شناسهٔ خبر: 70753357 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

غیبی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

تاثیر افزایش قیمت ارز و اختلافات منطقه‌ای بر بازار مسکن و اجاره‌بها تاثیر افزایش قیمت ارز و اختلافات منطقه‌ای بر بازار مسکن و اجاره‌بها

یک کارشناس مسکن، با تاکید بر تأثیرات التهابات ارزی و افزایش قیمت دلار بر بازار مسکن، اولویت اصلی مردم را امنیت اقتصادی دانست.

صاحب‌خبر -

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، در خصوص آخرین وضعیت بازار مسکن و اجاره بها پس از تغییرات قیمت ارز، اظهار کرد: با وجود التهابات ارزی و افزایش قیمت دلار، در بازار مسکن دیگر مراجعه بسیاری برای خرید یا افزایش قیمت ملک به دلیل رشد قیمت ارز مشاهده نمی‌شود.

غیبی توضیح داد که پیش از این، کوچک‌ترین التهابات ارزی تاثیر آنی و روانی بر بازار مسکن داشت، اما در حال حاضر، اولویت اصلی مردم امنیت است و امور اقتصادی در مرتبه بعدی قرار می‌گیرد.

وی افزود که افزایش قیمت ارز ناشی از سایه جنگ در منطقه است و این نشان می‌دهد که امنیت برای مردم در درجه اول اولویت قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

ساماندهی بازار اجاره بها؛ وعده‌ای که پس از ۴۰سال محقق نشد

تاثیر تحولات منطقه‌ای بر بازار مسکن

وی بیان کرد که اگر جنگ و اختلافات موجود در منطقه بین کشورها و گروه‌های مختلف نبود و افزایش قیمت ارز نیز با ماهیت اقتصادی اتفاق می‌افتاد نه سیاسی، ۱۰۰ درصد بر اوضاع مسکن در کشور تاثیر می‌گذاشت و باعث گرانی و افزایش کاذب نمی‌شد و با افزایش تولید، ثبات به بازار برمی‌گشت.

غیبی ادامه داد که سال ۱۴۰۳ با سه پدیده مواجه بودیم: انتخابات داخلی، میانه میدان جنگ منطقه‌ای و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا. پس از اتمام این موارد، گره ذهنی مردم باز شده و اکنون شاهد حضور میدانی مردم برای تبدیل وضعیت متراژ کوچک به بزرگ‌تر یا خرید خانه‌اولی‌ها هستیم.

آینده بازار مسکن و توصیه به خریداران

غیبی اظهار داشت که تحرکات بازار مسکن در ماه آذر نسبت به سایر ماه‌های سال، نشانی از غنای بازار مسکن دارد و ممکن است با غنای بیشتری در آینده مواجه شویم. وی افزود که تهدیدات منطقه‌ای، از جمله در کشور سوریه، پدیده‌ای جدید است که باید زمان بگذرد تا تاثیرات آن بر بازار مشخص شود.

وی به خریدارانی که بودجه و اعتبار کافی برای خرید مسکن دارند، توصیه کرد که نباید معطل کاهش قیمت باشند. وی بیان کرد که در سال‌های گذشته نیز اثبات شده کاهش قیمت مسکن به همان اندازه افزایش آن نیست. بازار مسکن با ۱۰۰ درصد افزایش و ۱۰ درصد کاهش مواجه می‌شود.

فرصت برای مصرف‌کنندگان در بازار مسکن

غیبی درباره ورود دلالان به بازار مسکن توضیح داد که هنوز دلالان و سوداگران ملک و مسکن حضور موثری در این بازار ندارند و این فرصت مناسبی برای مصرف‌کنندگان است تا از این وضعیت بهره‌برداری کنند.

غیبی در پایان اظهار داشت: مصرف‌کنندگان باید از این فرصت استفاده کنند و دولت نیز باید چتر پشتیبانی خود را بر این گروه از خریداران مصرفی گسترش دهد و هر برنامه حمایتی و تسهیلاتی که دارد، از طریق آن به حمایت از مردم در خرید ملک بپردازد.

بیشتر بخوانید:

افزایش اجاره بها؛ بار سنگین بر دوش مستأجران