شناسهٔ خبر: 70757527 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با تحولات منطقه و جهان

رئیس سیا: ایران تصمیمی برای ساخت بمب هسته‌ای ندارد/ حمله گسترده اوکراین به خاک روسیه/ طرح اسرائیل برای ایجاد منطقه نظامی و اطلاعاتی در سوریه

اذعان رئیس سیا به عدم تصمیم ایران برای ساخت بمب اتمی؛ حمله گسترده اوکراین به خاک روسیه و طرح اسرائیل برای ایجاد منطقه نظامی و اطلاعاتی در سوریه از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، اذعان رئیس سیا به عدم تصمیم ایران برای ساخت بمب اتمی؛ حمله گسترده اوکراین به خاک روسیه و طرح اسرائیل برای ایجاد منطقه نظامی و اطلاعاتی در سوریه از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

حمله گسترده اوکراین به خاک روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی نیرو‌های مسلح این کشور دیشب در مناطق مختلف ۸۵ پهپاد مهاجم اوکراینی را رهگیری و سرنگون کردند.

آن‌گونه که در این بیانیه آمده «سامانه‌های پدافند هوایی نیرو‌های مسلح روسیه دیشب ۳۱ پهپاد در آسمان دریای سیاه، ۱۶ پهپاد در وارونژ و کراسنودار، ۱۴ پهپاد بر فراز دریای آزوف، ۴ پهپاد هم در آسمان منطقه بلگورود سرنگون کردند.»

بنابر این بیانیه بقیه پهپاد‌های سرنگون‌شده در مناطق شبه‌جزیره کریمه و کورسک سرنگون شدند.

در این بیانیه به تلفات و خسارت احتمالی این حمله اشاره‌ای نشده است.

وزارت دفاع روسیه روز جمعه نیز از ساقط کردن ده‌ها پهپاد اوکراینی خبر داد. روس‌ها اعلام کردند که سامانه دفاع هوایی روسیه ۴۰ پهپاد اوکراینی را بر فراز روستوف، کورسک، فورنیچ، بریانسک، کوبیان و دریای آزوف ساقط کردند.

سامانه دفاع هوایی روسیه همچنین ۱۶ پهپاد را بر فراز روستوف هدف قرار داده و منهدم کرد.

در هفته‌ها و ماه‌های اخیر حملات گسترده پهپادی ارتش اوکراین در خاک روسیه افزایش یافته است؛ مقامات روس این حملات را تروریستی اعلام کردند، چون مناطق غیرنظامی را هدف قرار می‌دهند.

وزارت دفاع انگلیس روز جمعه اعلام کرد که لندن و متحدانش ۳۰ هزار پهپاد جدید به اوکراین در راستای ائتلاف بین المللی برای تجهیز کی یف به پهپاد ارسال خواهند کرد.

بنابر اعلام وزارت دفاع انگلیس «اوکراین قرار است ۳۰ هزار پهپاد جدید به ارزش ۴۵ میلیون پوند را بر اساس قرارداد‌هایی که با ائتلاف بین‌المللی هواپیما‌های بدون سرنشین به رهبری بریتانیا و لتونی امضا کرده است، دریافت کند.

در بیانیه وزارت دفاع انگلیس آمده است که بودجه خرید این پهپاد‌های جدید از انگلیس، لتونی، دانمارک، سوئد و هلند تأمین خواهد شد.

رئیس سیا: ایران تصمیمی برای حرکت به سوی ساخت بمب هسته‌ای ندارد

ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه اختصاصی و طولانی با رادیو ملی آمریکا (ان. پی. آٰر) با ادعای اینکه «ایران ممکن است تصمیم بگیرد که توان بازدارندگی خود را بازسازی کند و برنامه تسلیحاتی خود را که در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده بود، از سر گیرد»، اعتراف کرد:، اما ما هیچ نشانه‌ای از چنین تصمیمی امروز مشاهده نمی‌کنیم، اما به دقت آن را پیگیری می‌کنیم.

بی‌اعتنایی معنادار ترامپ به رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا

فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دعوت نشد. 

بی‌توجهی ترامپ برای دعوت از رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در حالی اتفاق می‌افتد که پس از پیروزی وی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تماسی تلفنی بین آنها برقرار شد. 

اگرچه به گفته سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا از آن زمان تاکنون تماس دیگری بین این دو مقام سیاسی برقرار نشده است. 

پائولا پینهو، سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد آینده روابط اتحادیه اروپا و آمریکا به پیام‌های از پیش منتشر شده فون در لاین و آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد که هر دو نفرشان برای برقراری تعاملات مثبت با آمریکا در دوره جدید ریاست‌جمهوری ترامپ، ابراز تمایل کرده بودند. 

