهراً خوب تیم‌ها نمی‌تواند ملاک مناسبی برای بقای مربیان روی نیمکتشان باشد؛ چراکه همین چندی پیش با وجود صدرنشینی سپاهان در لیگ برتر رضایتی از سرمربی این تیم وجود نداشت و مورایس سپاهان را ترک کرد. از این رو هرچند در ظاهر اینطور به نظر می‌رسد که تغییر و تحولات اساسی روی نیمکت مربیان مختص تیم‌های پایین جدولی است، اما گاهی پیش می‌آید که عملکرد نامناسب، با وجود بالانشینی تیم‌ها، حکم اخراج یک مربی را امضا کرده و پایان همکاری رسماً اعلام می‌شود.

از این رو نیم‌فصل دوم با توجه به عملکرد مربیان می‌تواند آبستن تغییر و تحولات بسیاری باشد. به این ترتیب با توجه به اینکه از ابتدای فصل تیم‌های سپاهان، پرسپولیس، استقلال، مس، خیبر، شمس‌آذر و هوادار، مربیان خود را تغییر دادند ۱۲ مربی جدید بعد از شروع فصل لیگ برتر را تجربه کرده و درمجموع در این ۷ تیم ۱۹ تغییر دیدیم. با این حال لیگی که می‌بینیم کارش به همین‌جا ختم نمی‌شود و بدون شک در ادامه تغییرات اجتناب‌ناپذیر است.

جایگاه محکم 2 مربی پایین جدولی

هوادار به‌عنوان تیمی که در بدترین شرایط ممکن انتهای جدول را تجربه می‌کند اگر نتواند با امید روانخواه به نتیجه برسد یا دست به تغییر می‌زند یا تن به سقوط خواهد داد. صندلی این مربی لرزان‌تر از سایر همکارانش است؛ چراکه بیش از پیش به منطقه خطر نزدیک شده و اصلی‌ترین گزینه سقوط است. دو شکست پیاپی و سنگین که شامل ۱۰ گل خورده برای این مربی بود، باعث شده روانخواه خطر را در نزدیکی خود احساس کند.

بین تیم‌های پایین جدول جایگاه مهدی رحمتی نیز به هیچ عنوان ثابت نیست و اگر مربی جدید شمس‌آذر نتواند روزهای خوبی را که با آلومینیوم و شهر خودرو داشت تکرار کند، چه‌بسا دومین مربی‌ است که از این تیم جدا می‌شود. جایگاه بد تیم شمس‌آذر در نهایت باعث شد رضا مهاجری تیم را ترک کند. از این رو اگر رحمتی بخواهد همچون نساجی و هوادار عمل کند باز هم مجبور است سومین تیم خود را طی سال‌های اخیر ترک کرده و به روند ناکامی‌های خود صحه بگذارد.

شرایط سعید دقیقی هم در خیبر چندان خوب نیست. شروع نیم‌فصل دوم یا به معنی تولد دوباره این مربی خواهد بود یا در صورت عدم نتیجه‌گیری احتمال برکناری‌اش وجود دارد. دقیقی در ۵ هفته اخیر فقط یک‌بار برنده شده و از مجموع ۱۵ امتیاز ۴ امتیاز به دست آورده است. اگر نیم‌فصل فرصتی برای احیای تیم خیبر از سوی سعید دقیقی نباشد، چه‌بسا مسئولان «تغییر دوست» این تیم به‌زودی پایان همکاری او و خیبر را نیز اعلام کنند.

با اینکه تیم‌های مس و نساجی نیز در پایین جدول شرایط خوبی را تجربه نکرده و امتیازات لازم را کسب نکرده‌اند، اما هفته‌های اخیر برای آن‌ها بسیار مطلوب پیش رفته به طوری که مقابل رقبای قدرتمند لیگ امتیازات خوبی کسب کردند و جایگاه مربیانشان در امنیت کامل است. ساکت الهامی که هفته‌های سختی را با نساجی تجربه کرده بود چند هفته‌ای است که رنگ باخت را به خود ندیده و همین موضوع نه‌تنها آن‌ها را از منطقه خطر تا حدودی دور کرده، بلکه حاشیه امنیت خوبی برای ساکت الهامی به‌وجود آورده است. به‌طوری‌که شروع مجدد فصل می‌تواند حتی فرصت مساعدی برای نجات نساجی باشد. عملکرد او در هفته‌های اخیر به‌حدی خوب بوده که قطعاً مسئولان نساجی به این زودی‌ها دست از حمایت از او بر نخواهند داشت. مسعود شجاعی نیز چنین شرایطی دارد. در حالی که مس روزهای بدی را از ابتدای فصل تجربه می‌کرد با شجاعی به وضعیت بهتری رسیده و با قرار گرفتن در رده دوازدهم حداقل کمتر نگران سقوطند. مسی‌ها وضعیت فعلی را مدیون مسعود شجاعی‌اند، از این رو در حالی که مس جزو تیم‌های پایین جدول است اما رضایت از عملکرد سرمربی این تیم فعلاً حاشیه امن خوبی برای او به وجود آورده است.

بالانشینان متزلزل

در نیمه بالایی جدول گل‌گهر هرچند به همراه مهدی تارتار جایگاه پنجم جدول را به خود می‌بیند، اما تا همین دو هفته پیش آن‌ها در وضعیت بدی قرار داشتند و صندلی سرمربی این تیم متزلزل بود؛ چراکه این تیم هفته‌ها رنگ برد را به خود ندیده بود.

