شناسهٔ خبر: 70771519 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ادامه روند اخراج نظامیان فرانسوی از چاد با تخلیه یک پایگاه دیگر

دولت چاد از تخلیه پایگاه نظامی دیگری در این کشور توسط سربازان فرانسوی خبر داد.

صاحب‌خبر -

قدس؛ مقام‌های چاد اعلام کردند حدود ۱۰۰ سرباز فرانسوی پایگاه نظامی «ابشه» در این کشور را در چارچوب توافق بر سر خروج کامل نظامیان فرانسوی از چاد ترک کردند.

ستاد کل نیروهای مسلح چاد در بیانیه‌ای تصریح کرد: «ستاد کل نیروهای مسلح چاد در سطح ملی و بین‌المللی اعلام می‌کند که روز ۱۱ ژانویه ۲۰۲۵ خروج نیروهای فرانسوی از پایگاه ابشه صورت گرفت. مراسم واگذاری این پایگاه در حضور وزیر کهنه‌سربازان و قربانیان جنگ نیروهای مسلح برگزار شد.»

نظامیان فرانسوی مدتی پیش نیز یک پایگاه نظامی دیگر خود در چاد واقع در شهر انجامنا را در چارچوب توافق بر سر ترک کامل این کشور حوزه مرکز قاره آفریقا، ترک کرده بودند؛ توافقی که بر طبق آن نظامیان فرانسوی تا ۳۱ ژانویه برای خروج کامل از چاد ضرب‌الاجل دریافت کرده‌اند.

از زمان اجرایی شدن این توافق، دولت چاد به پاریس شش هفته فرصت داد تا نزدیک به ۱۰۰۰ سرباز فرانسوی که در خاک این کشور حضور دارند را به همراه تجهیزاتشان خارج کند.

وزارت امور خارجه چاد روز ۲۸ نوامبر پایان همکاری نظامی چند دهه‌ای این کشور با فرانسه را اعلام کرد که در پی این اعلام، فرآیند خروج سربازان فرانسوی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، دولت چاد در ماه نوامبر توافق‌های همکاری نظامی خود با فرانسه را که در سال ۱۹۷۸ امضا و در سال ۲۰۱۹ بازبینی شدند را لغو کرد. «محمد ادریس دبی اتنو» رئیس‌جمهور چاد در توضیح درباره لغو این توافق‌ها تاکید کرد که آنها «منسوخ» شده‌اند و دیگر «ارزش افزوده‌» ارائه نمی‌کنند.

بعد از آنکه فرانسه نیروهای خود را از چند کشور دیگر منطقه «ساحل» در قاره آفریقا شامل مالی، بورکینا فاسو و نیجر خارج کرد، حالا کشور چد تبدیل به آخرین کشور در این حوزه شده که نظامیان فرانسوی آن را ترک می‌کنند.

در سال‌های اخیر به دنبال افول نفوذ فرانسه در قاره آفریقا، قاره‌ای که در گذشته مورد استعمار گسترده این کشور اروپایی قرار گرفت، نظامیان فرانسوی از کشورهای آفریقایی متعددی بیرون انداخته شده‌اند و این کشورها به سراغ تقویت روابط خود با روسیه رفته‌اند.

«بسیرو دیومای فایه» رئیس‌جمهور سنگال نیز اواخر ماه دسامبر اعلام کرد تمامی سربازان خارجی از سال ۲۰۲۵ شروع به ترک سنگال خواهند کرد. طبق اعلام وزارت دفاع فرانسه، این کشور حدود ۳۵۰ سرباز را در سنگال مستقر کرده است. «آلاسان واتارا»، رئیس جمهور ساحل عاج هم روز اول ژانویه گفت سربازان فرانسوی اواخر ماه جاری میلادی خاک کشورش را ترک خواهند کرد.

این کشورها به دلیل نارضایتی از نفوذ نظامی و سیاسی فرانسه و ناکامی در مقابله با گروه‌های افراطی، به خروج نیروهای فرانسوی اصرار ورزیدند. در مالی، دولت نظامی جدید حتی به همکاری نظامی با روسیه روی آورده است. این اعتراضات معمولا با موجی از ملی‌گرایی و درخواست برای بازپس‌گیری کنترل کامل منابع و سیاست‌های امنیتی همراه بوده و روابط میان فرانسه و این کشورها را به شدت متأثر کرده است.