به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، فرماندار تایباد گفت: بدون شک توسعه و پویایی این کانون اقتصادی که مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران است، میتواند بخش صادرات با این کشور را شکوفا کند و نگاه فعالان اقتصادی این کشور و شرکای آنها را دوچندان کند.
مهدی شیردل افزود: پتانسیلهای زیادی در مرز دوغارون نهفته است که باید با تلاش و هم افزایی همه دستگاههای متولی آنها را به یک فرصت طلایی تبدیل کرد، این خود زمینه ساز رونق فعالیتهای اقتصادی معبر زمینی دوغارون خواهد شد.
او اظهار کرد: یکی از مهمترین سیاستهای دولت چهاردهم بهره مندی مردم از خدمات و برنامههای دولت است که میتواند رضایتمندی اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ساکنان مناطق مرزی باید در چارچوب قانون از درآمدهای اقتصادی دوغارون بهرهمند شوند، گفت: مرز دوغارون یکی از مهمترین کانونهای اقتصادی شرق کشور است که در همجواری کشور مصرف کننده افغانستان قرار دارد، از این ظرفیت باید برای رونق قسمتی از اقتصاد خانوادههای مرزنشین استفاده کرد.
فرماندار تایباد افزود: بدون تردید حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در دوغارون نقش سازندهای در اشتغال پایدار جوانان جویای کار این خطه مرزی دارد که این خود نقش زیادی در کاهش آسیبهای اجتماعی منطقه ایفا میکند.
شیردل با بیان اینکه حمایت از سرمایه گذاران ایرانی و خارجی، زمینه حضور آنها را در مرز دوغارون فراهم میکند، گفت: امنیت مرزهای شمال شرق، نزدیکی هرات به عنوان دومین بازار اقتصادی افغانستان به مرز دوغارون، دسترسی آسان به کالاهای ایرانی و مشتری پسندی کالاهای ایرانی در افغانستان از مهمترین ملاکهای تاجران افغانستانی به گذرگاه دوغارون است.
وی بیان کرد: ایجاد و استقرار منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون، حوزه اقتصاد این منطقه را متحول خواهد کرد که در این راستا باید همه مسئولان ارشد کشوری پای کار باشند.
این مسئول اضافه کرد: ۱۶۷ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۷۲۳ دلار کالا از ابتدای امسال تا پایان آذرماه از گمرک مرزی دوغارون به افغانستان صادر شد که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال ارزش دلاری آن ۵۰ درصد افزایش داشته است و این خود گویای افزایش سطح تعاملات ایران و افغانستان از سمت دوغارون دارد.
گمرک مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان کشور است.