محمد برزعلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: وام ارزانقیمت به کشاورزان برای خرید ادوات کشاورزی پرداخت میشود که این اقدام علاوهبر حمایت از کشاورز به بازار سازندگان قطعات نیز رونق میبخشد.
وی افزود: سازندگان برای ایجاد بازار فروش مناسب، ارتباط خود را با کشاورزان تقویت کنند و پس از بررسی نیازهای کشاورزان استان، اقدام به تولید قطعات ماشینآلات کشاورزی کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی و تولید ماشینآلات کشاورزی مدرن گفت: در حال حاضر مراحل کاشت تا برداشت گندم در استان گلستان مکانیزه است، اما نسل جوان و تخصصهای غیرکشاورزی همچون برق و الکترونیک باید به بخش کشاورزی ورود کنند تا با استفاده از دانش خود بهترین نقاط برای جاگذاری سامانهها و ابزارهای مانیتورینگ بذر در دل خاک را شناسایی کنند.
برزعلی با بیان اینکه کار با ادوات و ماشینآلات سنتی کشاورزی در وضعیت تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی کشور فایده چندانی ندارد، افزود: با توجه به گرانی بذر کود و دیگر نهادهها باید با کمک گرفتن از ابزارهای هوشمند از بروز خسارت جلوگیری کرد.
وی عبور از مرحله سنتی تولید ادوات کشاورزی و هوشمندسازی آن را بهترین گام برای افزایش بهرهوری کشاورزی برشمرد و گفت: باید از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان برای هوشمندسازی ادوات و ماشینآلات کشاورزی استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خواستار افزایش اعتبارات استان در بخش کشاورزی شد و گفت: گلستان ۳ هزار کمباین دارد و در حال حاضر قیمت یک کمباین وارداتی حدود ۱۳۰ میلیارد ریال است، اما اعتبارات مکانیزاسیون گلستان در یک سال ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است که با این قیمت و اعتبار در خوشبینانهترین شرایط میتوان ۲۰ دستگاه کمباین خریداری کرد.
وی با بیان اینکه افراد زیادی در گلستان خواستار دریافت وام خرید کمباین هستند، افزود: منابع اعتباری موجود پاسخگوی نیاز استان نیست، از این رو یکی از درخواستهای ما از نمایندگان مجلس، افزایش سهم اعتبارات تخصیصی استان در حوزههای مربوط به کشاورزی است.
برزعلی خواستار حمایت بیشتر دولت از سازندگان ماشینآلات کشاورزی شد و یادآور شد: مشکلی در تأمین ماشینآلات و ادوات کشاورزی در استان وجود ندارد، اما معضل اصلی نبود منابع اعتباری است.