هادی حق شناس امروز، ۲۲ دی ماه در شورای همیاریها و شهرداریهای استان گیلان، یکی از وظایف ذاتی و قانونی شهرداران و دهیاران را پاکسازی سواحل از پسماند و زباله دانست و اظهار کرد: شهرداریها قوانین مربوط به عوارض، بودجه و حسابرسی را انجام دهند تا دچار ترک فعل نشوند.
وی از برگزاری فصلی جلسه با شهرداران خبر داد و افزود: به دنبال بازدید و سرکشیهای دورهای از شهرداریها هستیم، زیرا شهرداری آباد توسعه و آبادانی شهر را در پی دارد.
استاندار گیلان با اشاره به هزینههای بسیار بالای ایجاد فضای سبز در استانهای جنوبی کشور، عنوان کرد: فضای سبز در گیلان وجود دارد و کافی است آن را تخریب نکنیم.
حق شناس از شهرداران خواست از اختیارات خود برای افزایش عوارض ساخت و سازهای غیرمجاز استفاده کنند و گفت: در دنیا با استفاده از ابزار تعرفه و قیمت، مانع تخلف و نهایت فرهنگسازی میشوند.
وی رای دیوان عدالت اداری را موجب جلوگیری از ساخت و ساز در روستاهای گیلان دانست و متذکر شد: امکان صدور پروانه ساختمانی برای اراضی دارای کاربری مسکونی داخل طرح هادی که سند عادی دارند، وجود نداشت، اما با دستور رئیس قوه قضائیه این مشکل حل شد و دهیاران می توانند اقدام به صدور پروانه کنند.
استاندار گیلان با بیان اینکه نباید با تصمیمهای ناصواب مردم را به سمت خلاف ببریم، خاطرنشان کرد: رای دیوان عدالت اداری امکان افزایش ساخت و سازهایهای غیرمجاز را افزایش میداد.
وی فضای سبز در گیلان را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: فضای سبز در گیلان باید متفاوت از سایر استان ا باشد، زیرا سالانه هزار میلیمتر بارندگی داریم که چهار برابر کشور است لذا شهرداران هرگونه صدور پایان کار برای ساختمانها را منوط به کاشت دو اصله درخت کنند.
حقشناس با بیان اینکه هیچ کسی مخالف درختکاری نیست، ادامه داد: درختکاری و ایجاد فضای سبز، شهرها را برای سکونت مناسب میکند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم هوشمند شدن شهرها، عنوان کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم باید به سمت شهر الکترونیک برویم و لذا در کنار ایجاد زیرساختهای شهری همچون برق و گاز و آب و فاضلاب و...، فیبر نوری جاگذاری شود.
وی شهر هوشمند را موجب کاهش ترافیک شهری دانست و خاطرنشان کرد: فیبر نوری لازمه کارهای در حوزه فناوری اطلاعات است و اگر این زیرساخت را فراهم کنیم، مانع از مهاجرت جوانان می شویم.
حق شناس با اشاره به تولید ۶۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه آب شرب در شهر رشت، به هدررفت ۳۷ درصدی آن اشاره کرد و یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب با نصب منبع آب در ساختمان های جدید، آب شرب از آب شست و شو را جدا کند.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۴ میلیارد مترمکعب آب حاصل از نزولات جوی در گیلان تولید میشود، افزود: فقط سه میلیارد مترمکعب را استفاده میکنیم و مابقی در رودخانهها آلوده میشود و به دریا میریزد؛ این در حالی است که آب باران ما شیرین و گوارا بوده و نیاز به تصفیه و شیرینسازی ندارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید شهرها را برای زندگی کردن جذاب کنیم، گفت: از وزیر راه و شهرسازی خواستار بلندمرتبه سازی در گیلان هستیم و لذا ۱۰ قطعه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هکتاری را برای ساخت مسکن شناسایی و طراحی می کنیم. اراضی گیلان دارایی ارزشمند ایران است و نباید به راحتی تبدیل به ویلا شود.
انتهای پیام