به گزارش روز شنبه استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی در بازدید از پروژه انتقال آب شهر لیکک از سد کوثر، اظهار کرد: طول کل مسیر از سد تا ورودی شهر ۵۳ کیلومتر است که ۱۴ کیلومتر خط لوله آن خریداری شده است و در حال نصب است.
وی افزود: برای بقیه مسیر لوله خریداری و نصب شده و با مخازنی که در مسیر راه نیاز پروژه بوده است ۹۰ درصد کار اجرا شده است.
رحمانی عنوان کرد: همه تلاش ها بر این است که در مدت چهار ماه آینده بقیه پروژه هم اجرا شود و کار لوله گذاری تکمیل و مردم از آب شرب و مطمئن بهرهمند شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آبی که از طریق خط منتقل میشود هشت و نیم میلیون متر مکعب است که پنج و نیم میلیون متر مکعب آن برای آب شرب در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: این پروژه مهم برای طولانی مدت، آب شرب ۸۵ هزار نفر را تامین میکند و سه میلیون متر مکعب هم برای توسعه صنعت اختصاص یافته است.
رحمانی با تاکید بر اینکه با پیگیریهایی که مسئولین استانی و شهرستانی انجام دادند شاهد اجرای پروژههای صنعتی با تامین و حل مشکل آب شرب این منطقه باشیم، گفت: پیگیری لازم را انجام میدهیم تا وعدهای که داده شد در آخر فصل بهار این پروژه به بهرهبرداری برسد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: این پروژه یکی از پروژه های مهم شهرستانی است، از همه مدیران استانی و مسئولین شهرستانی میخواهیم که با همکاری و کمک به آب منطقهای تلاش کنند تا این پروژه در کمترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: این پروژه که در سال ۱۳۹۰ شروع شده با ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی کار متوقف میشود و مجموعه اعتبارات هزینه شده تا قبل از دولت چهاردهم بر روی این پروژه پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام شد.
رحمانی با اشاره به اینکه، یکی از اهداف و سیاستهای دولت چهاردهم محرومیت زدایی در مناطق کم برخوردار است، گفت: تاکید شده است با تامین منابع اجرای پروژه ها تسریع شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سال جاری برای پروژه ها ۲ هزار میلیارد ریال از اعتبارات استانی و ردیفهای مربوطه و یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از محل اوراق بانکی یعنی در مجموع سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تامین منابع داشته ایم.
رحمانی عنوان کرد: از این میزان اعتبار تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال آن را تخصیص گرفتیم و در این پروژه هزینه و بقیه مبلغ را پیگیری که به پروژه تزریق شود و سرعت کار را بهبود بخشد.
به گزارش ایرنا، تکمیل طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای اطراف تنها پروژه تامین آب شرب است که سه میلیون متر مکعب برای صنعت نیز آب تامین میکند و با تکمیل این طرح آب ۳۰۰ واحد تولیدی تامین و از محل این واحدهای صنعتی در بخشهای مختلف سه هزار نفر اشتغالزایی می شود.
این طرح سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای شرب و صنعت تامین می کند و با بهرهبرداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.
سد کوثر در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید.
سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین میکند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد هم از سد کوثر تأمین می شود.
عملیات اجرایی این پروژه با مسیر انتقال ۵۷ کیلومتری، ظرفیت انتقال هشت و نیم میلیون متر مکعب آب، ۲ ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن ذخیره، از سال ۹۰ در بهمئی آغاز شد.
شهرستان بهمئی با حدود ۴۵ هزار نفر جمعیت در ۳۰۰ کیلومتری یاسوج واقع شده است.