شناسهٔ خبر: 70769101 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دارنده سه مدال المپیاد استعدادهای برتر ایران:

دانش‌آموزان نباید تک بعدی رشد کنند/ مطالعه غیردرسی مهم است

بجنورد-ایرنا- دارنده سه مدال المپیاد استعدادهای برتر ایران خواندن کتاب‌های غیر درسی را باعث شکوفایی استعدادهایش دانست و گفت که دانش آموزان نباید تک بعدی رشد کنند و مطالعه زیاد زمینه رشد کودکان و نوجوانان را فراهم می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «کیمیا بهادری» عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسفراین،۲ مدال طلای زیست شناسی و شیمی و همچنین یک مدال نقره ریاضی از المپیاد استعدادهای برتر ایران را از آن خود کرده است و مطالعه کتاب و همچنین برنامه ریزی را رمز موفقیت های خود می داند.

کیمیا بهادری علاوه بر کسب مدال های رنگانگ در درس های شیمی، زیست شناسی و ریاضی در سایر دروس نیز در جشنواره های فرهنگی و هنری از جمله خوارزمی دارای رتبه است و دستی هم در ادبیات دارد و شعر می گوید و به زبان انگلیسی نیز تسلط دارد و همچنین جزء ۳۰ قرآن را حفظ است.

وی فعالیت در حوزه های علمی، فرهنگی و ادبی را عامل شکوفایی استعدادها و شناخت نسبت به علایقش برشمرد.

این دانش آموز نخبه وی که سه سال متوالی کتابخوان برتر استان نیز بوده است، دستی نیز در نقاشی و شعر دارد و این روزها بیشتر شعر و شاعری را تجربه می کند و اگر چه معتقد است که نوشتن کار هر کسی نیست، اما باور دارد با مطالعه می توان در شعر و شاعری موفق شد.

این نوجوان موفق اسفراینی از نقش و اهمیت مطالعه کتاب که رمز موفقیت هایش می داند سخن گفت و برای کودکان و نوجوانان و حتی والدین توصیه هایی دارد.

دانش‌آموزان نباید تک بعدی رشد کنند/ مطالعه غیردرسی مهم است

ایرنا: از چه سنی با کتاب آشنا شدید؟

بهادری: از کلاس اول به طور پیوسته و مستمر در فعالیت های مختلف حضور داشتم و از اعضای فعال کتابخوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم، اگر چه کم کم به واسطه سنگین شدن درس ها، کتاب های کمتری مطالعه می کنم، اما همچنان با کانون ارتباط دارم و در کارگاه های شعر و داستان شرکت می کنم و دستی هم در اجرای نمایش در مدرسه دارم.

فعالیت های فرهنگ و هنری بسیار خوب و جذاب بود و تاثیر زیادی روی من گذاشت، فراگرفتن هنر و فعالیت های مختلف در کنار درس خواندن سبب شد تا تک بعدی نباشم و توانایی و استعدادهای خود را شناخته و علایقم را کشف کنم.

توصیه می کنم که خانواده ها برای کشف استعدادهای فرزندانشان از همان سنین کودکی آنان را با کتاب و فعالیت های مختلف فرهنگی، اجتماعی و علمی آشنا کنند تا این امر موجب کشف استعداهای آنان شود.

دوران ابتدایی روزی چند کتاب را مطالعه می کردم اما اکنون که در پایه دهم تحصیل می کنم بیشتر بر روی کتاب های درسی متمرکز شده ام و برای کنکور سراسری خود را آماده می کنم.

ایرنا: فراگیری فعالیت‌های مختلف تا چه اندازه در موفقیت تحصیلی‌ات نقش داشت؟

بهادری: به واسطه این که از همان کودکی در فضای غیر مدرسه و مراکز فرهنگی قرار گرفتم و با کتاب آشنا شده و به مطالعه پرداختم سبب شد تا با علاقه بیشتری درس بخوانم به گونه ای که کتاب های درسی ام را همچون کتاب داستان مطالعه می کردم و از خواندن آن لذت می بردم و به این فکر می کردم که به دانسته هایم می افزایم و این باعث شد دیدگاهم تغییر کند و راحت تر درس بخوانم و از روی اجبار درس نخوانم.

ایرنا: در خصوص کتاب خوب و متناسب با سنین کودکان و نوجوانان چه نظری دارید؟

بهادری: تاثیر خواندن یک کتاب خوب با گذشت چندین سال در زندگی فردی و اجتماعی خود حس می کنم؛ کتاب هایی که دیدگاه مرا نسبت به یک مسئله عوض کرده است؛ در واقع خوراک فکری خوب سبب می شود تا در مسیر درست رشد و پرورش پیدا کنی.

این نکته را هم باید بگویم که مطالعه کتاب ها سبب شده است در انتخاب کتاب ها با دقت و وسواس بیشتری دست به انتخاب بزنم و هر کتابی را به پیشنهاد افراد مطالعه نکنم و پس از بررسی کتاب مورد نظرم را انتخاب کنم.

ایرنا: چه تفاوتی میان دانش آموزان با فعالیت‌های گسترده فرهنگی با سایر افراد می‌بینید؟

بهادری: تفاوت چشمگیری وجود دارد، افرادی را می شناسم که تنها به مدرسه اکتفا کرده اند و فعالیت های مختلفی را تجربه نکرده اند و از روحیات حساسی برخوردار هستند و این هم به واسطه این که با کتاب های خوب آشنا نشده و مطالعه نکرده اند و در جریان فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری قرار نگرفتند و آموزش ندیده اند و همین مسئله سبب شده است تا تک بعدی رشد کنند و می بینم که حتی در موقع امتحان از استرس رنج می برند، زیرا فقط به امتحان فکر می کنند.

علاوه بر کتاب خواندن تلاش کرده ام در سایر فعالیت ها نیز مشارکت داشته باشم و در فعالی های جمعی مدرسه از جمله شعر، سرود و تئاتر نیز فعالیت می کنم که این امر باعث افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.

ایرنا: نقش فعالیت‌های چند جانبه را تا چه اندازه در موفقیت‌های خود موثر و پررنگ می‌دانی؟

بهادری: تا به امروز در فعالیت ها و رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری شرکت کردم و نمی توانم نقش مهم و اثرگذار این فعالیت را در موفقیت هایم نادیده بگیرم زیرا به طور قطع حضور در فعالیت ها و برنامه های مختلف از دوران کودکی باعث شد تا من استعدادها و علایقم را بشناسم و به سمت آن حرکت کنم، این در حالی که بسیاری از دانش آموزان اعتماد به نفس لازم را برای شرکت در یک مسابقه یا رویداد ندارند و من موفقیت هایم را مدیون حضور در فضای صمیمی و دوستانه و بهره مندی از فعالیت های مختلف می دانم.

ایرنا: چه توصیه‌ای به هم سن و سال‌های خود دارید؟

بهادری: نوجوانی سنی است که فرد نسبت به همه مسائل حساس است و افرادی که قبل از ورود به نوجوانی استعداهای خود را شناخته و اعتماد به نفس لازم را به دست بیاورند به راحتی مسیر نوجوانی را می گذرانند.

به طور قطع حضورم در فعالیت های مختلف ادبی و هنری باعث شد تا خیلی خوب و زود مسیر زندگی و فعالیتم را انتخاب کنم و در همان مسیر گام بردارم این در حالی است که هم و سن و سال های من مشکلات بسیاری را تجربه می کنند و این ناشی از تک بعدی بودن آن هاست.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع است.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.