شناسهٔ خبر: 70771425 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل هواشناسی استان خبر داد

راه اندازی پژوهشکده هواشناسی دریایی در گیلان / پیش بینی بارش نرمال در زمستان

مدیرکل هواشناسی گیلان گفت: پژوهشکده هواشناسی دریایی را به عنوان سومین پژوهشکده ذیل پژوهشگاه هواشناسی کشور در استان مستقر خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -

محمد دادرس در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه های اداره کل هواشناسی استان گیلان در بازه ۱۴۰۳ - ۱۳۹۸ جهت توسعه شبکه ایستگاه ها، اظهار کرد: طی این مدت بالغ بر ۲۵ ایستگاه باران سنجی و اقلیم شناسی کاملا خودکار را راه اندازی کردیم.

وی با اشاره به اهمیت هواشناسی در مناطق کوهستانی، افزود: در سنوات گذشته فقط سه ایستگاه هواشناسی در مناطق کوهستانی ماسوله، جیرنده و دیمان راه اندازی شد، ولی طی سال های اخیر در اکثر مناطق مرتفع و کوهستانی از جمله در غرب استان شامل حیران آستارا، اسب وونی و خرجگیل تالش، ماسال، بره سر رودبار، امامزاده اسحاق شفت و ملکوت املش و مابقی در مناطق جلگه ای اقدام به راه اندازی ایستگاه هواشناسی کردیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه به زودی دومین ایستگاه هواشناسی جاده ای استان را با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان در محور سیاهکل - دیلمان (لاریخانی) راه اندازی خواهیم کرد، گفت: اولین ایستگاه جاده ای در ارتفاعات تالش (لرزره) قرار دارد.

دادرس ادامه داد: ایستگاه هواشناسی جاده ای محور سیاهکل - دیلمان در مرحله فعالیت آزمایشی بوده و در صورت فراهم بودن شرایط تا پایان سال یا هفته دولت سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی از افتتاح ایستگاه های هواشناسی در رودبنه لاهیجان و چسلی ماسال و اقلیم شناسی خودکار در لیسار و رشت (مرکز تحقیقات توتون) در سال جاری خبر داد و بیان کرد: به زودی ایستگاه باران سنجی دیجیتال و خودکار را در شهرستان رودبار(داماش) و شهرستان سیاهکل به بهره برداری خواهیم رساند.

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه پژوهشکده هواشناسی دریایی را به عنوان سومین پژوهشکده ذیل پژوهشگاه هواشناسی کشور در استان مستقر خواهیم کرد، متذکر شد: هماهنگی های لازم با پژوهشگاه سازمان هواشناسی انجام شده و تا پایان سال مقدمات آن را فراهم می کنیم. این پژوهشکده نقش مهمی در مطالعات دریای خزر، فعالیت های دریایی و دریانوردی، صیادی و پرورش ماهی در قفس و موضوعات اقتصاد دریامحور و کریدور شمال - جنوب دارد.

وی پژوهشگاه سازمان هواشناسی را دارای پژوهشکده های اقلیم شناسی (خراسان رضوی) و هواشناسی کشاورزی (ایلام) دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم پژوهشکده هواشناسی دریایی نیز در گیلان به بهره برداری برسد. دفتر مطالعات یا پژوهشکده هواشناسی دریایی قابلیت این را داشته که در یکی از شهرستان های ساحلی استان مستقر شود.

دادرس با بیان اینکه اداره کل هواشناسی گیلان سالانه توانمندی جذب ۳۰ میلیارد تومان را دارد، عنوان کرد: گیلان استانی با اقلیم متفاوت و توپوگرافی پیچیده است و لذا نیازمند توسعه شبکه ایستگاه ها هستیم. تاکنون بیش از ۳۰ ایستگاه کاملا خودکار را راه اندازی کردیم که به سنسورهای دما، رطوبت، سمت سرعت باد و بارندگی مجهز هستند، البته این قابلیت وجود دارد که این ایستگاه ها به ۱۶ سنسور و سنجده دیگر مجهز شوند و ارتقا یابند که نیازمند توجه ویژه مسئولین در تامین اعتبارات مناسب استانی و ملی است.

وی یکی از اولویت های گیلان را تامین سنسور و سنجنده برف برای ایستگاه های موجود دانست و عنوان کرد: طی ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر با حدود هفت برف سنگین مواجه بودیم که نشان دهنده لزوم اندازه گیری خودکار و برخط ارتفاع برف در زمان بارش در کنار اندازه گیری سنتی است.

مدیرکل هواشناسی گیلان با تاکید بر لزوم پشتیبانی از ایستگاه های هواشناسی در حوزه تامین قطعات و سنجنده های هواشناسی، ادامه داد: با این پشتیبانی در شرایط خاص، وقفه اطلاعاتی نخواهیم داشت.

وی گیلان را جزو پنج استان برتر کشور از نظر تجهیزات هواشناسی دانست و یادآور شد: در حوزه دریایی نیز مجهز به دو بویه هواشناسی در بندرکیاشهر و بندر آستارا هستیم. این بویه ها اطلاعات دریایی و جوی را اندازه گیری می کنند. به دنبال راه اندازی بویه هواشناسی در شرق استان نیز هستیم.

دادرس گیلان را تنها استان دارای شناور تحقیقاتی جهت داده برداری دریایی دانست و تصریح کرد: توسعه هواشناسی کاربردی طی سالیان اخیر در استان گیلان به شکل مناسبی پیگیری شده و به انجام رسیده که رضایت کاربران هواشناسی در بخش های مختلف را به دنبال داشته است.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی های فصلی را بومی سازی کردیم و نقشه های هواشناسی یک تا سه ماهه را در داخل استان تهیه می کنیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان همچنین از فعالیت سایت راداری کیاشهر خبر داد که جزو ۱۰ سایت رادار برتر کشور است و بیان کرد: از این سایت رادار برای داده برداری لحظه ای و برخط جهت پیش بینی های کوتاه مدت استفاده می شود. در سطح کشور لازم است که حداقل ۲۰ سایت رادار داشته باشیم که سایت رادار استان از سال ۹۴ راه اندازی شده است.

دادرس با اشاره به شرایط بارندگی استان طی ماه های دی، بهمن و اسفند، خاطرنشان کرد: طبق پیش بینی ها شاهد بارش نرمال خواهیم بود.

وی از بارش ۴۳۰ میلیمتری در سال زراعی جاری خبر داد که نسبت به سال گذشته رشد ۴۰ درصدی و نسبت به بلندمدت کاهش ۶ درصدی دارد و متذکر شد: طی این مدت، عمده بارش ها نیز در مرکز و شرق گیلان با ۶۷۰ میلیمتر به ثبت رسیده است.

انتهای پیام