شناسهٔ خبر: 70767226 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توطئه ماسک و مشاور جنجالی جانسون برای سقوط دولت انگلیس

لندن- ایرنا- ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی و از نزدیکان رئیس جمهور منتخب آمریکا که حملات لفظی او علیه نخست وزیر انگلیس طی هفته‌های اخیر خبرساز شده است به همراه «دومینیک کامینگز» مشاور بوریس جانسون نخست‌ وزیر پیشین انگلیس، در حال تبانی برای برکناری دولت «کی‌یر استارمر» هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، نشریه ساندی میل در گزارشی فاش کرد که ماسک و کامینگز از طریق واتساپ در حال تبادل پیام و هماهنگی اقدامات علیه دولت حزب کارگر هستند. منابع دولتی انگلیس ادعا کرده‌اند که این دو چهره در تلاش هستند تا از شبکه‌های اجتماعی و منابع مالی برای تضعیف موقعیت استارمر و حزب کارگر استفاده کنند.

ماسک به تازگی با انتشار پیام‌های جنجالی در شبکه ایکس (توئیتر سابق)، استارمر را به «خیانت علیه مردم انگلیس» متهم کرده و خواستار برکناری و حتی زندانی شدن او شده است. او همچنین از طرفداران خود خواسته تا درباره «آزادسازی انگلیس از دولت استبدادی» انگلیس نظر بدهند.

ماسک در این پست‌ها، سیاست‌های استارمر را عامل اصلی مشکلات اقتصادی و اجتماعی انگلیس دانسته و گفته است که دولت حزب کارگر «آینده تمدن غرب را تهدید می‌کند». او بر همین اساس از طرح برگزاری انتخابات زودهنگام در انگلیس حمایت کرده و از چارلز سوم پادشاه انگلیس خواسته تا پارلمان را منحل کند.

از سویی کامینگز مشاور پرحاشیه بوریس جانسون، در حال تدوین برنامه‌ای برای راه‌اندازی یک حزب سیاسی جدید به نام «استارت‌آپ» است. او اعلام کرده که هدف این حزب، «شکستن ساختار سنتی وست‌مینستر» و «ایجاد تغییرات اساسی در نظام سیاسی انگلیس» خواهد بود.

بر اساس گزارش ساندی میل، او مشوق اصلی ماسک برای انتشار پست‌های جنجالی علیه دولت انگلیس بوده است. البته دخالت‌های ماسک به استارمر ختم نمی‌شود و او آشکارا از احزاب و گروه‌های راستگرای انگلیس حمایت کرده است. او وعده حمایت مالی از حزب راستگرای نایجل فاراژ و درخواست آزادی تامی رابینسون رهبر گروه راست افراطی لیگ دفاعی انگلیس از زندان را مطرح کرده است.

منابع دولتی انگلیس هشدار داده‌اند که اقدامات ماسک و کامینگز می‌تواند امنیت ملی و ثبات سیاسی این کشور را به خطر بیندازد. جاناتان هال بازرس مستقل قوانین تروریسم در انگلیس، دستور داده است که پست‌های ماسک در شبکه ایکس تحت نظارت امنیتی قرار گیرد. وزارت کشور انگلیس هم بر اساس گزارش‌ها، این اقدام را در دستور کار خود قرار داده است.

نمایندگان حزب کارگر انگلیس اقدامات میلیاردر آمریکایی را نماد آشکار دخالت خارجی در سیاست داخلی این کشور دانسته و از دولت خواسته‌اند تا با این تهدیدها مقابله کند با این حال به نظر می‌رسد که دولت انگلیس تمایلی به تشدید تنش‌ها به ویژه در آستانه تغییرات کاخ سفید ندارد.

نخست‌وزیر انگلیس هفته پیش در اظهاراتی محتاطانه ماسک را به «انتشار اطلاعات نادرست و گمراه کردن افکار عمومی» متهم ، اما از محکوم کردن دخالت‌های آشکار وی در امور داخلی انگلیس اجتناب کرد.

در حالی که استارمر تلاش می‌کند روابط دیپلماتیک با دولت جدید آمریکا را مدیریت کند، دخالت‌های ماسک و نزدیکی او به ترامپ می‌تواند به چالش‌های تازه‌ای در روابط لندن و واشنگتن منجر شود.

تحلیلگران هشدار می‌دهند که ادامه این روند ممکن است انگلیس را در برابر فشارهای بیشتر دولت ترامپ برای هماهنگی با سیاست‌های واشنگتن قرار دهد و آینده روابط دو کشور را به مسیری پرتنش بکشاند.