شناسهٔ خبر: 70750164 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پیگیری مطالبات ۲۲ساله

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان، در ادامه سفر دو روزه خود به استان سیستان و بلوچستان، به شهرستان زابل رفت و در سالن «شهید جمال زهی» با اقشار مختلف مردم این منطقه دیدار کرد.

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، افزود: «اراده کردیم در سیستان و بلوچستان تغییر ایجاد کنیم.» وی همچنین از همراهی مردم و مسئولان برای بهبود شرایط این استان سخن گفت و بر لزوم تلاش همگانی برای اصلاح وضعیت تأکید کرد. پزشکیان در ادامه سفر خود، روز اول را به شهرستان چابهار اختصاص داد و در برنامه‌های مختلفی از جمله سخنرانی در جمع مردم، حضور در نشست‌های توسعه سرمایه‌گذاری، بازدید از کریدور ساحلی راه‌آهن چابهار-زاهدان و بندر شهید بهشتی و افتتاح بزرگراه زابل-زاهدان به طول ۲۰۰ کیلومتر با ۲۵ هزار میلیارد ریال هزینه احداث شده شرکت کرد. همچنین، رئیس‌جمهور به روستای کلوخی از توابع زابل رفت؛ این روستا ۵۱ سال پیش محل خدمت سربازی وی بود. رئیس‌جمهور در این سفر اعلام کرد تغییرات اساسی در این استان را در آینده‌ای نزدیک مشاهده خواهیم کرد و به همراه مردم و مسئولان، بهبود شرایط این منطقه را در اولویت قرار داده است.

رئیس‌جمهور با آگاهی، در پی حل مشکلات استان است
رضا جعفری، دستیار ویژه استاندار سیستان و بلوچستان، در گفت‌وگو با قدس به تشریح دستاوردهای دو سفر اخیر رئیس‌جمهور به این استان مرزنشین پرداخت و تأکید کرد: مهم‌ترین دستاورد این سفرها، دغدغه‌های دکتر پزشکیان برای حل مشکلات استان بوده است. رئیس‌جمهور در این منطقه حدود ۵۱ سال پیش خدمت سربازی خود را انجام داده و کاملاً با مردم منطقه واز مشکلات آن‌ها مطلع است به‌طوری‌که نسبت به سیستان و بلوچستان تعلق‌خاطر ویژه‌ای دارد.وی تصریح کرد: سفرهای وزرا و اعضای هیئت دولت در سه ماه اخیر و پیگیری‌های استاندار سیستان و بلوچستان برای حل مشکلات این استان گواهی بر این علاقه و تلاش است.
دستیار ویژه استاندار سیستان و بلوچستان به پیشرفت‌های انجام‌شده در پروژه‌های مختلف استان اشاره کرد و گفت: در حوزه مکران، علاوه بر تأمین معیشت مردم و سرمایه‌گذاری اقتصادی برای استان و کشور، پروژه‌های مهمی در حال پیگیری است. از جمله راه‌آهن چابهار به مشهد و استان‌های میانه که با جدیت در حال دنبال شدن است. همچنین پروژه‌های آبی که بخش اعظمی از آن‌ها به پایان رسیده و پروژه عظیم انتقال آب از دریای عمان نیز در حال انجام است.در حوزه زیرساخت‌ها نیز، ۲۰۰ کیلومتر بزرگراه زاهدان به زابل پس از چند دهه به بهره‌برداری رسید که این خود یک گام بزرگ در راستای توسعه استان است.
وی تصریح کرد : نگاه‌های فرهنگی و اجتماعی که در مورد استان به‌واسطه افرادی که بومی استان نیستند، شکل گرفته، باید تغییر کند. آینده استان رو به پیشرفت است و این که استان سیستان و بلوچستان به‌عنوان یک استان محروم و امنیتی در نظر گرفته شود، یک تصور غلط است که فرصت‌های سرمایه‌گذاری را دچار مشکل کرده است.
جعفری به ظرفیت‌های موجود در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ظرفیت معادن در استان فعال است و جوانان استان از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند. همچنین در جنوب استان، ظرفیت‌های دامداری، صید و صیادی در چابهار به‌طور ویژه در حال توسعه است.
دستیار ویژه استاندار سیستان و بلوچستان به مسئله سوخت‌برها نیز گریزی زد و اذعان کرد: متأسفانه یکی از چالش‌های استان در مرزها، شغل‌های کاذب مانند سوخت‌برها ست که دولت در طرح «رزاق» به ساماندهی این شغل‌ها و جلوگیری از خطرات آن برای افراد پرداخته است. رسانه‌ها نیز باید به جای تمرکز بر نقاط ضعف، به ظرفیت‌های استان توجه کنند و فرصت‌های آن را به درستی به نمایش بگذارند، اگر رسانه‌ها به ظرفیت‌های واقعی استان توجه می‌کردند، شاید نقاط قوت این استان بیشتر از آنچه که اکنون دیده می‌شود، در کانون توجه قرار می‌گرفت.

ضرورت اصلاح تصویر نادرست از استان در رسانه‌ها
سعید دهنوی، مسئول مرکز استانی سازمان فضای مجازی سراج در سیستان و بلوچستان، در گفت‌وگو با قدس به تفاوت‌ها و تفاهم‌های میان واقعیت‌های موجود در استان و تصاویری که بعضاً در رسانه‌های مجازی و پایتخت‌نشین از سیستان و بلوچستان ارائه می‌شود، اشاره کرد و افزود: برخی از رسانه‌های فعال در پایتخت و نیز انسان‌رسانه‌ها، سیستان و بلوچستان را به‌عنوان استانی ناامن، فلاکت‌زده و پر از تفرقه به تصویر می‌کشند، در حالی‌که این استان از ظرفیت‌ ویژه‌ای از جمله مردم نجیب، شریف، غیور و مرزدار برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان از ظرفیت‌های انسانی و منابع طبیعی زیادی بهره‌مند است، تصریح کرد : متأسفانه این استان به‌درستی در رسانه‌های مجازی و واقعی معرفی نمی‌شود و تنها تصویر محرومیت و مشکلات از آن به نمایش گذاشته می‌شود. سیستان و بلوچستان با داشتن معادن غنی، زمین‌های کشاورزی مستعد و جاذبه‌های گردشگری فراوان، می‌تواند به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها باید به‌جای تمرکز بر محرومیت‌ها، ظرفیت‌ها و فرصت‌های استان را معرفی کنند، افزود: اگر رسانه‌ها و سرمایه‌گذاران به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان توجه کنند، این استان می‌تواند به یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی کشور تبدیل شود.
او به اهمیت تقویت زیرساخت‌ها در استان سیستان و بلوچستان گریزی زد و تصریح کرد: مهم‌ترین نیاز استان در حال حاضر، توسعه زیرساخت‌ها مانند جاده‌ها، انرژی و ارتباطات مرزی است. اگر این زیرساخت‌ها تقویت شوند، چابهار می‌تواند به یک مسیر ترانزیتی مهم برای کشور تبدیل شود و استان‌های مجاور و دیگر نقاط کشور از این مسیر بهره‌مند شوند.همچنین می توان از ظرفیت‌های کشاورزی استان به‌عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی خارج از فصل و محل کشت میوه‌های استوایی نام برد، معادن غنی همچون منگنز و طلا و جاذبه‌های گردشگری مانند شهر سوخته و مناطق بکر طبیعی می‌توانند مقصد خوبی برای سرمایه‌گذاران و گردشگران باشند و آثار مثبتی در حوزه اشتغال، سرمایه‌گذاری و توسعه کشور به همراه داشته باشد.