پینهو همچنین خاطر نشان کرد که کمیسیون اتحادیه اروپا همچنان به دنبال برقراری تماس‌های اولیه با دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا خواهد بود. 

پینهو همچنین عنوان کرد حتی در صورت ارسال دعوت‌نامه برای حضور فون در لاین در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری ترامپ، این موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نیز نسبت به رهبران اروپا و برقراری روابط با آنها نگاهی انتقادی داشت. او در همین راستا بار‌ها از موضوع لزوم خروج آمریکا از ناتو صحبت کرده بود. 

ترامپ پیشتر نیز عنوان کرده بود که تمایل دارد، رئیس‌جمهور چین در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری‌اش شرکت کند با این حال حرفی از تمایل خود نسبت به رهبران اروپایی نزده بود.

سوئیس خواستار تحقیق درباره مرگ شهروند خود شد

سوئیس روز جمعه خواستار تحقیقات کامل درباره مرگ یک شهروند خود شد که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت بود. 

رئیس دادگستری استان سمنان روز گذشته اعلام کرد یک تبعه سوئیسی در محل نگهداری در زندان سمنان خودکشی کرد.

طبق اعلام دادگستری استان سمنان این تبعه سوئیس به جرم جاسوسی توسط نهاد‌های امنیتی دستگیر شده بود و اسناد و مدارک این موضوع نیز وجود دارد و پرونده در حال بررسی و رسیدگی بود.

وزارت خارجه سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سوئیس خواستار آن است که مسئولان ایرانی اطلاعات دقیقی درباره دلایل بازداشت او ارائه داده و درباره شرایط مرگ او تحقیقات کاملی انجام دهند.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «بازگرداندن جسد ایشان به سوئیس نیز در صدر اولویت‌ها قرار دارد.»

تهران روز پنجشنبه سوئیس را از مرگ این فرد مطلع کرد. وزارت خارجه سوئیس وی را یک شهروند ۶۴ ساله معرفی کرده و ادعا کرده که او به عنوان گردشگر به ایران سفر کرده بود.

طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه کنترل نظامی و اطلاعاتی در خاک سوریه

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: مقام‌های بلندپایه اسرائیلی اعلام کردند که تل‌آویو می‌خواهد منطقه‌ای به عمق ۱۵ کیلومتر در خاک سوریه را به‌عنوان محدوده عملیاتی تحت کنترل خود حفظ کند تا اطمینان حاصل شود که متحدان دولت جدید سوریه قادر به شلیک موشک به سمت بلندی‌های جولان نخواهند بود.

این مقام‌ها که هویتشان فاش نشده است، تأکید کردند: علاوه بر منطقه تحت کنترل نظامی باید منطقه‌ای به عمق ۶۰ کیلومتر در خاک سوریه تحت نفوذ و کنترل اطلاعاتی اسرائیل باشد تا از تهدیدات احتمالی جلوگیری شود.

این مقامات صهیونیست همچنین ابراز تعجب کرده‌اند که چرا غرب از «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه موسوم به «هیات تحریر الشام» با آغوش باز استقبال کرده است.

آنها گفتند: دولت جدید سوریه پیام‌هایی را به اسرائیل مخابره و اعلام کرده است که قصد ندارد با تل‌آویو وارد جنگ شود، با این وجود کابینه اسرائیل نسبت به این موضوع تردید دارد.

طبق گفته این مقامات صهیونیست، آنچه دولت جدید در سوریه نشان داده است، ممکن است برای یک یا ۲ سال یا حتی یک یا دو دهه درست باشد، اما هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که پس از آن به رژیم صهیونیستی حمله نخواهد شد.

به عنوان بخشی از تلاش رژیم صهیونیستی برای بهره‌برداری نظامی از شرایط سوریه، ارتش این رژیم برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندی‌های اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ارتش اسرائیل قدرت اجرایی در منطقه حائل در مرز سوریه خواهد بود و تسلط بر منطقه حائل در سوریه یک عملیات موقت به دلیل نگرانی از تهدید شبه نظامیان است.

پیشتر روزنامه «العربی الجدید» در این باره نوشته بود که در پی بی‌ثباتی اوضاع در سوریه به دلیل سقوط دولت «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم صهیونیستی در تکاپو برای سوء استفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد.

این رسانه گزارش داد که رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گل‌آلود سوریه است تا از برخی صدا‌های غیرعادی سوری‌های مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادی سازی روابط با تل‌آویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.