شناسهٔ خبر: 70753012 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

درک دوران امام غایب از زمان جوادالائمه آغاز شد

تهران- ایرنا- یک پژوهشگر حوزه مهدویت از دوران امام جواد(ع) به عنوان دوران آغاز آماده‌سازی امت برای ایمان به امام غایب یاد کرد و گفت: این دوران تا زمان امام عسکری(ع) باعث شد تا مردم یک تربیت نسلی برای درک دوران غیبت امام زمان(عج) پیدا کنند. 

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام محمدباقر ولدان به مناسبت سالروز ولادت امام محمدتقی(ع) گفت: آماده سازی امت برای ایمان به امام غایب یکی از ویژگی های دوران امام جواد(ع) است. یعنی از زمان آن حضرت به بعد حضور اهل بیت در میان مردم، ساز و کار متفاوتی پیدا کرد و ارتباط فیزیکی و درک حضوری مردم با امامان معصوم کمتر شد. چون کمتر شدن این ارتباط ها باعث شد تا مردم برای ایمان به یک امام غایب و مصداق «الذین یومنون بالغیب» به مرور آماده شوند.

وی افزود: حضرت جواد الائمه، امام هادی و حضرت عسکری علیهم السلام، سه امامی بودند که برای حکمرانی الهی و یک نظم نوین جهانی، کوشش خاصی را به منصه ظهور رساندند تا جایی که دستگاه طاغوت نسبت به این گسترش آنچنان برآشفته شد که برای ولادت منجی جهانی، حساسیت های فراوانی نشان داد و فرزند امام عسکری(ع) به شکلی معجزه وار به دنیا آمد.

معاون فرهنگی آستان مقدس مسجد جمکران اضافه کرد: بر همین اساس خدا، آن حضرت را از دست آفات و تعرضات دستگاه طاغوتی محفوظ نگه داشت تا به عنوان یک منجی جهانی بتواند نقش آفرینی کند و انسان ها در طول زمان بتوانند همچون خورشید پشت ابر، از برکت های وجودی آن حضرت بهره مند شوند و عصر ظهورش فرا رسد و همگی بتوانیم به صورت مستقیم درک حضور کامل از محضر آن امام را داشته باشیم.

ولدان از گسترش گفتمانی به عنوان یکی از ویژگی های دوران این سه امام یاد کرد و گفت: از نظر کیفی و کمی یک شبکه معارف در جهان تشیع گسترش پیدا کرد تا جایی که روایات امامان به ویژه زیارت جامعه کبیره به عنوان یک منشور کامل برای شناخت مقام و منزلت امام معصوم از سوی امام هادی(ع) صادر شد.

درک دوران امام غایب از زمان جوادالائمه آغاز شد حجت‌الاسلام محمدباقر ولدان، پژوهشگر حوزه مهدویت

نویسنده کتاب «قطب‌نمای راه» از تقویت روحیه مقاومت و مبارزه دائمی و خستگی ناپذیر با یک تجلی ویژه از طرف این سه امام به عنوان یکی دیگر از ویژگی های آن دوران یاد کرد و گفت: تقویت فضای تشکیلاتی از طریق یک شبکه هوشمند اجتماعی باعث شد تا کار تشکیلات محور، جایگزین کار شخص‌محور شود و یک شبکه انسانی از طریق وکلا و نمایندگان امامان ما گسترش پیدا کند؛ همچنان که در قم یا خراسان و سایر نقاط جهان این وکلا حضور داشتند.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ۱۵ دی در پایان مراسم روضه سالروز شهادت امام هادی(ع) گفت: حضرت آیت الله خامنه ای به نقش بی بدیل امام هادی(ع) و پدر و امام عسکری اشاره کردند. ما گاهی در بحث معارف امامت به صورت تک تک به سراغ شخصیت های معصومین می رویم، گاهی به صورت جمعی همچون یک انسان ۲۵۰ ساله از سال دهم تا ۲۶۰ هجری یک نگاه خطی به سیره و مواضع سیاسی اهل بیت داریم و گاهی ممکن است به شکل دسته ای نگاه کنیم که مثلا این سه امام چه نقش خاصی را در آن مقطع زمانی و شرایط خاص زمانه عباسیان ایفا کردند.