شناسهٔ خبر: 70767527 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

بحران جدی است/ حقوق عجیب پزشکان در دوره طرح/ ۸۰ درصد دانشگاه‌های پزشکی زنان هستند اما...

علیرضا سلیمی، رئیس انجمن بیهوشی گفته : «وضعیت رشته بیهوشی در کشور مساعد نیست، به نحوی که اکنون ۵۰درصد و در برخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد ظرفیت پذیرش دستیاری بیهوشی خالی می‌ماند.»

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت: 

عدم اقبال به دوره تخصص از سوی پزشکان عمومی موضوعی است که بارها انجمن‌های پزشکی مختلف به آن اشاره کرده اند.

علیرضا سلیمی، رئیس انجمن بیهوشی گفته : «وضعیت رشته بیهوشی در کشور مساعد نیست، به نحوی که اکنون ۵۰درصد و در برخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد ظرفیت پذیرش دستیاری بیهوشی خالی می‌ماند.»

این کم توجهی به رشته بیهوشی از دریافتی ناعادلانه نشأت می‌گیرد به طوری که معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه پزشکان در دوره دستیاری حدود ۲۰ تا ۲۳ میلیون تومان دریافتی دارند، می‌گوید: «با توجه به اتفاقات خوبی که در حوزه دستیاری تخصصی روی داده است اما هنوز هم در بسیاری از رشته‌های پایه مثل بیهوشی کمبود بیداد می‌کند. به‌جز دو الی سه دانشگاه مطرح مابقی صندلی‌های دوره دستیاری در این رشته خالی مانده است. دریافتی در زمان رزیدنتی را افزایش دادند اما به محض اینکه فرد به دوران دو سال طرح می‌رسد دریافتی‌اش ماهانه ۱۵ میلیون تومان می‌شود که حتی هزینه تردد هم نیست .این درحالی رقم می‌خورد که پزشکان طرحی در هر رشته‌ای که باشند، اجازه مطب زدن تا پایان دوران طرح را ندارند. حال متخصصان بیهوشی حتی بعد از طرح هم تمام فعالیتشان معطوف به بیمارستان‌هاست. با این اوصاف آیا هنوز هم پزشکان باید به شرکت در دوره دستیاری توجه نشان دهند؟!»

 وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت همه پزشکان خانم هم به خوبی استفاده کنیم، می‌گوید: «با توجه به شرایط اجتماعی نمی‌توانیم به صورت تمام وقت از پزشکان خانمی که تربیت کرده‌ایم بهره‌مند شویم. بسیاری از صندلی‌های پزشکی به بانوان اختصاص دارد و آنها به دلایل مختلفی همچون ازدواج، مشکلات خانوادگی، بچه‌داری و... وارد بازار کار نمی‌شوند و تعداد بسیاری را هم به این صورت از دست می‌دهیم حال این آمار را با  ۳۰ هزار پزشک عمومی جمع کنید که طبابت نمی‌کنند. با کنار هم قرار دادن این تکه‌های پازل در می‌یابیم طی این سال‌ها مدیریت خوبی در این حوزه نداشته‌ایم تا از تمام ظرفیت‌های سلامت در جای خودش استفاده شود. بد نیست بدانید در برخی از دانشگاه‌های پزشکی بالای ۸۰ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند اما به دلایل اجتماعی مختلف نمی‌توانیم از ۱۰۰ درصد ظرفیت آنها بهره‌مند شویم.»

۲۷۳۰۲