شناسهٔ خبر: 70759961 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شانا | لینک خبر

پروژه ساخت تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل در عراق کلید خورد

شرکت توتال انرژی ساخت پروژه جمع‌آوری گازهای ارسالی به مشعل در میدان راتاوی عراق را آغاز کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، شرکت توتال انرژی فرانسه روز جمعه (۲۱ دی) اعلام کرد که مرحله نخست از پروژه ساخت تأسیسات فرآوری گاز در عراق به‌عنوان یک پروژه بزرگ چندمنظوره انرژی را آغاز کرده است.

بر اساس این گزارش، شرکت «آرتاویگس ۲۵» (ArtawiGas25)، زیرمجموعه توتال انرژی، با تکمیل این پروژه روزانه ۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز از میدان راتاوی را که اکنون با ارسال به مشعل سوزانده می‌شود، فرآوری خواهد کرد.

این شرکت فرانسوی اعلام کرد گاز جمع‌آوری‌شده از مشعل‌ها در میدان راتاوی عراق سپس به نیروگاه‌های محلی این کشور برای تأمین برق ۲۰۰ هزار خانوار در منطقه بصره ارسال خواهد شد.

این پروژه یک سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری در کنار ۱۰ میلیارد دلار اولیه است که قرار است  توتال انرژی طی چهار سال هزینه کند. اجرای این پروژه ۱۶۰ شغل به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در مرحله ساخت و ۳۰ موقعیت شغلی دائمی پس از بهره‌برداری ایجاد خواهد کرد.

عراق و شرکت توتال انرژی ۱۹ تیرماه پارسال با هدف افزایش تولید نفت و ظرفیت تولید انرژی‌ از طریق اجرای چهار پروژه در حوزه‌های نفت خام، گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر، قراردادی بلندمدت در حوزه انرژی به ارزش ۲۷ میلیارد دلار امضا کردند.

پاتریک پویان، مدیرعامل توتال انرژی در آن زمان گفته بود: یک نیروگاه خورشیدی یک گیگاواتی برای تأمین برق شبکه منطقه‌ای بصره ساخته می‌شود و از شرکت عربستانی «آکوا پاور» (ACWA Power) برای پیوستن به این پروژه دعوت شده است.

پروژه یکپارچه افزایش تولید گاز (GGIP) با هدف بهبود تأمین برق کشور، ازجمله جمع‌آوری گازهای مشعل در سه میدان نفت و استفاده از گاز جمع‌آوری‌شده برای تأمین گاز نیروگاه‌های این کشور انجام می‌شود.

دولت عراق اعلام کرده است پارک خورشیدی و نخستین واحد فرآوری گاز در سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد.

ساخت‌وساز پروژه خورشیدی قرار است تا چند هفته دیگر آغاز شود، عراق امیدوار است این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری خارجی تازه‌ای را در بخش انرژی خود جذب کند.

شرکت‌های اکسون‌موبیل آمریکا، شل هلند و بی‌پی انگلیس در سال‌های اخیر فعالیت‌های خود در عراق را کاهش داده‌اند و این اتفاق در تولید نفت این کشور تأثیرگذار بوده است.

توتال انرژی به‌عنوان مجری این طرح ۴۵ درصد سهم خواهد داشت و شرکت ملی نفت بصره با ۳۰ درصد سهم و قطر انرژی با ۲۵ درصد از دیگر سهامداران این پروژه در عراق هستند.