"روحالله کهزادی" در گفت و گو با ایلنا از شهرستان باشت گفت: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که بطور معمول در فصل سرد سال شیوع پیدا میکند و سویههای جدید این ویروس میتواند نگرانیهای جدی بهمراه داشته باشد.
وی افزود: آنفلوانزای HMPV به سویههای نوظهور ویروس آنفلوآنزا اطلاق میشود که ممکن است براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل و عوارض شدیدتری نسبت به سویههای قبلی داشته باشد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد با تشریح انواع آنفلوآنزا در نمونه های B ، A و C، اظهار داشت: بنظر می رسد سویه های جدید از نوع A بوده و میتوانند بسرعت تغییر کنند و به سویههای جدیدی تبدیل شوند.
کُهزادی با بیان اینکه ویروس جدید آنفلوآنزا براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و این انتقال میتواند از طریق قطرات تنفسی ناشی از سرفه و عطسه، یا تماس با سطوح آلوده صورت گیرد، خاطرنشان کرد: علائم آنفلوآنزای جدید مشابه علائم آنفلوآنزای معمولی شاملِ تب و لرز، سرفه و گلودرد، خستگی و ضعف، دردهای عضلانی، سردرد و مشکلات تنفسی است.
وی یکی از مؤثرترین روشهای پیشگیری از آنفلوآنزای جدید را دریافت واکسن آن دانست و یادآورشد: واکسن آنفلوآنزا سالانه به روز میشود تا با سویههای جدید ویروس هماهنگ باشد.
رئیس مرکز شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت در استان کهگیلویه و گفت: شُستن مرتب دستها با صابون و آب، استفاده از مواد ضدعفونیکننده و نداشتن تماس نزدیک با افراد بیمار میتواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند.
کُهزادی افزود: آنفلوآنزای جدید یک بیماری ویروسی است که میتواند تأثیرات جدی بر سلامت عمومی داشته و با توجه به شیوع سریع ویروس و تغییرات مداوم آن، پیشگیری و درمان بموقع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تاکیدکرد که در زمان شیوع ویروس آنفلوآنزا، استفاده از ماسک در اماکن عمومی میتواند به کاهش انتقال ویروس کمک نموده و از سویی، مصرف مواد غذایی مُغذی، خواب کافی، ورزش منظم و مصرف مایعات به بهبود سریعتر کمک میکند.
این مسوول بهداشت و درمان با بیان اینکه نوشیدن آب، سوپ و مایعات گرم میتواند به تسکین علائم بیماری آنفلوآنزا کمک کند، تصریح کرد: در صورت بروز علائم عنوان شده این بیماری، مراجعه به پزشک و دریافت درمان مناسب ضروری است.