به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، آیین اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم «دینی اشراق» با حضور محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رائد فرید زاده رئیس سازمان سینمایی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه برگزار شد.
سید شهاب لاجوردی، دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی اشراق در آیین اختتامیه این جشنواره ضمن خیرمقدم به ارائه گزارشی از فرآیند فعالیتهای دبیرخانه جشنواره پرداخت و اظهار داشت: فراخوان دریافت آثار در تاریخ ۲۰ مرداد سال جاری و در قالب نشست خبری با ارائه دبیر محترم جشنواره انجام گرفت و مهلت دریافت آنها تا ۱۰ آبان اعلام شد.
وی اظهار کرد: طی مدت تعیین شده در دو بخش کلی رواق و اشراق و یک بخش ویژه که بازنمایی آثار مقاومت اسلامی بود پذیرای آثار بودیم. بخش رواق اختصاص به آثار طلاب هنرمند و بخش اشراق مربوط به آثار عموم علاقمندان بود. در بخشهای مکتوب و تصویری شش عنوان مختلف را دنبال کردیم.
لاجوردی گفت: در بخش تصویری آثار فیلم داستانی و مستند را دریافت کردیم و در بخش مکتوب چهار بخش فیلمنامه، نقد فیلم، پژوهش قبل از فیلمنامه و مقالاتی که در نقد آثار سینمای دینی نوشته شده است را دنبال نمودیم. دو بخش اخیر بخشهای جدید نسبت به سنوات گذشته را تشکیل میدهد.
وی بیان داشت: در طی مدت دریافت آثار حدود ۶۰۵ نفر در جشنواره ثبت کردند و بیش از ۱۰۰۰ اثر مختلف از سوی دبیرخانه جشنواره در قالبهای مختلف تصویری و مکتوب دریافت شد.
لاجوردی در پایان با تأکید بر اینکه آثار راه یافته به بخش مسابقه آثار انتخاب شده، در سینما اشراق در شهر مقدس قم اکران شدند، خاطرنشان کرد: این کار در هفته اخیر انجام گرفته و کار جدیدی که امسال انجام گرفت برگزاری نشستهای علمی در خصوص سینمای دینی بود که شامل ۱۲ نشست بوده است.
یکی از مهمترین لوازم ترویج فرهنگ اسلامی توجه به سینمای دینی است
دکتر مسعود معینی پور گفت: یکی از مهمترین لوازم ترویج فرهنگ اسلامی توجه به سینمای دینی است. ارزشهای اسلامی و مناسک دینی همچون عاشورا، نماز، حج و اربعین دارای ظرفیتهای بزرگی برای بازآفرینی و تولید روایت اثربخش در حوزه سینمای دینی هستند.
مسعود معینی پور، دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی اشراق گفت: شرایط اجتماعی و فرهنگی کنونی نیازمند توجه هرچه بیشتر به ارتباط بین پژوهش عمیق به زبان سینما هستیم و نهادهای فرهنگی میبایست به مقوله فیلم و سینما توجه بیشتری داشته باشند.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین لوازم ترویج فرهنگ اسلامی توجه به سینمای دینی است. ارزشهای اسلامی و مناسک دینی همچون عاشورا، نماز، حج و اربعین دارای ظرفیتهای بزرگی برای بازآفرینی و تولید روایت اثربخش در حوزه سینمای دینی هستند.
معینی پور اندیشه در سینمای ایران را دچار انسداد دانست و گفت: تفکر خلاق، جسارت بیان، نوآوری روایی و آزادی در اندیشه و جرأت در بیان از کلیدیترین موضوعات در خلق آثار سینمای دینی است و جشنواره فیلم دینی اشراق با قدرت و با انگیزهای بیش از پیش به کار خود ادامه خواهد داد.
وی تأکید کرد: آیا جای چنین رویکردها و مضامینی در میان جشنوارهها و فستیوالهای بزرگ هنری کشور خالی نیست؟! آثار تأثیر یکی فیلم اخلاقی، دینی و اشراقی کمتر از فعالیتهای دیپلماتهای ما در جهان است؟!
دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی اشراق در پایان تصریح کرد: وقت آن رسیده به ویژگیهای سینما در دنیای امروز بازنگری داشته و در مورد آن به اندیشههای نو و تصمیمهای جدید بپردازیم.
لزوم تکریم تلاشهایی همچون جشنواره فیلم دینی اشراق
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند ملتی که سینما ندارد خودش را از یکی از زبانهای مفاهمه با مردم دنیا محروم کرده است، تصریح کرد: اگر بناست در زمانه جهاد تبیین حوزه علمیه مسئله اول خودش را تبلیغ بداند، میبایست همین گونه تکاپوها را تکریم کرد.
وی اظهار کرد: طلبهها میکوشند به وسیله قالب هنر مضامینی را به مخاطبین خود برسانند. لازم است زمینه دریافت نگاه هنری اساساً فراهم شود و با ایستادن سر موازین فقه جواهری به این باید نگاه کرد که هنرمند دریافتی از حق و حقیقت دارد و باید آن دریافت با استفاده و استخدام ابزارهای هنری به مخاطب القا میکند.
