شناسهٔ خبر: 70751727 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

یک نویسنده و فعال فرهنگی مطرح کرد؛

«قصه‌های من و بابا ایرج» در ۳۰ ماه، ۳۰ بار تجدید چاپ شد

خراسان‌رضوی - یک نویسنده و فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: «قصه‌های من و بابا ایرج» طی دو سال و نیم، ۳۰ بار تجدید چاپ شد و بیش‌از ۳۰ هزار نسخه از این کتاب تاکنون به دستِ علاقه‌مندان به کتاب رسیده است.

صاحب‌خبر -

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – مرجانه حسین زاده: دو سال و نیم قبل، درست زمانی که امیر شهلا در صفحه شخصی‌اش در یکی از شبکه‌های اجتماعی خبر چاپ کتاب «قصه‌های من و بابا ایرج» به قلم خودش را اعلام کرد، هیچ‌گاه فکر نمی‌کردیم در این بازه زمانی کوتاه، این کتاب ۳۰ بار تجدید چاپ شود اما او به عنوان نویسنده‌ای توانمند، روزنامه‌نگاری دغدغه‌مند و چهره‌ای تأثیرگذار در عرصه فرهنگ و اجتماع که همواره برای گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و ارتقای آگاهی عمومی تلاش کرده، با قلم گرم خود توانست کتابی را به زیور طبع بیاراید که بعد از دو سال و نیم، ۳۰ بار تجدید چاپ شود و همچنان در لیست خرید کتاب‌ِ دوست‌داران کتاب باشد.

شهلا که سابقه فعالیت در حوزه‌های مدیریت منابع انسانی، سیاست و فرهنگ را در کارنامه خود دارد، با عشق و تعهد به ترویج کتاب‌خوانی و آموزش، در سال‌های گذشته گام‌های مؤثری برای ایجاد بستری مناسب برای آشنایی مردم با کتاب‌های ارزشمند برداشته است. او همچنین به عنوان چهره‌ای مردمی و دلسوز که گام‌به‌گام همراه مردم و جامعه است، نشان داد که چگونه می‌توان ارتباط میان فرهنگ، صنعت و اجتماع را تقویت کرد.

شهلا در دوران حضور خود در شورای شهر مشهد نیز همواره با رویکردی مردم‌محور حرکت کرد و سعی داشت با نگاه توسعه‌گرا، مسیر بهتری برای شهروندان ایجاد کند. به بهانه نقالی کتاب «قصه‌های من و بابا ایرج» به گفت و گو با او نشستیم و او مثل همیشه آرام و صبور پاسخ داد: نقالی شیوه‌ای جدید و ابتکاری برای دورهم نشستن و معرفی کتاب‌هایی است که در زندگی روزمره مفید فایده و مطلوبِ نظر دوست‌داران کتاب است، افرادی که هم‌هدف و هم‌راهِ با یکدیگر می‌نشینند و فحوا و محتوای یک کتاب را از زبانِ کسی که پیش‌تر آن کتاب را مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار داده و به زوایا و ابعاد آن کتاب آشناسی بیشتری دارد، می‌شنوند و از مضامین و مفاهیم آن کتاب، لذت می‌برند.

استقبال مردم از نقالی کتاب

این نویسنده و روزنامه‌نگار باسابقه گفت: خوشبختانه مدتی است در مشهد این رویه نقالی توسط رضا مصطفایی باب شده و او این مسیر را با کتاب‌هایی در حوزه صنعتی، مدیریتی، شناخت‌نامه و اتوبیوگرافیِ صاحبان‌صنایع و معادن آغاز کرده است. رضا مصطفایی این کتاب‌ها را تهیه می‌کند و پس از بررسی و مطالعه دقیق و دعوتِ از علاقه‌مندان به هم‌خوانیِ کتاب، برنامه‌های نقالی خیلی پراستقبال و پر دامنه‌ای را تدارک می‌بیند و جمع زیادی از علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی که شاید اگر این بهانه نقالی نباشد، فرصت کمتری برای کتاب‌خوانی خواهند داشت را، دور هم جمع می‌کند و همین اسباب باهم‌خوانی کتاب‌ها می‌شود.

«قصه‌های من و بابا ایرج» روایتی از زندگی ایرج یزدان‌بخش است

شهلا بیان کرد: روز گذشته دومین نقالی کتاب‌های من از کتاب «قصه‌های من و بابا ایرج» در مشهد برگزار شد، پیش از این عین همین رویداد را در یزد و شیراز داشتیم، این کتاب در خصوص سرگذشتِ کارآفرین نامی و پدر صنعت خراسان، مرحوم ایرج یزدان‌بخش، مدیرعالی گروه صنعتی پارت‌لاستیک است که در سال ۱۴۰۱ به زیور طبع آراسته شد و طی ۲ سال و نیم اکنون به چاپ سی‌ام رسیده است.

«قصه‌های من و بابا ایرج» در ۳۰ ماه، ۳۰ بار تجدید چاپ شد


کتاب «قصه‌های من و بابا ایرج» از پرفروش‌ترین کتاب‌های کشور

این نویسنده و فعال فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: بیش‌از ۳۰ هزار نسخه از کتاب «قصه‌های من و بابا ایرج» تاکنون به دستِ علاقه‌مندان به کتاب رسیده و می‌شود گفت یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های ایران به حساب می‌آید که ماحصل ده‌سال همکاری، همنشینی و مجالست من با مدیرعالی گروه صنعتی پارت‌لاستیک بود.

