شناسهٔ خبر: 70775892 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی طبس خبر داد

میراث طبیعی طبس، گذشته‌ای که به آینده پیوند می‌خورد

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی طبس گفت: کال کردآباد و دریاچه جمجمه علاوه بر ۱۳ اثر طبیعی ثبت شده شهر طبس در مسیر ثبت ملی قرار گرفتند و گذشته را به آینده پیوند می‌دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمد عرب امروز _یکشنبه بیست‌وسوم دی_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دو اثر طبیعی منحصربه‌فرد شهرستان طبس شامل کال کردآباد و دریاچه نمک معروف به جمجمه، به‌زودی در فهرست آثار طبیعی ملی کشور ثبت خواهند شد.

وی افزود: دریاچه جمجمه، که در ۴۰ کیلومتری جنوب طبس واقع شده است، پست‌ترین نقطه چاله طبس به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی طبس گفت: این دریاچه با ارتفاع ۶۰۷ متر از سطح دریا و وسعتی حدود ۵۰ کیلومتر مربع، یکی از جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر منطقه است در سال‌های پر بارش، این دریاچه به یک پهنه آبی زیبا تبدیل می‌شود، اما به دلیل شوری زیاد و تبخیر سریع، اغلب به یک معدن نمک چشم‌نواز تبدیل شده است.

وی ادامه داد: این دریاچه به دلیل طبیعت باتلاقی خود، بقایای حیوانات اهلی و وحوشی که در آن گرفتار می‌شوند به دریاچه جمجمه معروف شده و در تمام طول سال مرطوب باقی می‌ماندو طبیعتی کم‌نظیر از بیابان و نمکزار پدید آورده است.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری طبس ادامه داد: کال کردآباد، واقع در شمال طبس، به دلیل جریان دائمی آب در بخش‌های بسیاری از مسیر خود، مناظری خیره‌کننده ایجاد کرده است.

وی گفت: این رودخانه در طول مسیر از لایه‌های زمین‌شناسی متفاوتی عبور می‌کند، از جمله رسوبات کربناته ژوراسیک و کنگلومراهای نئوژن، جلوه‌ای ویژه به این منطقه بخشیده است.

عرب ادامه داد: کال کردآباد علاوه بر دره‌های عمیق و صخره‌های مرتفع، دارای نیزارهای زیبا و دریاچه‌های کوچک است که به‌واسطه جریان دائمی آب ایجاد شده و این منطقه یک شاهکار طبیعی و زمین‌شناسی محسوب می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری طبس گفت: ثبت جهانی روستای اصفهک در آبان ۱۴۰۳، این روستا به‌عنوان دومین دهکده جهانی گردشگری ایران در سازمان جهانی گردشگری ثبت خواهد شد و افتخاری دیگر برای این منطقه به ارمغان می‌آورد و این میراث ملی، گذشته را به آینده پیوند می‌دهد.

به گزارش ایمنا، تاکنون ۱۳ اثر طبیعی از شهرستان طبس، از جمله چشمه مرتضی علی، کال جنی و سایت فسیلی ملوند، در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده است و اکنون پرونده دو اثر دیگر در حال تهیه است که گامی مهم برای معرفی زیبایی‌های کم‌نظیر شهرستان طبس در خراسان‌جنوبی به جهان محسوب می‌شود.

این اقدامات، همراه با ثبت مراسم عاشورایی و آثار تاریخی دیگر، طبس را به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری طبیعی و فرهنگی کشور در کانون توجه قرار داده است.