شناسهٔ خبر: 70758021 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان:

استاد صادق‌زاده، خالق جلوه‌های نوین نگارگری است

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان گفت: استاد مجید صادق‌زاده با نگاه وسعت‌گرا و تبحر در تکنیک‌های مختلف هنری، توانسته است نگارگری و تذهیب ایرانی را به هنری پیشرو تبدیل کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی غلامی امروز _شنبه بیست‌ودوم دی_ در آئین افتتاح نمایشگاه تخصصی نگارگری و تذهیب با عنوان «میراث ماندگار ۲» با مروری بر آثار استاد مجید صادق‌زاده اظهار کرد: «مجید صادق‌زاده» را بیش از دو دهه است که می‌شناسم، حدود ۱۵ سال است که در خدمت او هستم و ۱۲ سال افتخار شاگردی او را دارم.

وی افزود: استاد صادق‌زاده تسلط مثال‌زدنی بر سبک‌های مختلف نقاشی غرب دارد و شاید روزی اجازه دهد آثار خود در این زمینه در معرض دید مخاطبان قرار گیرد.

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان تاکید کرد: این تسلط، همراه با تحصیلات دانشگاهی در رشته نقاشی تا مقطع فوق‌لیسانس و آشنایی با انواع مواد و مصالح موجب شده است که نگاه خاص و متفاوتی در هنر نگارگری داشته باشند.

غلامی گفت: او نگارگری را نه به‌واسطه مکان و زمان و یا شرایط، بلکه بسیار آگاهانه و از روی شناخت کامل انتخاب کرده‌اند و این انتخاب بر اساس قابلیت‌های این رشته و آینده‌ای است که برای آن متصور هستند.

وی ادامه داد: دوستان نزدیک او می‌دانند که اگر در جمعی حضور داشته باشند، صحبت به هنر و سپس به نگارگری منتهی خواهد شد؛ زیرا به‌راستی مجید صادق‌زاده عاشق نگارگری است.

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان خاطرنشان کرد: چه آن زمان که دوران جوانی کاغذ و قلم به دست از آثار بزرگان مشق می‌کرد، چه وقتی که در دانشگاه نقش بر نقش و خط بر خط نقوش را بر تخته سیاه ترسیم می‌کرد و دانشجویانش محو جادوی دستانش بودند و چه هنگام که در خلوت خود طرح می‌زد و هنوز نیز طرح می‌زند،؛ صادق‌زاده عاشق بود، عاشق ماند و عاشق است.

غلامی گفت: او پیشنهاد مدیریت در وزارتخانه را نپذیرفت، پیشنهاد نامزد شدن در انتخابات را نیز رد کرد، حتی وسوسه مهاجرت نیز در دلش اثری نداشت؛ نگارگری را در اصفهان می‌خواست و اصفهان را با نگارگری و جادوی نقش‌های نقش‌جهان و در قلم بزرگان این هنر بر خشت‌خشت شهر را او به چشم دل می‌دید.

وی افزود: او هنرمندی است که با هنر زندگی می‌کند، هنر را موهبتی الهی و از جنس فضیلت می‌داند و قلم در دستانش گویی جزئی از وجود اوست که رقص‌کنان به پرواز درمی‌آید و خیال را بر بوم نقش می‌زند.

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان تاکید کرد: قلم صادق‌زاده سیال است، روان و پرقدرت و اصالت و شرافت دارد، رنگ‌ها در آثار آن جلوه‌ای ویژه دارند و نگاه او به رنگ مبتنی بر مبانی علمی و تجربیات فراوان است که در ساخت رنگ‌های سنتی تبحر دارد و در استفاده از رنگ بسیار شجاع است.

غلامی گفت: او به نگارگری نگاهی وسعت‌گرا دارد و توانسته است با دقت و مهارت، تابلوهایی متنوع از نگارگری، تذهیب، تشعیر، گل‌ومرغ، طراحی نقوش سنتی و سایر شاخه‌های این هنر خلق کند.

وی ادامه داد: استاد صادق‌زاده طراحی را اصل بنیادین یادگیری نگارگری می‌داند و همین علاقه به طراحی، جایگاه او را در نگارگری معاصر ایران به سطحی بی‌همتا رسانده است و چاپ مجموعه‌های طراحی او گنجینه‌هایی ارزشمند را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده و خواهد داد.

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان تصریح کرد: صادق‌زاده هنرمندی جست‌وجوگر است و در تکنیک، اندیشه و کاربرد، همواره در حال نوآوری و تجربه است، اما بسیار سنجیده عمل می‌کند و او هنرهای سنتی را دارای پتانسیل‌های بالایی می‌داند و معتقد است بسیاری از این توانایی‌ها هنوز شناخته نشده‌اند.

غلامی با بیان اینکه تذهیب در این بخش از ایران مدیون تلاش‌های بی‌شائبه او است، گفت: طی چهار دهه آموزش مستمر، نسل‌هایی توانمند در این رشته پرورانده است و به جرئت می‌توان گفت اکثر هنرمندان تذهیب به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از آموزش‌های او بهره‌مند شده‌اند و در نگارگری نیز با روش آموزشی منحصربه‌فرد خود شاگردانی پرورش داده‌اند که امروز در مراکز آموزشی و هنری نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی اضافه کرد: جسارت، نوآوری و اندیشه‌ورزی، ابزار کارآمد او است و خانه هنرمندان اصفهان نشست‌های تخصصی نگارگری او را به‌خوبی به یاد دارد؛ نشست‌هایی که علاقه‌مندان را با مباحث تئوری نگارگری از نگاهی آکادمیک آشنا کرد.

مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان تاکید کرد: گالری‌های نقش‌خانه و سعدی نیز نمایشگاه‌های جلوه نقش را به یاد دارند؛ نمایشگاه‌هایی که اصفهان را در جایگاهی ملی و بی‌همتا قرار داد؛ این نمایشگاه‌ها شرکت‌کنندگانی از سراسر کشور را در کنار اساتید بزرگ گردهم می‌آورد و بدون چشم‌داشت جوایز، به تبادل دانش و هنر می‌پرداخت.

غلامی یادآور شد: استاد محمود فرشچیان در یادداشتی بر آثار صادق‌زاده نوشته «صادق‌زاده با مطالعه گنجینه‌های فاخر هنری پیشینیان، بیانی نو و مسیری متفاوت را در هنرهای سنتی ایجاد کرده است؛ او هنر تذهیب را از هنری پیرو به هنری پیشرو تبدیل کرده و اصالت‌های این هنر را حفظ کرده است.»

وی عنوان کرد: استاد مجید صادق‌زاده هنرمندی است از جنس بلور، نگارگری از جنس پیامبران هنر و روزی جهانیان در برابر شأن و صفای او سر تعظیم فرود خواهند آورد.