امیر شهلا با بیان اینکه از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ مدیر سرمایه‌های انسانی مجموعه بزرگ پارت لاستیک بوده است، ابراز کرد: من در آن ایام از نزدیک با روش‌ها، منش‌ها و اسلوب‌های مدیریتی مرحوم یزدان‌بخش آشنا شدم و با آن زندگی کردم. شیوه مدیریتی مرحوم یزدان‌بخش مبتنی بر حکمرانی بر دل‌ها و شیوه مدیریت بر منابع انسانی بود، مرحوم یزدان‌بخش انسان را به عنوان مهم‌ترین سرمایه وجودی سازمان‌ها می‌دانست.

اهمیت به پیشرفت منابع انسانی خط‌مشی فکری ایرج یزدان‌بخش بود

وی افزود: یزدان‌بخش می‌کوشید که در شیوه مدیریتی خود تعالی، توسعه فردی، رضایت شغلی، رفاه و پیشرفت منابع انسانی را ملحوظ کند، او مقدمه پیشرفتِ صنعت و کارآفرینی را، توسعه سرمایه‌های انسانی مجموعه خودش می‌دانست.

شهلا که پیش‌تر کتاب «دویار» را رهسپار بازار کرده است، درباره «قصه‌های من و بابا ایرج» گفت: این اثر مشتمل بر ۲۷ داستان کوتاه از روایت‌ها و تجربه‌های زیسته من در زمینه مدیریتِ بر منابع و سرمایه‌های انسانی است که دیروز در نقالی این اثر به ابعاد و زوایای مختلفِ مدیریت بر دل‌ها و مدیریت بر سرمایه‌های انسانی این مجموعه بزرگ پرداخته شد که مورد استقبال بی‌شائیه و بی‌اندازه مهمانان قرار گرفت که این استقبال مبین علاقه بسیار مردم و جامعه به این چنین رویدادهایی است.
مقدمه‌نویسی چهره‌های مطرح در ابتدای کتاب

عضو منتخب مردم در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد گفت: «علی رضاقلی» نویسنده خوش‌نامِ کتاب «جامعه‌شناسی خودکامگی» در یکی از مقدمه‌های این اثر به نقش آن مرحوم در ایفای مسئولیت اجتماعی مدیران بخش خصوصی پرداخته است و «غلامحسین شافعی» رییس اتاق بازرگانی ایران و یکی از دوستان مرحوم «ایرج یزدان‌بخش» هم در مقدمه دیگری خاطراتی از چهار دهه دوستی با وی را به رشته تحریر درآورده اند.

شهلا بیان کرد: مرحوم «ایرج یزدانبخش» اول اسفندماه ۱۳۱۹ در نیشابور به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در نیشابور، در سن ۱۶ سالگی به تهران رفت. او در سال ۱۳۵۶ مدیرکل مرکز آمار استان اصفهان و پس از آن به عنوان معاون اجرایی و اداری مرکز آمار ایران منصوب شد و بعد از حدود ۲۰ سال خدمت بازنشسته شد. «ایرج یزدانبخش» پس از بازنشستگی به زادگاهش برگشت و با تأسیس شرکت پارت لاستیک در سال ۱۳۶۳ وارد مرحله جدیدی از فعالیت در حوزه صنعت شد.

«قصه‌های من و بابا ایرج» در ۳۰ ماه، ۳۰ بار تجدید چاپ شد

این نویسنده ادامه داد: او وقتی وارد صنعت و بخش خصوصی شد، آنقدر خوش درخشید که ملقب به «پدر صنعت خراسان» شد.

شهلا با بیان اینکه یزدان‌بخش به کارآمدی بخش خصوصی اعتقاد راسخ داشت، تصریح کرد: بخشی از این اعتقاد در تلاش‌های او برای سازماندهی و توسعه بخش‌خصوصی نمایان است. یزدان‌بخش، تلاش، تفکر و مثبت‌اندیشی را از عوامل موفقیت خود می‌دانست.

یزدان‌بخش تمام ۳ هزار نیرویش را فرزندان خود می‌دانست

وی در انتها افزود: او خانواده و ایرانی‌بودن را ارزش و افتخار می‌دانست. عاشق کار و صنعت بود. تمام ۳۰۰۰ نیرویش را فرزندان خود می‌دانست و آنها نیز او را «پدر معنوی پارت لاستیک» دانسته هنوز او را «بابا ایرج» خطاب می‌کنند. یزدان‌بخش عاشق ایران بود و در سال ۱۳۹۵ کتاب «با تو می‌گویم» را با موضوع مدیریت صنعتی به رشته تحریر درآورد.

به گزارش ایبنا؛ سال ۱۳۹۹ بلوار حسن‌آباد واقع در شهرک صنعتی توس در مشهد به نام «ایرج یزدانبخش» نام‌گذاری شد. او ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ در سن ۸۰ سالگی در مشهد درگذشت.