پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
∎
تسنیم: وزیر نیرو با بیان اینکه آب چالش جدی همه استانهای کشور است، افزود: از همه ظرفیتها برای تأمین آب شرب سیستان و بلوچستان استفاده میشود.
عباس علیآبادی در جریان بازدید از پروژه آب شیرین کن سه راهی دشتک در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: امروز با حضور برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طرح های اجرا شده و در دست اجرای صنعت آب و برق استان سیستان و بلوچستان بازدید صورت میگیرد.
وزیر نیرو موضوع آب را چالش جدی همه استانهای کشور به ویژه سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: بر همین اساس طرحهای مختلفی در دست اجراست که حقابه مردم سیستان و بلوچستان از منابع آبی این منطقه و کشور همسایه در اولویت قرار دارد.
وی یادآور شد: تامین حقابه سیستان و بلوچستان از کشور همسایه در دست بررسی، مطالعه و مذاکره از جوانب مختلف است.
علیآبادی انتقال آب از دریا را از دیگر اقدامات جهت تامین آب برای این منطقه عنوان و تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود منطقه از جمله استفاده از سفرههای آب زیرزمینی در ادامه طرحهای اجرایی است که آبهای شور، شیرین سازی میشود.
وزیر نیرو با اشاره به اجرای طرح آبرسانی تهلاب (آبخوانهای شرقی ) گفت: امید است این طرح نیز در زمانی کوتاه طی دولت چهاردم به نتیجه برسد. هماکنون این طرح 37درصد پیشرفت داشته است.
بازدید وزیر نیرو از آبشیرین کن 100 هزار مترمکعبی شهدای خدمت
عباس علی آبادی، شامگاه پنجشنبه 20 دی ماه در پی دومین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان به منظور بررسی میدانی و بهرهبرداری از طرحهای آب و فاضلاب منطقه سیستان وارد زاهدان شد و در اولین برنامه خود در این سفر در سه راهی دشتک حضور یافت و کارخانه آبشیرینکن شهدای خدمت را مورد بازید قرار داد.
وی در این برنامه که با هدف بررسی اقدامات انجام شده در طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان صورت گرفت، در جریان بهره برداری از واحدهای مختلف کارخانه آبشیرینکن 100 هزار مترمکعبی شهدای خدمت قرار گرفت.
وزیر نیرو در این برنامه از ایستگاه پمپاژ و خط دوم انتقال آب به زاهدان، بازدید و سپس سفر خود را به مقصد شهرستان زهک ادامه داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، در این بازدید ضمن تشریح جزییات این طرح، گفت: طرح اضطراری سیستان و زاهدان در پی کاهش شدید ذخایر آبی چاهنیمه و عدم پایبندی کشور افغانستان به معاهده هیرمند، برای جلوگیری از بروز بحران و تامین بخشی از نیاز آبی این مناطق از ابتدای زمستان 1401 در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.
علیرضا قاسمی افزود: فازهای اجرایی این طرح در اقدامی منسجم با همبستگی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو در این استان و تلاش جهادی و شبانهروزی نیروهای خدومی که هدف شان کاهش دغدغه های مردمی است، انجام شد.
وی ادامه داد: در راستای تکمیل این طرح اجرای 105 کیلومتر خطوط انتقال آب، احداث 73 اتاقک سرچاهی، خرید انواع الکتروپمپ، شیرآلات و تجهیزات الکتریال و مکانیکال، ساخت 135 کیلومتر خطوط برق، نصب 75 ترانس برق، حفر و تجهیز 73 حلقه چاه انجام شده است، همچنین برای دسترسی به این چاهها 110 کیلومتر جاده دسترسی احداث و در این راستا هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.
این مقام مسئول با اشاره به ساخت آبشیرین 100 هزار مترمکعبی شهدای خدمت برای شیرینسازی آب استحصالی با صرف 3 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار، اظهار کرد: این طرح در نوع خود بینظیر است و در شرایط اضطرار میتواند التیام بخش دغدغه نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان در مرکز و شمال این استان باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اجرا و احداث کلیه اجزای این طرح و خرید تجهیزات مورد نیاز، کمتر از یک سال زمان برد و عملیات اجرایی آن در بدترین نقطه آب و هوایی و در مساحتی به طول 40 هزار هکتار، بدون وقفه و تعطیلی پروژهها اجرا شد.
وی در این بازدید تامین منابع مالی برای تکمیل طرح در محدوده لواریاب، پرداخت مطالبات پیمانکاران طرح اضطراری و همچنین طرح احداث آبشیرینکن را ضروری اعلام کرد و خواستار تحقق آن شد.
لینک کوتاه کپی لینک