شناسهٔ خبر: 70750897 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان چه گذشت؟

مسعود پزشکیان گفت: ما هم قسم شده‌ایم تا فاصله‌ای که در رابطه با شاخص‌های توسعه بین سیستان و بلوچستان و سایر نقاط کشور به وجود آمده است، از بین ببریم و به جایی برسانیم که شایسته مردم عزیز این استان است.

صاحب‌خبر -

گروه سیاسی دفاع‌پرس: «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور عصر روز پنجشنبه ۲۰ دی در سفری دو روزه، برای دومین بار در دو ماه گذشته به شهرستان‌های چابهار و زابل در استان سیستان و بلوچستان سفر کرد. وی در بدو ورود به این شهرستان و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هدف ما از این سفر ابتدا دیدار با مردم، آشنایی با مشکلات آنها و همچنین اطلاع از امکانات و ظرفیت‌های موجود در این منطقه است.

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان چه گذشت؟

رئیس جمهور با بیان اینکه رفع فقر، محرومیت، تبعیض و بی‌عدالتی از اولویت‌های اصلی دولت وفاق ملی است تصریح کرد: برای تحقق این این هدف استان سیستان و بلوچستان مقصد نخست ما است و برای رشد و توسعه کشور کار را از این منطقه آغاز کرده‌ایم.

پزشکیان عصر پنجشنبه در نخستین برنامه از دومین بخش سفر دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان، در جمع مردم خونگرم و مهربان چابهار و منطقه مکران حضور یافت و با ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: افتخار دارم که در میان شما مردم عزیز حضور دارم. هدف ما در این سفرها، رفع تبعیض، بی‌عدالتی و نابرابری‌هایی است که گریبان‌گیر برخی مناطق شده و این وظیفه ما در حکومت است که عدالت را برقرار کنیم.

پزشکیان با استناد به آیات قرآن کریم افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید که هیچ قومی، زبانی یا نژادی بر دیگری برتری ندارد و تنها تقواست که معیار برتری انسآنهاست، اما متأسفانه در جامعه ما مشکلی به وجود آمده که عده‌ای تصور می‌کنند از دیگران برترند و این برخلاف دستور خداوند، پیامبر اکرم (ص) و سنت امامان و خلفای اسلام است.

رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: ما در دولت مصمم هستیم، تبعیض‌هایی را که به دست برخی ایجاد شده، از میان برداریم. عدالت و برابری باید در همه عرصه‌ها حاکم شود و تلاش ما بر این است که چنین اتفاقی رخ دهد و همه مردم کشور از حقوق برابر برخوردار باشند.

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان چه گذشت؟

پزشکیان شامگاه پنجشنبه در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان و در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم»، با تأکید بر اهمیت تأمین فضا‌های آموزشی در مناطق محروم گفت: ما اراده کرده‌ایم که مدارس مورد نیاز را نه‌تنها در بلوچستان، بلکه در تمام نقاط کشور که به امکانات آموزشی نیاز دارند، با کمک مردم بسازیم. این کار شدنی است و با همکاری و مشارکت شما مردم عزیز، می‌توانیم این پروژه‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسانیم.

رئیس جمهور با اشاره به پیشینه موفقیت‌آمیز پروژه‌های ملی در کشور افزود: همان‌طور که در گذشته، با مشارکت مردم و دولت توانستیم پروژه‌های بزرگی نظیر ساخت خانه‌های بهداشت را اجرا کنیم، اکنون نیز با همین عزم و اراده می‌توانیم نیاز‌های آموزشی مناطق محروم را برطرف کنیم. مشارکت مردمی همواره نقطه قوت ما در حل چالش‌های بزرگ بوده است.

پزشکیان در ادامه تصریح کرد: این روحیه همبستگی و اراده جمعی، همان چیزی است که ما را قادر خواهد ساخت تا به نیاز‌های آموزشی مناطق کمتر برخوردار پاسخ دهیم. این مدارس، نه فقط فضا‌های آموزشی، بلکه نمادی از تلاش مشترک ما برای ساختن آینده‌ای بهتر خواهند بود.

همچنین وی در نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه آمدن ما به منطقه سیستان و بلوچستان، برای کمک به این منطقه است، گفت: تا کنون جلسات متعددی با دستگاه‌های مختلف برگزار کرده‌ایم و تا حدودی درباره اینکه در چه وضعیتی قرار داریم، اطلاعاتی کسب کرده‌ایم؛ این اقدامات در راستای نگاه رهبری به منطقه مکران است.

رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه باید در چشم‌انداز محقق شود، چیزی نیست که امروز در حال انجام است، اظهار داشت: معنای این حرف آن نیست که اقداماتی که تا کنون انجام شده اقدامات کوچکی است، بلکه تا کنون اقدامات بزرگی انجام شده است و ما قدردان این اقدامات هستیم. اما از سوی دیگر سند چشم‌انداز مجموعه نگاه کارشناسی موجود در کشور است که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در آن آمده که ایران به کشوری توسعه یافته، دارای جایگاه نخست اقتصادی، علمی، فرهنگی و مدیریتی در منطقه و الهام بخش و الگو تبدیل شود؛ برای الگو و بهترین شدن، باید تلاش‌های بسیاری انجام شود چرا که این مهم به راحتی محقق نمی‌شود.

