شناسهٔ خبر: 70740153 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد

نشست تخصصی ژئوپلیتیک شناخت گرا

نشست تخصصی ژئوپلیتیک شناخت گرا در راستای همایش ملی عرصه جنگ شناختی (علم و فناوری) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، نشست تخصصی ژئوپلیتیک شناخت گرا در راستای همایش ملی عرصه جنگ شناختی (علم و فناوری) با همکاری دانشگاه صنعتی مالک اشتر در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد.

در این نشست تخصصی، خطاهای شناختی و ادراک ژئوپلیتیکی، با ارائه دکتر غلامحسن حیدری، تحلیل منطقه خاکستری با تاکید بر ژئوپلیتیک انتقادی با ارائه دکتر یاشار ذکی و دیپلماسی برپایه واقعیت های ژئوپلیتیکی با ارائه دکتر روح الله طالبی آرانی مورد بررسی کارشناسان، متخصصان و صاحبنظران قرار گرفت.

در ابتدای این نشست، دکتر مسعود مصدق رئیس دانشکده علوم اجتماعی دافوس و رئیس نشست توضیحاتی در خصوص اصطلاح ژئوپلیتیک شناخت گرا، گفت: این کلمه، یک تفکر و یک رویکرد جدید شناختی نسبت به مسائل ژئوپلیتیک است که ما با استفاده از ظرفیت و پتانسیل علوم شناختی با تاکید بر فرآیندها و قابلیت های شناختی انسان آن را ارائه کرده ایم.

در ادامه دکتر یاشار زکی دانشیار دانشگاه تهران به بررسی تحلیل منطقه خاکستری با تاکید بر ژئوپلیتیک انتقادی پرداخت و گفت: ژئوپلیتیک شناخت گرا در پی کشف و شناخت نقشه های ذهنی یا نقشه های شناختی افراد، بازیگران سیاسی و حکومت ها و پرده برداری از اداراک عمیق آنها در باره واقعیت های ژئوپلیتیکی و موجودیت های ژئوپلیتیکی است.

وی ادامه داد: در منطقه خاکستری رقابت به گونه ای طراحی می شود تا کشورها با بهره گیری از ابزارهای گوناگون قدرت، بدون تاکید و استفاده از نیروهای قهری و نظامی معمول، رقبای خود را کنار زده و به اهداف ملی مطلوب دست پیدا کنند، نبرد ایران با آمریکا مبتنی بر منطقه خاکستری است که جدی ترین چالش امنیتی آمریکا در سال ۲۰۱۸ معرفی شده است.

سپس دکتر غلامحسین حیدری دانشیار دانشگاه علوم و تحقیقات، خطاهای شناختی و ادراک ژئوپلیتیکی را مورد بررسی قرار داد و تشریح کرد: این موضوع بر دو وجه است یکی مسائلی که مربوط به ادارک است و دیگری مربوط به کره زمین و جغرافیا است که عامل وحدت این دو موضوع قدرت می باشد.

پس از آن دکتر روح الله طالبی آرانی به بررسی و ارتباط دیپلماسی و واقعیت های ژئوپلیتیکی پرداخت و گفت: واقعیت های ژئوپلیتیک در دوران اخیر دارای سه ویژگی مهم است اول اینکه به به شدت و سرعت دگرگون شونده است و رویکرد آینده پژوهانه را تحت الشعاع قرار می دهد در این خصوص دیپلماسی باید تحولات را درنظر بگیرد و به سمت چابک سازی حرکت کند. دوم اینکه در واقعیت های ژئوپلیتیک عالبا دولت های نقش ندارند و کنش ها با درنوردیدن مرزهای دولت به واقعیت های ژئوپلیتیک شکل می دهند در این خصوص دیپلماسی در اختیار دولت و رسمی و مخفی نیست بلکه عمومی و علنی است.

وی ادامه داد: ویژگی دیگر واقعیت ژئوپلیتیک این است که سرزمین بنیان نیست و با منشا منازعات یا بستر منلزعات یا برآیند منازعات سروکار دارد و برپایه همکاری نیست

در پایان این نشست نیز جلسه پرسش و پاسخ توسط اعضای حاضر و اساتید مدعو در حوزه ژئوپلیتیک برگزار شد.


انتهای پیام