به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ حجت الاسلام «اله نور کریمی تبار» با اشاره به این که پیام عملیات فتح میمک، تجلی اتحاد و ایمان در دفاع از ارزشها است، اظهار کرد: این ایثارگریها زمینهساز مقاومت امروز ملت ایران در برابر جنگ نرم دشمنان است.
وی با بیان این که خاطرات قهرمانی امیر سهرابی در سال ۱۳۵۹ و در آغاز جنگ تحمیلی در عملیات فتح میمک ماندگار است، افزود: در زمانی که سیاستهای بنی صدر به عنوان فرماندهی کل قوا در عمل دستور عقبنشینی در برابر تهاجم رژیم بعثی را داده بود، فرمانده تیپ یکم لشکر ۸۱ کرمانشاه با شجاعت، اعتماد به مردم عشایر منطقه و با توکل به خدا متولی عملیات فتح میمک شد.
امام جمعه ایلام با تأکید بر این که شهدا برای ما چراغ راه هستند، تصریح کرد: اهمیت فتح میمک و عملیات ذوالفقار با نگاهی به زمان، مکان، فاتحان و اثربخشی عملیات بارز است.
وی ادامه داد: در آغاز دفاع مقدس و تهاجم دشمن، ۱۲ روز قبل از آغاز رسمی جنگ میمک دشمنان این منطقه استراتژیک را تصرف کردند و این نشانه اهمیت راهبردی ارتفاعات میمک برای دشمن بود.
امام جمعه ایلام ابراز کرد: ۱۶ هم دیماه ۱۳۵۹ چند روز قبل از عملیات میمک، دانشجویان پیرو خط امام در رویارویی با دشمن بعثی در منطقه هویزه، مظلومانه زیر تانکهای دشمن به شهادت رسیدند، این دشمن مغرور و مست با فاصله سه روز تسلیم ارادهی آهنین مردان فاتح میمک شد، ترکیبی از ارتش جمهوری اسلامی ایران، عشایر منطقه، هوانیروز و به دنبال آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج یک تجربه بدون سابقه از حضور مردم، عشایر منطقه و ارتش بوده است.
وی با بیان این که بعد از فتح میمک راهبرد تهاجمی دشمن تبدیل به دفاعی شد، افزود: بعد از فتح میمک، دشمن در لاک دفاعی فرو رفت و رزمندگان ما با درس گرفتن از عملیات میمک و با ایمان به خدا، قوت گرفتند و توانستیم وجب به وجب سرزمین ایران اسلامی را آزاد کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار با اشاره به این که امروز ملت ایران اسلامی در مقابل جنگ ترکیبی و نرم دشمن قرار دارد، اذعان کرد: دشمنان نظام و انقلاب اسلامی امروز به دنبال تصرف سرزمین ما نیست؛ بلکه به دنبال تصرف ذهنها، باور، ایمان، اعتقاد به خدا به امام حسین (ع) و به ارزشهای دینی است؛ بنابراین راه مقابله با آن دشمن حفظ غیرت، عفت، پاکدامنی شجاعت و پایبندی به راه شهدا است.
مشاور فرماندهی معظم کل قوا به تلفیق موفقیتآمیز ایمان و دانش نظامی اشاره کرد و گفت: این عملیات با اتکاء به اصول نظامی و الهام از قرآن به یکی از افتخارآمیزترین پیروزیها در تاریخ دفاع مقدس تبدیل شد.
امیر سرلشکر «اسماعیل سهرابی» روز جمعه در آیین گرامی داشت عملیات فتح میمک، به نقش بیبدیل نیروهای نظامی و عشایر در این عملیات اشاره و اظهار کرد: کاربرد دانش نظامی همراه با ایمان مذهبی ۲ عنصر کلیدی پیروزی در عملیات فتح میمک در روزهای آغازین دفاع مقدس بود.
وی تصریح کرد: این عملیات نمادی از ترکیب موفق دانش و معنویت بود؛ عملیاتی که عشایر ایل خزل نقش ویژهای در آن ایفا کردند و با همکاری نزدیک با نیروهای نظامی بدون توقع و با رشادت در کنار دیگر نیروهای ایرانی پیروزی را رقم زدند.
مشاور فرماندهی معظم کل قوا تاکید کرد: این مشارکت نقطه عطفی در اتحاد بین ایلات مختلف ایران با نیروهای مسلح کشور بود.
وی در سخنان خود به دستاوردهای عملیات میمک پرداخت و افزود: در این عملیات موفق شدیم دشمن را با تلفات سنگین مواجه سازیم و بدون از دست دادن نیرو یا تجهیزات عمدهای، به پیروزی بزرگی دست یابیم.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام در مراسم گرامی داشت عملیات فتح میمک بر نقش برجسته مردم و عشایر در این عملیات تأکید کرد و گفت: این عملیات نقطه عطفی در دفاع مقدس و تاریخ انقلاب اسلامی ایران است.
سردار «قدرت اله کریمیان»، اظهار کرد: در عملیات فتح میمک که در نوزدهم دی ماه ۱۳۵۹ رخ داد، ایلات و عشایر استان ایلام بهویژه ایل خزل نقشی بسیار بارز و ماندگاری ایفا کردند.
وی افزود: این عملیات نشاندهنده اتحاد و همبستگی مردم با نیروهای نظامی بود، عملیاتی که با عزم آسمانی مردان و زنان و عشایر استان ایلام، به حماسهای جاودان تبدیل شد.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام با اشاره به خصوصیات و باورهای خاص عشایر و مردم این منطقه، افزود: غرور و غیرت ایلیاتی مردم استان و منطقه باعث شد که در سختترین شرایط، نقش مؤثری در آزادسازی میمک ایفا کنند.
سردار کریمیان با تمجید از شیرزنانی که مردان و پسران خود را روانه میدان نبرد کردند؛ این عملیات را بهعنوان نمادی از ایستادگی و ایمان در تاریخ ایران توصیف کرد.
وی تاکید کرد: امروز در امنیت و رفاه گرد هم آمدهایم تا به برکت خون شهدا، یاد حماسههای گذشتهمان را زنده نگاه داریم.
مراسم گرامی داشت عملیات فتح میمک در منطقه عملیاتی میمک با حضور گسترده و باشکوه اقشار مختلف مردم و مسئولان برگزار شد.
عملیات آزادسازی میمک که با نام عملیات خوارزم و ضربت ذوالفقار هم شناخته میشود؛ عملیاتی است که در نوزدهم دی ماه ۱۳۵۹ به همت فرماندهی ارتش و با شرکت تیپ یک لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه و هوانیروز ارتش، سپاه ایلام و بسیج عشایری برای بازپسگیری ارتفاعات میمک واقع در جنوب ایلام از نیروهای عراقی انجام شد.