شناسهٔ خبر: 70773376 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

علائم و راه های پیشگیری از نوروویروس را بشناسید

امسال، فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا با شیوع ویروس‌های گوارشی همراه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، نوروویروس یا آنفلوآنزای معده که معمولا از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود، یکی از علل اصلی اسهال و استفراغ است. اما این بیماری چه علائمی دارد و چند روز ابتلا را چگونه باید سپری کرد؟

نوروویروس چه علائمی دارد؟

علائم این ویروس گوارشی عبارتند از:

- استفراغ

- اسهال

- دل‌پیچه

- کاهش دفعات ادرار یا ادرار تیره

- خشکی دهان

- احساس ضعف

- سرگیجه

همچنین علائم کمتر رایج موارد زیر را شامل می‌شوند:

- تب خفیف یا لرز

- سردرد

- درد عضلانی

علائم بیماری معمولا یک تا دو روز پس از آلودگی به ویروس بروز می‌کند. با این حال، ممکن است علائم حتی ۱۲ ساعت پس از مواجهه با ویروس نیز ظاهر شود. کودکانی که به این ویروس آلوده شده‌اند، احتمال دارد بی‌قراری کنند و در طول روز خواب‌آلود باشند و بدون اشک گریه کنند.

ممکن است برخی افراد هیچ‌گونه علائمی نداشته باشند اما همچنان ویروس را به دیگران منتقل می‌کنند. کودکان زیر پنج سال، سالمندان و افراد دچار ضعف سیستم ایمنی بیشتر احتمال دارد دچار عفونت حاد شوند.

چگونه نوروویروس را درمان کنیم؟

به گزارش ایندیپندنت، هیچ داروی ضدویروسی برای درمان نوروویروس وجود ندارد و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا هشدار می‌دهد که از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری کنید زیرا مقابل این ویروس موثر نیست و ممکن است به مقاومت خطرناک مقابل آنتی‌بیوتیک منجر شود.

بهترین راه برای عبور از مرحله بیماری استراحت، نوشیدن آب و مایعات و توجه به شرایط بدن است. اگر اشتها ندارید، خودتان را مجبور به غذا خوردن نکنید و می‌توانید بیشتر روز از صرف غذاهای جامد اجتناب کنید.

هنگام بیماری چه بخوریم؟

اگر میل به غذای جامد ندارید، نوشیدنی‌های رقیق مانند آبمیوه بنوشید تا کمبود کالری در طول روز جبران شود.

با توجه به اینکه هنگام ابتلا به آنفلوآنزای گوارشی بدن به‌راحتی دچار کم‌آبی می‌شود، مایعات زیاد بنوشید.

برخی پزشکان توصیه می‌کنند برای بازگرداندن غذاهای جامد به برنامه غذایی با موز، برنج، پوره سیب و نان تست آغاز کنید. اما برخی دیگر می‌گویند فرد در مرحله پایان بیماری می‌تواند هرچه معده‌اش می‌پذیرد، بخورد.

علاوه بر این، پزشکان توصیه می‌کنند از آن‌جا که نوروویروس ممکن است حساسیت موقت به لاکتوز ایجاد کند، برخی افراد از مصرف محصولات لبنی پرهیز می‌کنند. این عفونت باعث آسیب به پوشش روده و کاهش لاکتاز، آنزیم تجزیه لاکتوز، می‌شود.

چگونه از ابتلا به نوروویروس پیشگیری کنیم؟

اگر بیمارید، همچنان به رعایت بهداشت ادامه دهید تا ویروس را به دیگران منتقل نکنید.

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ژل‌های ضدعفونی‌کننده دست مقابل نوروویروس موثر نیستند، بنابراین شستن دست‌ها با آب و صابون به‌مدت حداقل ۲۰ ثانیه ضروری است.

افراد حتی تا بیش از دو هفته پس از ابتلا می‌توانند نوروویروس را به سایرین منتقل کنند. این ویروس به‌راحتی و از طریق غذا و مایعات آلوده، یا لمس سطوح آلوده و سپس تماس دست شسته‌نشده با دهان، چشم و بینی سرایت می‌کند.

به گفته متخصصان، شایع‌ترین علت سرایت نوروویروس آب و غذای آلوده است و برخی غذاها بیشتر مستعدند که ناقل این ویروس باشند.

بیشتربدانید:

منشا طغیان اسهال ویروسی در ایران چیست؟ | راههای انتقال ویروس عامل اسهال را بشناسید | احتمال مرگ در بیماران اسهال ویروسی چقدر است؟