شناسهٔ خبر: 70739544 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

وزش نسیم صلح و سازش در ایلام

معاون حل اختلاف دادگستری استان ایلام گفت: ۶۲ درصد از پرونده‌های ارجاعی به ستاد صبر این استان به صلح و سازش ختم شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ «عابدین کوهی» اظهار کرد: با فعالیت صلح یاران، بزرگان، معتمدان و اعضای ستاد صبر پرونده‌های ارجاعی به محاکم قضایی استان ایلام کاهش چشمگیری یافته است.

وی با بیان این‌که ۲۱۵ هیأت صلح با بیش از یک هزار صلح‌یار در این استان فعالیت دارند، افزود: صلح یاران با رفع اختلاف بین شاکی و متشاکی با وساطت، نقش مهمی در رضایت طرف‌های پرونده‌های قضایی دارند و همین امر نیز موجب کاهش پرونده‌های ورودی به دادگاه‌ها و دادگستری‌ها می‌شود.

معاون حل اختلاف دادگستری استان ایلام با اشاره به این‌که سه نهاد داوری و میانجی‌گری در امور کیفری و ستاد صبر در قالب معاونت شورا‌های حل اختلاف فعالیت می‌کنند، گفت: در حال حاضر تعداد ۱۵۰ شعبه شورای حل اختلاف در استان ایلام فعال است که از این تعداد ۸۴ شعبه شهری و ۶۸ شعبه هم روستایی هستند.

کوهی همچنین به برگزاری دومین همایش ستاد صبر دادگستری شهرستان چردول با حضور معتمدان و اعضای این ستاد اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون به همت صلح یاران ۴۱۱ پرونده از پرونده‌های قضایی این شهرستان به سازش شده است.

وی با تأکید بر این‌که به طور قطع صلح یاران در محلات و روستا‌ها نقش مهمی در صلح و سازش پرونده‌های قضایی دارند، خاطرنشان کرد: در این همایش از صلح یاران شهرستان چرداول با حضور مسئولان اجرایی و فرهنگی تجلیل شد.

تشکیل نهاد شورای حل اختلاف به موجب ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه، در سال ۱۳۷۹ پیش بینی شده بود و آئین‌نامه اجرایی این ماده قانونی تدوین و در سال ۱۳۸۱ به طور رسمی آغاز کرد.

در حال حاضر شورای حل اختلاف به عنوان معاونت توسعه حل اختلاف و به وظایف خود به منظور ایجاد صلح و رفع اختلاف بین مردم در طرح دعوا‌های قضایی عمل می‌کند.