برخی اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، از علنی شدن اختلافات در دولت پیرامون انتقال پایتخت از تهران به مکران یادداشت منتشر کردهاند. در این یادداشت به عدم هماهنگی معاون اول رئیسجمهور و سخنگوی دولت و معاون اجرایی رئیسجمهور در این زمینه انتقاد شده است. در حالی که همین یادداشت آنها که از قضا در روزنامه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت هم منتشر شده، نشان از عدم هماهنگی دولتیها با یکدیگر و با شورای اطلاع رسانی دولت پیرامون چنین موضوع مهمی و نیز پیرامون نحوه اطلاعرسانی در مورد آن است.
در واقع یادداشت عضو شورای اطلاع رسانی دولت در روزنامه رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در نقد عدم هماهنگی اعضای دولت، مصداق آن حکایتی است که یکی سر نماز چرت زد، نفر کناری نماز خودش را شکست تا به او بگوید نمازت باطل شد، نفر سوم هم وسط نماز حرف زد و به آنها گفت نماز هر دویتان باطل است، در حالی که نماز خودش هم باطل شده بود!
یک هفته پیش بود که روزنامه جوان نسبت به پروژه بسیار بعید انتقال پایتخت از تهران به مکران اعتراض کرد؛ موضعی که در سخنان محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور مطرح شده بود. اما پس از آن، باز هم چنین موضعی را فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مطرح کرد. سپس جعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور کل ماجرا رد کرد و گفت صرفاً در حد یک ایده بوده است.
حالا فیاض زاهد، کنشگر سیاسی اصلاحطلب و محمد مهاجری، روزنامهنگار اصلاحطلب و عضو شورای اطلاع رسانی دولت در یادداشتی مشترک که در روزنامه اعتماد منتشر شده، به این آشفتگی و عدم هماهنگی دولت انتقاد کردهاند.
در این یادداشت آمده که «پیش از آنکه به موضوعات فنی انتقال پایتخت به مکران پرداخته شود، حفظ حیثیت دولت و مقامات آن باید مورد تأکید قرار گیرد. وقتی معاون اجرایی رئیسجمهور موضوع انتقال پایتخت به مکران را ظرف ۲۴ ساعت هوا میکند، اعتبار دولت است که لکهدار میشود. اگر فرداهای بعد، همین مقامات یا مسئولان دیگر، راجع به هر موضوع دیگری سخن بگویند، جامعه آن را به سخره نمیگیرد؟»
در بخش دیگری از این یادداشت که با اشارهای تاریخی به جانمایی پایتختهای ایران در دورانها و حکومتهای مختلف و تأکید بر اینکه «در تمام دوران تاریخ سرزمینمان هیچ حکومتی مرکز پایتخت را در حاشیه مرزها قرار نداده» آمده که «حال سخن گفتن از مکران برای پایتخت آن هم با این فاصله بعید از دیگر نقاط کشور و البته ضربهپذیری نظامی و امنیتی بیشتر، به یک فانتزی سوررئال مشابهت دارد. البته از این دست صحبتها در این سرزمین کم نشنیدهایم، تصمیمی که به خاطرهای بدل خواهد شد.»
پیشتر و در نقد سخنان عارف نوشته بودیم که «طبیعی است از چنین سنگ بزرگی علامت نزدن هویدا باشد. یعنی که قرار نیست کاری انجام بگیرد و صرفاً برای خوشامد مخاطب حرفی زده میشود.»
جالب اینکه فاطمه مهاجرانی که تا همین دیروز پیرامون حواشی ایجاد شده پس از سخنانش و حتی پس از رد آنها از سوی معاون اجرایی رئیسجمهور، سکوت کرده بود، پس از یادداشت دیروز در روزنامه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، سرانجام توضیحاتی در این زمینه داد «من نگفتم پایتخت به مکران خواهد رفت، بلکه گفتم دو شورا تشکیل شده است که یکی برای احصای مشکلات پایتخت فعلی است و یکی هم برای بررسی قوتهایی که اقتصاد دریامحور مشخصاً در مکران دارد؛ نتیجه این سخنان این نیست که پایتخت به مکران خواهد رفت.»
محمدرضا عارف هم کلاً سکوت کرده و با وجود آنکه اولین نفر او چنین موضوعی را طرح کرد، تاکنون توضیحی نداده است. اما در کل، اینکه معاون اول و سخنگوی دولت یک حرفی بزنند، معاون اجرایی رد کند و بعد اعضای شورای اطلاع رسانی دولت به جای صحبت در فضای داخلی دولت و رد و بدل انتقادات و نظرات در میان خود، انتقاد را علنی در رسانه رسمی منتشر کنند، نشان خوبی از هماهنگی میان اعضای دولت و نیز دولت و شورای اطلاع رسانی آن نیست. بر سر اطلاعرسانی یک ایده، اینگونه دولت به اختلاف و حاشیه رسیده، وای به آنکه ایده بخواهد به عمل برسد!
دعوای «کارشناسان» دولت بر سر یک ایده غیرعملی
برخی اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، از علنی شدن اختلافات در دولت پیرامون انتقال پایتخت از تهران به مکران یادداشت منتشر کردهاند.
صاحبخبر -
∎