شناسهٔ خبر: 70764365 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سفیر چین در ایران:

چشم انداز همکاری چین و ایران در چارچوب بریکس، امیدوار کننده است

اهواز - ایرنا- سفیر جمهوری خلق چین در ایران گفت: همکاری‌های این دو کشور در چارچوب بریکس چشم‌اندازی روشن و امیدوار کننده خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

زونگ پی وو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همکاری‌های بیشتر دوجانبه بین ایران و چین در عرصه های اقتصادی و همچنین چندجانبه را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: کشور چین از عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس استقبال می‌کند که در ملاقات انجام شده بین رییس جمهور چین و دکتر پزشکیان در حاشیه اجلاس سران این گروه در شهر کازان روسیه (۲ آبان ۱۴۰۳) بر این موضوع نیز تاکید شد.

وی با اشاره به نشست روسای جمهور کشور ایران و چین با موضوع گسترش همکاری دوجانبه در زمینه های مختلف خاطرنشان کرد: در این دیدار، مرحله بعدی جهت گیری همکاری ها بین ایران و چین بررسی شد.

سفیر جمهوری خلق چین در ایران، بریکس را زمینه‌ای مطلوب برای تقویت همکاری اقتصادی کشورهای جنوب جهان عنوان کرد و ادامه داد: فعالیت این گروه علاوه بر تعامل سازنده بین کشورهای عضو، گسترش همکاری با سایر کشورها را به دنبال دارد.

زونگ پی وو ادامه داد: این تعاملات و همکاری ها تنها به مبادلات تجاری محدود نمی شود؛ بلکه تجارت الکترونیکی فرامرزی و همکاری در عرصه‌های مختلف اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی، نوآوری و تکنولوژی نیز از دیگر مولفه های فعالیت های انجام شده با محوریت بریکس است.

تهدیدهای اقتصادی برخی کشورها نسبت به ایران و چین غیرمنطقی است

سفیر جمهوری خلق چین در ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو حمایت از توسعه و گسترش اقتصاد باز جهانی را ضروری بیان کرد و افزود: اقدامات تک‌جانبه و تهدیدهای اقتصادی برخی کشورها نسبت به ایران و چین غیر منطقی است.

زونگ پی وو ادامه داد: همه کشورها باید از روند اقتصاد باز و برد برد حمایت کنند که در این راستا، قاطعانه با اقدامات تک‌جانبه و تهدیدات اقتصادی برخی کشورها مخالف هستیم.

وی با بیان اینکه کشور چین در راستای توسعه جهانی اقتصاد همواره طرفدار جهانی شدن اقتصادی و تجارت آزاد است گفت: برخی کشورها به صورت غیر منطقی، تحریم هایی را بر کشور چین تحمیل کردند که قابل قبول نیست.

سفیر جمهوری خلق چین در ایران ادامه داد: بکارگیری ابزار غیر قانونی تحریم های اقتصادی در خصوص سایر کشورها به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و استفاده از چنین ابزاری برای محدود کردن توسعه اقتصاد جهانی باید کنار گذاشته شود.

بر اساس این گزارش، بریکس از زمان آغاز کارش در سال ۲۰۰۹، از نظم بین‌المللی چندقطبی و یک سیستم مالی و تجاری جهانی عادلانه دفاع کرده است. کشورهای بریکس در حال بررسی یک ارز ذخیره جدید هستند که به کشورهایشان امکان استقلال اقتصادی بیشتر را بدهد.

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد، درحالیکه آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به این بلوک پیوست و در سال ۲۰۲۵ برزیل ریاست دوره‌ای آن را برعهده خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، سفیر جمهوری خلق چین در ایران به منظور بررسی ظرفیت همکاری، دیدار با مسئولان و فعالان اقتصادی استان خوزستان به اهواز سفر کرده است.