شناسهٔ خبر: 70768649 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

سهم فولاد از مصرف برق کشور ۹ درصد است

عضو هیات مدیره انجمن فولاد گفت: سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور حدود ۸.۵ تا ۹ درصد است و ۶۰ درصد مصرف برق فولادی‌ها توسط خود آنها تولید می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همایش بررسی چالش‌های ناترازی انرژی و قیمت‌گذاری برق در صنعت فولاد با حضور فعالان صنعت در هتل اسپیناس خلیج فارس برگزار شد. این همایش که به همت خانه صمت ایران و انجمن فولاد، ذوب و ریخته‌گری استان یزد برگزار گردید، به بررسی مشکلات جدی ناشی از سیاست‌های دولت در زمینه انرژی و قیمت‌گذاری برق پرداخت.

 

سید جواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در این نشست بر لزوم اصلاحات فوری در سیاست‌های انرژی تأکید کرد و از برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسه‌ای ویژه در هفته آینده برای بررسی مشکلات انرژی و چالش‌های سرمایه‌گذاری در کشور خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که پیگیری‌هایی برای استفاده از ذخایر انرژی عراق و ایجاد نیروگاه‌های اختصاصی در این زمینه انجام می‌شود.

حسینی‌کیا ادامه داد: نوسانات ارزی و افزایش بدهی‌ها، تولیدکنندگان فولاد را تحت فشار قرار داده است و این مسئله نیازمند اتخاذ تدابیر مناسب و قانونی است."

 

سید علی محمد ابویی، نایب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران، نیز در سخنان خود از سیاست‌های فعلی قیمت‌گذاری برق انتقاد کرد و آن را عامل اصلی مشکلات اقتصادی صنعت فولاد دانست. وی گفت: این وضعیت می‌تواند تمام بخش‌های صنعتی کشور را با بحران‌های جدی روبه‌رو کند و باید فورا اصلاح شود.

 

سید مجتبی رضوی، نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، در این همایش بر لزوم خودکفایی صنایع در تأمین انرژی تأکید کرد و افزود: ساخت نیروگاه‌های مستقل تنها راه‌حل مؤثر برای جلوگیری از بحران‌های انرژی است. در صورت بی‌توجهی به این مسائل، آینده صنایع کشور به خطر خواهد افتاد.

 

بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، نیز به چالش‌های متعدد این صنعت اشاره کرد و گفت:برای رفع این بحرا‌ن‌ها  بخش خصوصی و دولت باید همکاری بیشتری باهم داشته باشند.

 

جهانبخش شکری، رئیس خانه صمت ایران، نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی و ناترازی انرژی  از مسئولان خواست تا هر چه سریع‌تر برای حمایت از تولیدکنندگان اقدام کنند. وی هشدارگفت: در صورت ادامه این وضعیت، صنایع کشور به ورشکستگی کشیده خواهند شد.

 

علی اکبر رضایی، دبیر انجمن فولاد یزد، نیز از ناهماهنگی‌های دولت در سیاست‌گذاری انرژی انتقاد کرد و افزود: این مشکلات می‌تواند صنعت فولاد را به ورشکستگی و در نتیجه اقتصاد ملی را به بحران بکشاند.

 آنوش رحام، دبیر سندیکای لوله و پروفیل، به اثرات منفی مشکلات انرژی بر بیکاری و ناامنی اجتماعی اشاره کرد و خواستار اصلاح سیاست‌های دولت در این زمینه شد.

 

در پایان همایش، فعالان صنعت درخواست کردند که دولت با اصلاح فوری قوانین انرژی، به حفظ زیرساخت‌های صنعتی کشور پرداخته و از بحران‌های بزرگ‌تر جلوگیری کند. به باور آن‌ها، در صورت عدم توجه به این مسائل، صنعت فولاد و سایر بخش‌های اقتصادی کشور با خطر جدی مواجه خواهند شد.

 

آرمان خالقی، عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت، نیز هشدار داد که مشکلات ناشی از ناترازی برق می‌تواند تأثیرات منفی بر بازپرداخت اقساط بانکی و هزینه‌های تولید داشته باشد.

 

 وی تأکید کرد: دولت باید سیاست‌های جبرانی را به اجرا بگذارد تا شرکت‌ها قادر به مدیریت هزینه‌های خود باشند و بحران‌ها به حداقل برسد.

 

بهادر احرامیان عضو هیات مدیره انجمن فولاد نیز در این همایش با بیان اینکه سهم فولاد از منابع برداشت آبی کشور ۱۵ صدم درصد است، افزود: سهم فولاد ۱۴ میلیارد متر مکعب از گاز در سال است.

 

وی با اشاره به سهم فولاد از مصرف برق کشور گفت: سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور حدود ۸.۵ تا ۹ درصد است و ۶۰ درصد مصرف برق فولادی‌ها توسط خود آنها تولید می‌شود.

 

احرامیان همچنین با اشاره به اینکه محدودیت برق صنعت در مجموع ۱۵ درصد است، افزود: این در حالی است که محدودیت صنعت فولاد ۳۵ درصد است.