ملوس کمری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سوادآموزان تحت آموزش در گروه سنی هدف ۱۰ تا ۴۹ ساله هستند که تحت پوشش آموزش های نهضت سواد آموزی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: آموزش های لازم را ۷۳ آموزشیار جهادی در شهرستان سرپلذهاب به یک هزار و ۱۴۰۳ نفر سواد آموز ارائه کرده اند.
رییس نهضت سواد آموزی سرپلذهاب گفت: این اداره در راستای وظیفه ذاتی و اهمیت سواد آموزی، با شناسایی افراد بیسواد و کم سواد تلاش بسیاری را برای ریشه کنی بی سوادی در شهرستان انجام داده است.
مدیر نهضت سوادآموزی سرپل ذهاب افزود: در کنار آموزش بیسوادان یک مرکز یادگیری به نام عفاف نیز دایر شده که مراسمات مذهبی مختلف، برگزاری مسابقات احکام و کتابخوانی، کلاسهای مهارت زندگی با همکاری برخی از ادارات و برگزاری دوره های توانمندسازی را ارائه می کند.
کمری اظهار کرد: در راستای شناسایی بیسوادان و کم سوادان شهرستان سرپل ذهاب دست نیاز خود را به سمت تمام ادارات دراز کرده و از همه درخواست کمک داریم.
وی گفت: مشکلات اقتصادی و فرهنگی از جمله عوامل بازماندگان تحصیلی است و کمک به اشتغال و رفع تبعیض از اهداف برنامههای نهضت سوادآموزی به شمار میرود.
طی جنگ تحمیلی هشت ساله علیه کشورمان، مناطق غربی استان کرمانشاه به خصوص شهرستان های قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب مستقیم درگیر جنگ بود که تخریب مدارس و خانهها و آوارگی ساکنان و حملات هوایی دشمن، موجب تعطیلی مدارس یا خانهنشینی دانشآموزان و معلمان شد.
همچنین بازماندگی از تحصیل و بیسوادی و کم سوادی در مناطق غربی و مرزی کرمانشاه در بین جامعه عشایری به دلیل کمبود امکانات آموزشی و سختی دسترسی به کیفیت آموزش و حضور در مناطق سخت گذر و ازدواج در سنین پایین دختران و کوچ رو بودن این جمعیت مشهود است؛ از این رو آموزش افراد بازمانده از تحصیل در سطح منطقه بسیار مهم است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه افزون بر ۹۰ هزار نفر جمعیت و بیش از ۴۸ کیلومتر مرز با عراق، هشت دهستان و ۲۲۶ روستا دارد که تعدادی از روستاها در حریم مرز واقع هستند.