خبرنگاران و اهالی رسانه در غزه هنگام تلاش برای پوشش خبری جنگ با خطرهای جدی ازجمله حملههای هوایی ویرانگر رژیم صهیونیستی، قحطی تحمیلی، آوارگی اجباری ۹۰ درصد از جمعیت غزه و تخریب ۸۰ درصد از ساختمانهای این منطقه مواجه هستند؛ در این میان، گزارشهای مستندی درباره استفاده گسترده از تسلیحات آمریکایی در جنگ علیه اهالی رسانه در غزه وجود دارد.
با وجود این، خبرنگاران و اهالی رسانه در باریکه تحت محاصره غزه همچنان بر ادامه فعالیت خود اصرار دارند و تلاش میکنند صدای مظلومیت مردم این منطقه را به گوش جهانیان برسانند؛ از زمان شروع جنگ در غزه، خبرنگاران و اهالی رسانه بیشترین هزینه یعنی جانشان را برای گزارشهای خود پرداختهاند.
سائد نبهان، خبرنگار فلسطینی خبرگزاری آناتولی، جدیدترین قربانی کارزار جنایتکارانه و هدفمند ۱۶ ماهه رژیم صهیونیستی علیه اهالی رسانه در غزه است؛ نبهان در حالی به شهادت رسید که تجاوز رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان النصیرات را پوشش میداد.
ویدیوی باقیمانده از آخرین لحظات کار نبهان نشان میدهد که وی با تجهیزاتش در حال رفتن به یک مکان امن بود که هدف تیراندازی با یک تفنگ دوربرد قرار گرفت؛ کسانی که در آن صحنه حضور داشتند به دلیل تهدید شلیک تکتیراندازهای رژیم صهیونیستی نتوانستند به وی نزدیک شده و برای نجات جانش کاری کنند.
براساس اعلام منابع فلسطینی در غزه، شهادت نبهان شمار خبرنگاران شهید غزه را از زمان آغاز جنگ به ۲۰۳ نفر رساند؛ در عین حال، ۳۹۹ خبرنگار غزه مجروح و ۴۳ نفر نیز اسیر شدهاند.
این ارقام حتی ابراز نگرانی آمریکا، متحد و حامی اصلی رژیم صهیونیستی را درپی داشته است؛ به گزارش آناتولی، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره ادعا کرد: ما عمیقا نگران تعداد بیسابقه خبرنگارانی هستیم که در غزه کشته شدهاند و همچنان به تعامل با اسرائیل درباره اهمیت حفاظت از خبرنگاران و همه غیرنظامیان در جریان درگیری ادامه میدهیم.
وی مدعی شد: ما کاملا واضح کردهایم که اسرائیل یک تعهد اخلاقی و یک ضرورت استراتژیک برای محافظت از غیرنظامیان ازجمله روزنامهنگاران و بررسی اتهامهای مربوط به هر گونه تخلف، تضمین پاسخگویی فوری و شفاف برای هرگونه سوءاستفاده یا تخلف دارد.
- بیشتر بخوانید:
- عادیسازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات
- ترورهای عمدی رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر جنایت در غزه؛ خبرنگاران قتلعام میشوند
این در حالی است که رژیم صهیونیستی همواره تحت چتر حمایت حامیان غربی خود بهویژه آمریکا از پاسخگویی و انجام تحقیقات درست و عادلانه در موضوع کشتار و قتلعام اهالی رسانه در غزه خودداری کرده است.
کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران CPJ اعلام کرد که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵ (۲۱ دی ۱۴۰۳) دستکم ۱۶۰ خبرنگار و کارمند رسانه در غزه قتلعام شدهاند.
در گزارش این کمیته آمده است که ارقام یادشده، یک سال گذشته را به مرگبارترین سال برای خبرنگاران از زمان ثبت دادهها ازسوی این نهاد در سال ۱۹۹۲ تبدیل کرده است.
در عین حال، کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران اعلام کرد که در حال بررسی بیش از ۱۳۰ مورد قتل، بازداشت و جراحت اهالی رسانه در غزه است؛ هرچند ثبت بسیاری از آنها بسیار دشوار است.
کارلوس مارتینز د لا سرنا، مدیر کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران، گفت: آنها بدون حفاظت، تجهیزات، حضور بینالمللی، ارتباطات، یا غذا و آب، همچنان وظایف حیاتی خود را برای بیان حقیقت به جهان انجام میدهند.
وی تصریح کرد: هر بار که یک روزنامهنگار کشته، مجروح، دستگیر یا مجبور به آوارگی میشود، تکههایی از حقیقت را از دست میدهیم؛ مسئولین این تلفات با محاکمههای دوگانه روبهرو هستند: یکی تحت قوانین بینالمللی و دیگری در برابر نگاه نابخشودنی تاریخ.
براساس قوانین بینالمللی خبرنگاران جزء افراد غیرنظامی هستند و تحت حمایت مقررات و قواعد بینالمللی قرار دارند؛ ضمن اینکه هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان جنایت جنگی است.
کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران مشخص کرد که تا به امروز دستکم ۱۱ خبرنگار و ۲ کارمند رسانه هدف مستقیم جنایت رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند و جان باختن آنها در دستهبندی قتل قرار میگیرد.
این کمیته همچنین در حال تحقیق درباره جزئیات مورد نیاز برای تایید دستکم ۲۰ مورد دیگر از هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران و اهالی رسانه توسط نظامیان رژیم صهیونیستی است؛ کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران همچنین درخواست خود را برای پایان دادن به معافیت از مجازات رژیم صهیونیستی در پرونده حمله به خبرنگاران تکرار کرد.
براساس آمارهای کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران تا دهم ژانویه ۲۰۲۵، ۱۶۰ خبرنگار و کارمند رسانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه قتلعام شدند؛ ۴۹ خبرنگار مجروح و ۲ خبرنگار ناپدید شدند؛ ضمن اینکه ۷۵ خبرنگار دستگیر شدند؛ در عین حال، شمار زیادی از حمله، تهدید، حمله سایبری و ... علیه خبرنگاران ثبت و ضبط شده است.
کمیته بینالمللی حفاظت از روزنامهنگاران اعلام کرد که در حال بررسی گزارشهای تاییدنشده متعددی از شهادت، مفقود شدن، بازداشت، صدمه دیدن یا تهدید شدن خبرنگاران دیگر و آسیب رساندن به دفاتر رسانهها و خانههای خبرنگاران در جریان جنگ علیه غزه است.
موضوع جنایت رژیم صهیونیستی علیه اهالی رسانه در غزه که از آن با عنوان «جنگ علیه خبرنگاران» یاد میشود، در حال حاضر ابعاد جهانی یافته است؛ کارشناسان سازمان ملل در بیانیهای در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲) نسبت به قتلعام خبرنگاران و اهالی رسانه ابراز نگرانی کردند و گفتند: از تعداد فوقالعاده بالای خبرنگاران و کارکنان رسانهای که در اراضی اشغالی فلسطین کشته، مجروح و بازداشت شدهاند، نگران هستند.
انتهای پیام/