پزشکیان با تاکید بر اینکه سند چشم‌انداز موجود باید تبدیل به باور شود، گفت: اگر می‌خواهیم در دنیایی که زندگی می‌کنیم، برنده شویم، باید تا جایی که ممکن است تلاش خودمان را بکنیم و بدانیم که مهم رسیدن نیست، بلکه حرکت و تلاش برای تحقق هدف و همچنین قربانی کردن زندگی پای آن هدف مهم است و باید برای رسیدن به هدف، هرآنچه را که لازم است، اعم از بسترها، محیط‌ها، رفتارها، قوانین و مقررات آماده کنیم.

رئیس جمهور در ادامه صبح جمعه از بخش‌های مختلف فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات ارائه شده از سوی مسئولان و مدیران، از جزئیات فعالیت‌ها و برنامه‌های توسعه این بندر مهم و تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع شد.

به گفته مدیران این بندر، با کمک بخش‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، این بندر در حال حاضر فعالیت‌های منظمی در زمینه‌های واردات، صادرات و ترانشیپ و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا انجام می‌شود.

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان چه گذشت؟

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر دولت به استان سیستان و بلوچستان، در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» که پیش از ظهر جمعه برگزار شد، با بیان اینکه اساسا خیلی اهل سخنرانی کردن و وعده دادن نیستم، اظهار داشت: به نظر بنده دادن وعده‌ای که نتوان به آن عمل کرد، یکی از بدترین گناهان است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سفر ما به استان‌ها به معنای آن است که تلاش داریم در حد توان و امکانات مشکلات را حل کنیم، افزود: باور بنده این است که اگر مشارکت مردم باشد، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مردم همراهی و مشارکت نکنند، دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند.

وی با بیان اینکه پس از احصای مشکلات با استاندار و وزرا درباره راهکار‌های رفع آنها گفت‌و‌گو و مذاکره می‌کنیم، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود برای رفع مشکلات آموزش و بهداشت و درمان در سه فاز کار را پیش ببریم، مورد قبول بنده نیست و باور دارم که می‌شود در یک مرحله این مشکلات را حل کرد، البته به شرطی که مردم پای کار بیایند. اگر منتظر باشیم که از جای دیگری به ما برای حل مشکلات کمک شود، همچنان گرفتار مشکلات خواهیم بود.

همچنین در ادامه ظهر جمعه پیش از عزیمت به زابل، از شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک بازدید کرد. شهر جدید تیس در محدوده‌ای به وسعت حدود ۴ هزار ۳۰۰ هکتار و با کاربری مسکونی ـ گردشگری برای سکونت ۱۵۰ هزار نفر با رویکرد‌های نوین و استاندارد‌های بالای خدماتی با مشارکت بخش خصوصی در محدوده شهرستان کنارک در حال اجراست.

مسعود پزشکیان در ادامه، پس از بازدید از چابهار، با استقبال مقامات محلی وارد شهرستان زابل شد و در ابتدا از فرودگاه زابل به روستای کلوخی رفت که دوران خدمت سربازی خود در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را در آن گذرانده بود. دکتر پزشکیان در واکنش به درخواست مردم برای تامین آب کشاورزی قول داد که این مشکل را به طور جدی پیگیری کند. در جریان این دیدار، همچنین رئیس جمهور در خانه‌ای که در دوره سربازی در آن ساکن بود نیز حضور یافت و با صاحب این خانه به مرور خاطرات پرداختند.

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان چه گذشت؟

پزشکیان در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر استانی دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان، بعد از ظهر جمعه در دیدار با اقشار مختلف مردم زابل، با مرور خاطرات دوران حضور خود در این منطقه گفت: پنجاه سال پیش، زمانی که دیپلم گرفته بودم و عضو سپاه ترویج بودم، به این منطقه آمدم و در روستا‌های مختلفی مثل زهک، کوه خواجه و ده کلوخی حضور داشتم. آن زمان، دیدن اوضاع و احوال مردم و مشکلات موجود، نگاه من را به زندگی تغییر و درکی تازه از سختی‌ها و ظرفیت‌های این سرزمین به من داد.

رئیس جمهور با تشریح تغییرات منطقه در دهه‌های اخیر، اظهار داشت: شرایط امروز زابل، به‌ویژه در مناطق روستایی، در مقایسه با گذشته با چالش‌های بیشتری مواجه است. مناطقی که روزگاری سرسبز و پربار بودند، امروز به دلیل خشکسالی و کمبود منابع، وضعیت بسیار سخت‌تری پیدا کرده‌اند. این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی و اقدام جدی است تا بتوان زندگی و رونق را به این منطقه بازگرداند.

