شناسهٔ خبر: 70746330 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر میراث فرهنگی:

تعداد کم هتل‌های سیستان و بلوچستان جوابگوی گردشگران منطقه نیست

زابل - ایرنا - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: داشتن زیرساخت‌هایی مثل هتل‌ عاملی مهم در جذب گردشگر در سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود که تعداد کم هتل‌های استان جوابگوی مسافران و گردشگران این منطقه نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا صالحی امیری شامگاه جمعه در نشست «بررسی مشکلات سیستان» که با حضور رئیس جمهور در فرمانداری زابل برگزار شد اظهار کرد: اراده رئیس جمهور از ابتدای دولت توجه ویژه به سیستان و بلوچستان بوده و با استراتژی قدرت بخشی این منطقه در اولویت کار همه دولتمردان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با این اراده‌ای که در دولت و شخص رئیس جمهور نسبت به این منطقه وجود دارد مطمئن هستیم که در آینده نزدیک اتفاقات خوبی برای مردم سیستان و بلوچستان رقم می‌خورد چرا که همه شهرستان‌های استان از ظرفیت گردشگری و میراثی خوبی برخوردارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جذابیت‌های شهر سوخته که در منطقه سیستان واقع است افزود: سیستان؛ مهد تمدن ایران زمین است این منطقه یکی از قطب‌های تمدن ایران زمین به شمار می‌رود که تاریخ قدمت، شهر سوخته آن بیش از پنج هزار سال دارد.

وی تصریح کرد: شهر سوخته ۲۸۰ هکتار وسعت دارد و دارای پنج قسمت اساسی بوده که شامل بخش مسکونی، بخش‌ مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که پس از انقلاب ۲۰ فصل کاوش باستان شناسی در این شهر انجام شده که با هر کاوش یک رمز و راز جدید از این منطقه به دست آمده که در همان موزه شهر سوخته در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

به گفته صالحی امیری آثار به دست آمده که در موزه شهر سوخته نگهداری می‌شود نشان می‌دهد بسیاری از اولین‌های جهان از جمله اولین عمل جراحی مغز انسان، اولین چشم مصنوعی، قدیمی‌ترین معرق موجود، اولین انیمیشن جهان بر روی جام سفالین شهر سوخته، اولین تخت نرد و بازی شطرنج جهان در این منطقه یافت شده است.

وی گفت: این سرزمین در دل خود رمز و راز زیادی دارد و هر زمانی که در این سرزمین کاوش انجام می‌شود اثری درونش کشف می‌شود که هویت و تاریخ منطقه را به رخ ایرانیان و جهانیان می‌کشد اما برای حفظ این بناها نیاز به تلاش زیادی است تا علاوه بر صیانت، حفاظت و مرمت بتوانیم این منطقه را به ایرانیان و جهانیان معرفی کنیم.

بازدید سالانه یک میلیون از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری سیستان 

صالحی امیری با بیان اینکه سالانه یک میلیون بازدید از ظرفیت‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری سیستان انجام می‌شود عنوان کرد: این آمار بسیار رضایت بخش است که باید توسعه پیدا کند بنابراین برای توسعه گردشگری منطقه باید به حوزه میراث توجه ویژه‌ای شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵۸ تاسیسات گردشگری در سیستان و بلوچستان وجود دارد اما تعداد هتل‌های این استان بسیار پایین است که انتظار داریم استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی از سرمایه گذاران با اعلام مشوق‌های لازم از جمله زمین، تسهیلات، معافیت‌های مالیاتی به منطقه دعوت کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی؛ صنایع دستی مربوط به سیستان و بلوچستان را یکی از جاذبه‌های این استان دانست و افزود: در سفر قبلی به زاهدان خانمی در محله شیرآباد ۶۰۰ نفر از نیروهای بومی را به استخدام درآورده بود و از طریق آن‌ها در کارگاه های فعال برای صادرات سوزن دوزی استان تلاش می‌کرد.

سیستان و بلوچستان زبانزد حوزه صنایع‌دستی در ایران است

وی با بیان اینکه صنایع دستی سیستان و بلوچستان در ایران زبانزد است که باید به آن بیشتر توجه شود افزود: خامه دوزی سیستان نوعی سوزن‌دوزی و یکی از صنایع دستی سیستان است که شهره جهانی دارد؛ در واقع در این استان ظرفیت لازم برای همه نوع فعالیت وجود دارد.

صالحی امیری اظهار کرد: لباس‌های محلی، گلیم بافی، حصیربافی، پارچه بافی و تراش سنگ‌های قیمتی از دیگر ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است در واقع در این استان ۵۰ هزار نفر به عنوان هنرمند صنایع دستی فعال هستند که از این جمعیت ۹ هزار نفر گواهی مهارتی و آموزشی دارند و ۱۷۳ کارگاه در این استان وجود دارد که باید برای افزایش این ظرفیت‌ها بیش از گذشته تلاش کنیم.

وی گفت: مجموع تولیدات و هنرهای دستی که ۷۰ درصد این تولیدات متعلق به زنان سخت کوش و تلاشگر سیستان و بلوچستان است در زنجیره میراث باید تقویت شود چرا که جذابیتی به نام میراث و صنایع دستی می‌تواند گردشگر را به سمت استان بیاورد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از استاندار سیستان و بلوچستان خواست که در مسیر توسعه ظرفیت گردشگری و صنایع دستی برای ۲ برابر شدن تعداد تختخواب‌های هتل‌های موجود در استان که چهار هزار و ۵۰۰ مورد است تدابیر لازم را اتخاذ کند.