به گزارش روز شنبه ایرنا، ریوز در آستانه این سفر اعلام کرد که انگلیس برای تقویت رشد اقتصادی خود، چارهای جز همکاری با چین ندارد. وی با بیان اینکه چین بزرگترین محرک رشد اقتصادی جهان در دهه آینده خواهد بود افزود: ما نیازمند تعامل سازنده با چین هستیم، زیرا این کشور یکی از بزرگترین شرکای تجاری ماست.
ریوز همچنین در مقالهای برای نشریه تایمز، رویکرد دولتهای قبلی در قبال چین را «غیردوستانه» توصیف کرد و گفت که شرایط کنونی اقتصاد جهانی، نیاز به همکاری با پکن را افزایش داده است.
او در شرایطی به چین سفر کرده است که نرخ پوند در برابر دلار کاهش یافته و هزینههای استقراض دولت به بالاترین سطح در ۲۷ سال گذشته رسیده است. تورم هم پس از یک دوره نزولی در مدار صعودی قرار گرفته و بانک مرکزی انگلیس تمایلی برای کاهش نرخ بهره ندارد. تداوم این وضعیت نگرانیهایی را درباره افزایش مالیاتها یا کاهش هزینههای عمومی در انگلیس ایجاد کرده است.
احزاب مخالف دولت انگلیس، سفر ریوز را «فرار از بحران داخلی» توصیف کردهاند. آنها از دولت انگلیس خواستهاند که برنامه جایگزینی برای مدیریت بحران اقتصادی داخلی ارائه دهد.
بوریس جانسون، نخستوزیر پیشین انگلیس که در دوره مسئولیت خود و بهدنبال فشارهای دولت دونالد ترامپ، یک قرارداد بزرگ تجاری با شرکت مخابراتی چینی را لغو کرده بود، با انتقاد از سفر ریوز گفت: «او بهجای رسیدگی به بحران اقتصادی داخلی، به چین فرار کرده است.»
در مقابل لیزا ناندی، وزیر فرهنگ انگلیس تصریح کرد: «چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و نمیتوانیم نقش این کشور را در رشد اقتصادی نادیده بگیریم.» وی تأکید کرد که تعامل با چین برای تقویت اقتصاد بریتانیا ضروری است.
رویکرد انگلیس نسبت به چین طی دهه گذشته دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. در حالی که در دوره نخستوزیری دیوید کامرون، لندن بهدنبال ایجاد «دوران طلایی» در روابط با پکن بود، دولتهای بعدی رویکرد محتاطانهتری اتخاذ کردند و حتی در برخی موارد سیاستهای تهاجمی در قبال چین پیش گرفتند.
اما اکنون دولت کییر استارمر در تلاش است تا روابط اقتصادی را بازسازی کند و از فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در چین بهره ببرد. طبق آمار دولتی، حجم تجارت دوجانبه انگلیس و چین به حدود ۱۱۳ میلیارد پوند رسیده و صادرات به چین از ۴۵۵ هزار شغل در انگلیس حمایت میکند.
ریوز در این سفر قرار است با معاون نخستوزیر چین، دیدار و درباره خدمات مالی، تجارت و سرمایهگذاری گفتوگو کند. ملاقات با نمایندگان کسبوکارهای انگلیسی و چینی در شانگهای از دیگر برنامههای ریوز اعلام شده است.
بر اساس اعلام وزارت دارایی انگلیس، ریوز در این دیدارها درباره مسائل سیاسی و ژئوپلیتیک از جمله جنگ در اوکراین و نگرانیهای امنیتی مرتبط با چین گفتوگو خواهد کرد. از جمله این نگرانیها، پرونده جاسوسی اخیر مربوط به یک شهروند چینی است که با برخی مقامات ارشد انگلیس در ارتباط بوده است. با این حال، بهنظر میرسد دو کشور ترجیح میدهند اختلافات سیاسی را از روابط اقتصادی جدا نگه دارند.