به گزارش خبرنگار ایرنا، جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان روز شنبه به رسانهها اظهار کرد: ماموران پلیس آگاهی شاهرود با همکاری یکی از ایستگاههای ایست و کنترل در این شهرستان، هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه تریلی مشکوک شدند و آن را متوقف کردند.
سرهنگ سیدعلی میراحمدی به بازرسی بار تریلی و کشف ۱۵ تن چوب تاغ قاچاق اشاره کرد و گفت: راننده ۳۰ ساله قصد داشت چوبهای تاغ را به یکی از استانهای شمالی کشور انتقال دهد که با هوشیاری و دقت نظر پلیس دستگیر شد.
وی با بیان اینکه کارشناسان ارزش چوبهای کشف شده را بیش از ۲۵ میلیارد ریال برآورد کردند، افزود: پرونده در این رابطه تشکیل شد و متخلف تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.
گیاه تاغ گونهای کویری و مقاوم در مقابا کم آبی است که با هزینه فراوان کاشته و نگهداری می شود و نقش مهمی در حفظ روستاها و سکونتگاهها در مقابل شن های روان دارد.
این نوع درختچه نقش مهمی در پیشگیری از بیابانزایی و روند پیشروی مناطق بیابانی به مناطق مسکونی حاشیه کویر دارد که به خاطر تولید زغال از این چوب، مورد دستبرد سودجویان قرار می گیرد.
کوتاه شدن دست سودجویان از پنج هکتار زمینهای ملی
فرماندهی یگان حفاظت شرق استان سمنان از رفع تصرف زمینهای دولتی در شهرستان های شاهرود و میامی در روزهای تعطیل آخر هفته خبر داد.
سروان محمد قاسمی بیان کرد: مساحت اراضی آزادشده توسط یگان حفاظت از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از پنج و یک دهم هکتار زمین به ارزش تقریبی ۵۷۰ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به حضور موثر نیروهای یگان حفاظت راه و شهرسازی شرق استان سمنان در شاهرود و میامی، گفت: راهبرد این یگان در صیانت از زمینهای دولتی به عنوان بخشی از بیتالمال همواره بر اقدامهای پیشگیرانه است.
به گزارش ایرنا، با وجود تصویب قانون مبارزه با زمینخواری از ۷۰ سال پیش تاکنون، این قوانین شاید در برههای توانسته سرعت هجوم زمینخواران را کاهش دهد اما موجب توقف آنها و به صفر رسیدن این پدیده شوم نشده است.
روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با انتقاد از شیوع پدیده شوم زمینخواری فرمودند: «حالا بحث زمینخواری، یواش یواش شده کوهخواری».
در بیشتر مواقع متصرفان با دیوارکشی و ایجاد حصار در مسیر حرکت گونههای جانوری سد و مانع ایجاد میکنند و باعث کوچک شدن زیستگاه حیوانات میشوند.
وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.