در دو هفته پایانی نیم‌فصل اول وضعیت بد تیم‌های شمس‌آذر و چادرملو این فرصت را به گل‌گهری‌ها داد تا با کسب ۶ امتیاز ارزشمند نه‌تنها وضعیت سرمربی خود را بهبود بخشیده و او را همچنان روی نیمکت این تیم حفظ کنند، بلکه جایگاه خود را نیز در جدول رده‌بندی ارتقا داده و از نیمه‌پایینی به نیمه‌بالایی جدول برسند. پیش از این دو بازی نتایج خوبی نگرفت و مقابل همه تیم‌های مدعی و در بازی‌های مهم امتیاز از دست داد. از این رو زمزمه‌هایی از وضعیت نامناسب گل‌گهر شنیده می‌شد. در نتیجه پس ذهن مدیران این باشگاه نتایج نیم‌فصل اول وجود دارد. البته تعطیلات زمستانی فرصت مناسبی است تا این مربی وضعیت بهتری را برای تیمش به وجود بیاورد؛ چراکه در صورت افت مجدد جایگاهش به شدت به خطر می‌افتد.

شرایط بعد از جام‌حذفی و حتی قبل از آن برای آلومینیوم خوب نبود، آن‌ها تا پیش از هفته پانزدهم ۱۶ امتیازی بودند و در نیمه‌پایینی جدول قرار داشتند. مجتبی حسینی بعد از پیروزی اخیری که مقابل شمس‌آذر به دست آورد، صعود چند پله‌ای در جدول داشت اما ۶ هفته بود که رنگ برد را به خود ندیده بود. روند صعودی این تیم، انتقادها را از عملکرد حسینی بالا برده بود و اگر تک پیروزی هفته آخر نبود، چه‌بسا تعطیلات نیم‌فصل فرصتی برای تغییر نیمکت این تیم بود. از این رو باید منتظر شروع آلومینیوم در نیم‌فصل دوم باشیم؛ چراکه ادامه روند ناکامی‌ها می‌تواند برای این مربی خطرناک باشد.

با این حال بین مربیان نیمه‌بالایی جدول جایگاه هیچ‌کدام به اندازه مازیار زارع متزلزل نیست. این مربی و تیمش بعد از سه هفته خوب ناگهان روی نوار بدشانسی افتادند و به سپاهان باختند، اما مساوی در دربی شمالی‌ها و ادامه این روند در نهایت به شکست خانگی مقابل هوادار ختم شد. بعد از این بازی تیم زارع در ۸ هفته متوالی فقط یک‌بار برنده شد و با تیمی که در ابتدا از زارع دیده بودیم، متفاوت بود. از این رو اگر این روند ادامه داشته باشد و اگر زارع نتواند ملوان را از باتلاقی که در آن گیرافتاده نجات دهد قرعه برکناری به نامش خواهد افتاد.

چادرملو هم شرایط خوبی ندارد و این می‌تواند وضعیت سعید اخباری را متزلزل کند، آن‌ها که در ابتدا خوب پیش می‌رفتند ناگهان متوقف شده و پس از کنار رفتن از جام‌حذفی در لیگ نیز با افت روبه‌رو شدند. تیم اخباری ۵ هفته است که رنگ برد به خود ندیده و از ۱۵ امتیاز فقط ۲ امتیاز کسب کرده است. اگر صبر مدیران چادرملو لبریز شود چه‌بسا آن‌ها هم دست به تغییر مربی بزنند و پس از مدت‌ها شانس خود را با مربی دیگری امتحان کنند.

یکی دیگر از تیم‌هایی که در شرایط فعلی نیمکت لرزانی دارد، استقلال‌خوزستان است. هفته‌های اخیر اصلاً برای سرمربی این تیم خوشایند نبوده و تیم بوژوویچ بعد از شکست در جام‌حذفی و کنار رفتن از این مسابقات روند ناکامی را در پیش گرفته و به‌جز پیروزی مقابل هوادار برد دیگری به دست نیاورده است. آن‌ها نیز از ۱۵ امتیاز موجود فقط ۵ امتیاز گرفتند. گمانه‌زنی‌ها درمورد عملکرد ضعیف استقلال‌خوزستان وقتی شدت بیشتری می‌گیرد که بیفوما بهترین گلزن این تیم و یکی دو بازیکن مطرح دیگر از استقلال‌خوزستان مورد توجه تیم‌های دیگر قرار گرفته و می‌توانند برای این تیم آورده مالی داشته باشند؛ در نتیجه احتمال فروششان وجود دارد. بررسی عملکرد آبی‌های خوزستان نشان می‌دهد این تیم بدون ستاره‌هایش نای بردن ندارد. درنتیجه جدایی بازیکنانی همچون بیفوما می‌تواند عملکرد بوژوویچ را ضعیف‌تر کرده و درنهایت به برکناری او ختم شود. باید دید نیم‌فصل دوم برای استقلال‌خوزستان چطور می‌گذرد و مدیران این باشگاه چه سیاستی در قبال این مربی خواهند داشت. از این رو می‌توانیم در نیم‌فصل دوم منتظر تغییرات تازه‌ای باشیم.