حجت الاسلام والمسلمین قمی گفت: در ساختارهای مألوف حوزوی از تعلم و تهذیب نسبتهایی بین طلبه و دریافتهای معرفتی او وجود دارد و اگر او به گونهای متفاوت بتواند حقایق را دریافت کند که آن گونه متفاوت هنر است، قطعاً میتواند به نحو بهتری در جهاد تبیین در قالب هنر نیز نقش آفرینی خوبی داشته باشد.
وی بیان داشت: اگر قرار است طلبه در عرصه مبارزه با ابالیس جهاد تبیین کند، لازم است خود را به لوازم این کار مسلح نماید؛ البته مسئله تبلیغ شأن مسلمانی و وظیفه همه ماست، اما طلبهها در وهله اول لازم است علاوه بر افزایش معارف علمی و دینی خود وقت و همت بیشتری برای شناخت ابزارها و قالبهای هنری بگذارند تا در این عرصه بتوانند موفق ظاهر شوند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند ملتی که سینما ندارد خودش را از یکی از زبانهای مفاهمه با مردم دنیا محروم کرده است، تصریح کرد: اگر بناست در زمانه جهاد تبیین حوزه علمیه مسئله اول خودش را تبلیغ بداند، میبایست همین گونه تکاپوها را تکریم کرد.
رائد فریدزاده: سینمای دینی باید زمینهساز پرسشگری و بازتعریف هویت انسانی باشد
رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی با بیان دیدگاههای خود درباره نقش و جایگاه سینمای دینی گفت: سینمای دینی یک ترکیب خاص از فرم و محتواست که هدف اصلی آن یافتن قطبنمای هویت و ایمان برای انسان است؛ این سینما باید از سرگردانی انسان در عصر حاضر بکاهد و او را به سمت قبلهای معنوی هدایت کند.
وی همچنین درباره نقش فیلمسازان در این عرصه تصریح کرد: فیلمسازان دینی مسئولیت بزرگی بر عهده دارند؛ آنها باید با خلق آثار خلاقانه و معناگرا، شرایطی را فراهم کنند که مخاطبان با آثارشان ارتباطی عمیق برقرار کنند و به تأمل وادار شوند؛ این نوع سینما، فراتر از سرگرمی صرف است و باید بستری برای طرح پرسشها و جستوجوی پاسخهای بنیادین باشد.
معاون سینمایی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت حمایت از تولیدات سینمای دینی تأکید کرد و گفت: وظیفه ما در وزارت ارشاد این است که شرایط لازم را برای تولید و پخش این آثار فراهم کنیم و از فیلمسازانی که در این حوزه فعالیت میکنند، حمایت همهجانبه داشته باشیم؛ این مسیر نیازمند همکاری و همافزایی همه بخشهای مرتبط است.
دعوت مدیر شبکه ۱۴ ترکیه از فیلمسازان ایرانی برای همکاری در تولید آثار فاخر
مدیر شبکه ۱۴ ترکیه با اشاره به ظرفیتهای رسانهای و هنری کشورش از فیلمسازان ایرانی دعوت کرد تا برای تولید آثار جدید به ترکیه سفر کنند
موسی آیدین مدیر شبکه ۱۴ ترکیه در اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم دینی اشراق با اشاره به پیشینه حضور خود در حوزه علمیه قم گفت: سی سال پیش طلبهای در این شهر بودم و خاطرات آن دوران همچنان در ذهنم زنده است؛ در همان زمان، دفتر تبلیغات اسلامی برای ما طلاب، دورههایی تخصصی در حوزههای علوم سیاسی، حقوق بینالملل و جامعهشناسی برگزار میکرد که برای مجهز شدن به ابزارهای تبلیغی مدرن و سنتی بسیار مفید بود.
آیدین با قدردانی از هنرمندان ایرانی حاضر در جشنواره، آنان را «تولیدکنندگان ارزشمند» خواند و اظهار داشت: برخلاف ما که مصرفکننده هستیم، شما هنرمندان ایرانی در مقام تولیدکننده اهمیت کار خود را بیشتر درک میکنید؛ ما از تولیدات شما در حوزههای مختلف بهرهمند شدهایم و امروز نیز مفتخر به تماشای آثار شما در این جشنواره بودیم.
مدیر شبکه ۱۴ ترکیه با اشاره به ظرفیتهای رسانهای و هنری کشورش از فیلمسازان ایرانی دعوت کرد تا برای تولید آثار جدید به ترکیه سفر کنند و گفت: ترکیه با طبیعت زیبا و بکر خود میتواند بستر مناسبی برای تولید فیلمهای فاخر باشد؛ ما در شبکه ۱۴ ترکیه از هنرمندان ایرانی حمایت خواهیم کرد و امکانات خود را در اختیار آنان قرار خواهیم داد، اما انتظار داریم این همکاری منجر به تولیدات مشترک ارزشمند شود.
برگزیدگان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم دینی «اشراق» اعلام شدند+ اسامی
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم دینی «اشراق» با حضور جمعی از شخصیتهای دینی حوزوی و سینمایی، هنرمندان و اهالی رسانه در سالن همایشهای غدیر قم برگزار و از برگزیدگان تجلیل شد.
انتهای پیام/ 121
∎