شناسهٔ خبر: 70760531 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

بهترین زمان تعویض دیسک و صفحه کلاچ خودرو

یکی از مهم‌ترین موضوعات تاثیرگذار در کیفیت رانندگی با خودروهای دستی، میزان راحتی تعویض دنده است. اگر به‌هر دلیل جا رفتن دنده خودرو سخت شود، رانندگی با آن مشکل خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، یکی از عوامل کلیدی که موجب بد جا رفتن دنده ماشین می‌شود، ساییده شدن لنت‌های صفحه کلاچ است. هر چقدر هم که اصول رانندگی حرفه‌ای را به‌خوبی رعایت کنید، باز هم عمر مفید دیسک و صفحه کلاچ خودرو محدود است و باید آن‌ها را تعویض کنید. در ادامه به بررسی بهترین زمان تعویض دیسک و صفحه خودرو می‌پردازیم.

زمانی که پای خود را روی پدال کلاچ فشار می‌دهید، در واقع فرمان درگیر شدن دیسک و صفحه کلاچ با سایر قطعات به‌منظور قطع و وصل اتصال بین موتور و گیربکس را صادر می‌کنید. روی سطح دیسک، لنت قرار دارد که در معرض تماس مستقیم با قطعات دیگر قرار می‌گیرد.

لنت با استفاده از پرچ روی سطح دیسک جانمایی می‌شود. به‌مرور زمان در اثر اصطکاک بیش از حد، لنت صفحه کلاچ ساییده می‌شود. در این حالت زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو فرا می‌رسد. در غیر این صورت عملا فرآیند تعویض دنده در خودرو با مشکل روبه‌رو می‌شود.

البته داستان به همین‌جا محدود نمی‌شود. بلکه عدم تعویض به‌موقع دیسک و صفحه کلاچ، باعث آسیب رسیدن به فلایویل می‌شود. اتفاقی که خسارت چند میلیون تومانی را روی دست شما باقی می‌گذارد.

بهترین زمان تعویض دیسک و صفحه

نکته اصلی که باید در نظر داشته باشید آن است که نمی‌توان عدد مشخصی را برای زمان تعویض دیسک و صفحه خودروهای مختلف تعیین کرد. کیفیت لنت و سیستم انتقال قدرت خودرو نقش بسزایی در زمان تعویض صفحه کلاچ دارد.

به‌طور کلی تجربه نشان می‌دهد که کیلومتر تعوض دیسک و صفحه برای خودروهای سواری با گیربکس دستی ایرانی حدود ۴۵ تا ۶۰ هزار کیلومتر است. از طرفی دیگر معمولا زمان تعویض صفحه کلاچ اتوماتیک طولانی‌تر است. اگر اصول رانندگی با خودروی اتومات را به‌درستی رعایت کنید، تا ۱۲۰ هزار کیلومتر هم می‌توانید روی سلامت دیسک و صفحه کلاچ حساب کنید.

نشانه‌های فرارسیدن زمان تعویض دیسک و صفحه

چند نشانه مهم را می‌توان برشمرد که در صورت وقوع باید نسبت به بررسی سلامت دیسک و صفحه اقدام کنید. اولین موضوع لرزش غیرعادی ماشین در زمان آغاز حرکت است. البته لرزش خودرو ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. در عین حال اگر این اتفاق با بدجا رفتن دنده یک همراه بود، به احتمال بسیار زیاد، زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو فرا رسیده است.

از سویی دیگر سفت شدن پدال کلاچ هم باید شما را حساس کند. گاهی اوقات این مشکل مربوط به سیم کلاچ است که از حالت کالیبره خارج می‌شود. اما در مواردی نیز به دلیل ساییده شدن لنت صفحه کلاچ، انتقال قدرت به‌خوبی صورت نمی‌گیرد.

بعضا شاهد صداهای غیرعادی هنگام فشردن کلاچ یا برداشتن پا از روی آن هستیم. این اتفاق ممکن است ناشی از خرابی بلبرینگ کلاچ باشد. در عین حال می‌تواند نشانه ساییده شدن دیسک و صفحه نیز باشد.

اگر بعد از روشن شدن خودرو، عدم تناسب بین دور موتور و سرعت ماشین را شاهد هستید، باید نیم نگاهی نیز به سلامت دیسک و صفحه داشته باشید.

بعضی از راننده‌ها از یک ترفند خاص برای بررسی سلامت دیسک و صفحه استفاده می‌کنند. آن‌ها خودرو را در حالت درجا روی دنده ۲ قرار می‌دهند و پای خود را از روی پدال کلاچ برمی‌دارند. اگر خودرو خاموش شود، نشان‌دهنده سلامت دیسک و صفحه است. اما اگر ماشین خاموش نشود و شروع به حرکت کند، دیسک و صفحه نیاز به تعویض دارد.

منبع:همراه مکانیک