شناسهٔ خبر: 70772690 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امکان اتصال ۱۷۰ هزار مشترک لرستانی به اینترنت فیبر نوری فراهم شد

خرم آباد - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: زیرساخت لازم و امکان اتصال ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار مشترک خانگی، تجاری و اداری به اینترنت بستر فیبر نوری در استان فراهم شد.

صاحب‌خبر -

مجتبی صارمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برابر ابلاغ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از مجموع ۳۳ شهر لرستان ۲۴ شهر به شرکت مخابرات منطقه و ۹ شهر به شرکت آسیاتک جهت اجرای این پروژه و ایجاد دسترسی کاربران خانگی و کسب و کارهای تجاری به اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری واگذار شده است.

وی اظهار داشت: عملیات اجرایی حفاری و فیبرکشی در ۲۰ شهر استان آغاز و در ۶ شهر دورود، ازنا، الیگودرز، پلدختر، الشتر و شول آباد به پایان رسیده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان ادامه داد: هم اکنون نام نویسی متقاضیان برای استفاده از این خدمت در شهرهای مذکور انجام و با توجه به اینکه اینترنت بستر فیبر نوری در مناطقی از خرم آباد همچون قاضی آباد و کوی فلسطین نیز ایجاد شده است منازل، واحدهای تجاری و اداری این محلات نیز می توانند برای استفاده از این خدمت، ثبت نام کنند.

صارمی یادآور شد: بر اساس سرشماری سال ۹۵، برآورد تعداد مشترکان از این خدمت در لرستان ۳۴۰ هزار مورد خانگی، تجاری و اداری بوده که کل پروژه تاکنون پیشرفت ۵۵ درصدی داشته است.

انجام ۳۵۰ کیلومتر فیبرکشی

وی اضافه کرد: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته باید ۸۲۰ کیلومتر حفاری در استان صورت گیرد که تاکنون پیشرفت ۵۵ درصدی داشته است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان ادامه داد: تاکنون ۴۵۳ کیلومتر حفاری و داکت گذاری (کابل نارنجی که در خاک تعبیه می شود) صورت گرفته و ۳۵۰ کیلومتر شوتینگ (نصب خطوط نازک فیبر نوری درون داکت ها) نیز انجام شده است.

صارمی تاکید کرد: طرح اینترنت فیبر نوری منازل و کسب و کارها بر اساس قانون باید تا پایان برنامه هفتم (۱۴۰۷) به سرانجام برسد که با توجه به پیشرفت ۵۵ درصدی و در صورت ادامه روند کنونی، پیش بینی می شود این طرح سال آینده در لرستان به اتمام برسد.

امکان اتصال ۱۷۰ هزار مشترک لرستانی به اینترنت فیبر نوری فراهم شد

نحوه ثبت نام متقاضیان اینترنت فیبر نوری

وی در خصوص چگونگی ثبت نام متقاضیان افزود: مشترکان می توانند با مراجعه به سایت اپراتور مخابرات و آسیاتک، سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و یا نشانی iranfttx.ir برای نام نویسی و بهره مندی از اینترنت پرسرعت اقدام کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان در خصوص هزینه های این خدمت گفت: تامین فیبر نوری تا درب منازل رایگان است و پس از آن با توجه به درخواست متقاضیان در محیط های شخصی، هزینه های مختلفی برای خرید اشتراک توسط اپراتورها دریافت می شود.

صارمی تصریح کرد: بر اساس استاندارد تعریف شده، سرویس اینترنت باید از مرکز ارتباط اصلی اپراتور تا درب واحد مشترک بر بستر فیبر نوری باشد که با توجه به اینکه شبکه مخابراتی استان در مناطقی مسی است، در حال نوسازی و تبدیل به بستر جدید هستیم.

وی در خصوص هزینه های اشتراک پذیری نیز اظهار داشت: هر اپراتور به طور میانگین برای ایجاد هر متر اینترنت بر بستر فیبر نوری ۶۰ میلیون ریال هزینه می کند و شرایط متفاوتی نیز برای اشتراک پذیری دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان با تاکید بر اینکه شرایط مالی واگذاری اینترنت بر بستر فیبر نوری با توجه به رفاه حال شهروندان و مشترکان تدوین شده است، اضافه کرد: دولت بر اساس تعداد اتصال های ایجادی و مشترکان جذب شده توسط اپراتورها، مبلغی به عنوان مشوق به آنها تخصیص می دهد.

توسعه ارتباطات فیبر نوری، مصداق عدالت توسعه ای

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان اضافه کرد: بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مصوب شورای عالی فضای مجازی و در راستای این پروژه، امکان دسترسی منازل، کسب و کارها، سازمان ها، مراکز آموزشی و پژوهشی به اینترنت با سرعت حداکثر یک هزار مگابیت بر ثانیه فراهم خواهد شد.

صارمی با تاکید بر اینکه اتصال مدارس به این شبکه پرسرعت، مصداق عینی عدالت آموزشی است، افزود: یکی از مهمترین برنامه‌های اولویت دار وزارت ارتباطات، توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری است که در این راستا پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها از سال گذشته برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش آغاز شد.

وی یادآور شد: بر این اساس باید ۸۰ درصد کسب و کارها و منازل به این خدمت مجهز شوند که سهم لرستان معادل ۲۸۰ هزار مشترک است، اما هدفگذاری برای ارائه این سرویس به تمامی ۳۴۰ هزار مشترک صورت گرفته و عملیات اجرای نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به لزوم توسعه شبکه ثابت اینترنت یادآور شد: در حال حاضر بیشترین بار ترافیکی شبکه کشور بر روی اینترنت سیار است که باعث چالش در خدمات دهی شبکه همراه می شود، بنابراین اجرای پروژه مذکور به منظور توازن بین شبکه ارتباطات همراه و ثابت، اهمیت بسیاری دارد.