وی با اشاره به خشکسالی‌های اخیر و تأثیر آن بر زندگی مردم تصریح کرد: ده کلوخی، که روزی باغات مختلف و زمین‌های زراعی سرسبز داشت، امروز با خشکی و مشکلاتی روبه‌رو است که دل هر انسانی را به درد می‌آورد. این وضعیت نشان می‌دهد که باید با برنامه‌ریزی جامع و مشارکت همه‌جانبه، برای رفع مشکلات منطقه اقدام کنیم.

در دومین سفر رئیس‌جمهور به سیستان چه گذشت؟

پزشکیان در ادامه سفر به زابل، قطعه پایانی بزرگراه زابل-زاهدان را به طول ۲۰۰ کیلومتر افتتاح کرد. رئیس جمهور در آیین افتتاح این بزرگراه، با اشاره به اینکه این دومین سفر دولت چهاردهم از ابتدای به کار به استان سیستان و بلوچستان است، اظهار داشت: ما هر کاری که از دستمان بر بیاید برای رفع محرومیت و حل مشکلات مردم عزیز استان سیستان و بلوچستان و سایر استان‌های محروم کشور انجام خواهیم داد.

وی رسیدگی به مشکلات مردم و رفع محرومیت را از جمله رسالت‌های مهم دولت دانست و خاطرنشان کرد: وضعیتی که امروز در آن قرار گرفته‌ایم، شایسته مردم ایران نیست لذا می‌خواهیم به کمک نخبگان استان و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان و با همراهی شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی طرحی نو دراندازیم و تغییرات مورد نیاز را اعمال خواهیم کرد.

همچنین رئیس‌جمهور شامگاه جمعه در نشست «بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان» با بیان اینکه من مهمترین و موثرترین تجارب زندگی‌ام را از این استان و در زابل فراگرفتم، اظهار داشت: سختی‌هایی که در آن مقطع دیدم به من درس‌های زیادی داد و آنچه امروز دارم و جایگاهی که به آن رسیدم به برکت همان درس‌ها و تجارب است.

پزشکیان با اشاره به مصادیقی از این تجارب و سختی‌ها و با بیان اینکه مردم با وجود این مشقات، اما همچنان بسیار مهربان و صمیمی هستند، افزود: شما مدیران اگر چه امروز با سختی‌های زیادی مواجه هستید، اما امکانات و ظرفیت‌هایی نیز دارید که اگر به درستی از آنها استفاده کنید می‌تواند تغییرات بزرگی ایجاد کند؛ شما اگر نگاه‌تان را تغییر دهید همه این مشکلات حل می‌شود.

وی با بیان اینکه همه این مشکلات راه‌حل‌هایی دارد، تصریح کرد: ما به شما اختیارات لازم را می‌دهیم تا با بهره‌گیری موثر از راهکار‌ها و راه‌حل‌ها بر مشکلات غلبه کنید. اینجا فرصت‌های زیادی وجود دارد که اگر همه دست‌ها را به دست هم دهید و اختلافات را کنار بگذاریم می‌توانیم همه مشکلات را رفع کنیم. باید بپذیریم که همه ما فارغ از قومیت و جنسیت و نظایر آن مثل هم و با هم برابر هستیم.

رئییس جمهور، در پایان بخش دوم سفر استانی دولت به سیستان و بلوچستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبکه تلویزیونی استان، به علت سفر دوم خود به این استان پرداخت و گفت: بار اول که اینجا آمدیم قرار بود چند روز بمانیم، اما به علل مختلف نشد ولی لازم بود بیشتر بمانیم و مشکلات را از نزدیک ببینیم و راه‌های حل مشکلات را در گفت‌و‌گو با کارشناسان و وزرا و مدیران بررسی کنیم و به نتیجه برسیم.  

وی با بیان اینکه «تلاش می‌کنیم تا جای ممکن فقر و محرومیت و تبعیض را در سراسر کشور به خصوص در این استان از بین ببریم» خاطرنشان کرد: یکی از نقاط کشور که نیاز به توجه بیشتر دارد همین استان سیستان و بلوچستان است. مدیران و وزرا و مسئولین ما باهم هم قسم شده‌ایم که تا جای ممکن این فاصله‌ای که در رابطه با شاخص‌های توسعه بین این استان و سایر نقاط کشور به وجود آمده است، از بین ببریم و به جایی برسانیم که شایسته مردم عزیز این استان است.

پزشکیان به ظرفیت‌های این استان برای پیشرفت پرداخت و اظهار داشت: اگر دست به دست هم دهیم و از نخبگان و تولیدکنندگان و توانمندی‌های خودمان استفاده کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. همسایگی با افغانستان و پاکستان برای این استان یک فرصت طلایی است و راهی که از این استان به اقیانوس وجود دارد یک فرصت ویژه است که باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم.

انتهای پیام/381