به گزارش ایلنا، محمدرضا ظفرقندی در افتتاحیه رویداد آموزشی و توانمندسازی گروههای مردمی و جهادی حوزه سلامت که با حضور رییس بنیاد مستضعفان برگزار شد، اظهار داشت: شبکه بهداشت ارزشمند و گستردهای در کشور داریم که با هم افزایی میتوان برای جلوگیری از سالمندی جمعیت و از دست دادن نیروهای مولد و جوان کشور در آیندهای نزدیک، اقدام کرد.
وی با تاکید بر اهمیت مشارکت همه دستگاهها و برداشتن موانع موجود در جوانی جمعیت، گفت: وزارت بهداشت به تنهایی قادر به تحقق سیاستهای جمعیتی نیست و همه دستگاهها اعم از صدا و سیما و وزارتخانههای مختلف باید در این زمینه با رویکرد علمی کار کنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر حتی پیشرفتهترین کشورها از جمله ژاپن و کره جنوبی در چاه جمعیتی افتادهاند و هر قدر تلاش میکنند، نمیتوانند نرخ رشد جمعیت و فرزندآوری را با وجود ارائه مشوقها افزایش دهند. شبکه گسترده بهداشت و درمان کشور که هسته اولیه آن در سال ۵۵ در ارومیه شکل گرفته، مقداری فرسوده است و نیاز به نوسازی و بازسازی دارد.
ظفرقندی با بیان اینکه کنترل جمعیت با استفاده از ظرفیتهای شبکه بهداشت کشور محقق شد، افزود: یکی از راههای درست برای جوانی جمعیت، استفاده از ظرفیت این شبکه گسترده است و برای بهورزان باید آموزشهای مرتبط با سواد سلامت و مشوقهایی تعریف کنیم که البته این مشوقها هم میتواند با کمک بنیاد مستضعفان تامین شود.
وی توانمندیهای حوزه بهداشت در کشور را بسیار مناسب دانست و گفت: دستیابی به شاخصهای مناسب حوزه سلامت با تمرکز بر حوزه بهداشت بوده است. شاخصهای مرگ و میر مادران باردار و نوزادان با تکیه بر شبکه و نیروهای بهداشتی، وضعیت بسیار مطلوبی دارد و جزو کشورهای برتر دنیا هستیم.
وی از سازماندهی و رویکرد علمی به مشکلات به عنوان دو مشخصه دکتر دهقان، رییس بنیاد مستضعفان یاد کرد و گفت: هدف مشترک وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان، خدمترسانی به مردم و به ویژه محرومان است که اگر نیروها و امکانات این دو مجموعه تجمیع شود، هم افزایی تصاعدی ایجاد میشود.
وی خدمت به مردم و محرومان را هدفی مقدس و ارزشمند برای مردم و مسئولان دانست و گفت: مقام معظم رهبری تاکید کردهاند که کار و خدمت جهادی بیشتر برای فرد خدمتگزار، ارزش افزوده ایجاد میکند و فعالان جهادی، این ارزش افزوده را برای روح و جسم خودشان درک میکنند که میتواند باعث علو درجاتشان شود.
وزیر بهداشت با اشاره به امکانات و زیرساختهای بهداشتی و درمانی کشور، گفت: این امکانات و همچنین امکانات بنیاد مستضعفان باید با تفاهم، کارگروه مشترک و برنامه عملیاتی مشخص و درست و در راستای خدمترسانی به محرومان به بهترین نحو مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: ظرفیتهای همه دانشگاهها در جهت کار برای مردم، محرومان و فقرا آماده است و از کمک هر دستگاهی از جمله بنیاد مستضعفان هم بهرهمند میشویم.
ظفرقندی یکی از اقدامات مناسب در جهت زنده نگه داشتن یاد امام خمینی (ره) و بنیادمستضعفان در مناطق محروم را تامین آمبولانس برای خدمترسانی به محرومین دانست و گفت: دانشگاهها میتوانند در مورد مناطق مورد نیاز برای این آمبولانسهای اهدایی کمک کنند.
وی اجرای طرح جامع مراقبت از مادران باردار و شیرده توسط موسسه سلامت علوی را بسیار ارزشمند دانست و گفت: این کار باید بیشتر گسترش پیدا کند و در جهت جذب علاقه مندان به کار جهادی در این زمینه، اقدام و با اطلاعرسانی شایسته، زمینه لازم برای جذب این متخصصان، فراهم شود.
به گزارش وبدا، وزیر بهداشت ارتقای سواد سلامت در جامعه را بسیار مهم ارزیابی و عنوان کرد: ارتقای سواد سلامت باید در همه مناطق به ویژه مناطق محروم و کمتر برخوردار مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: معاون بهداشت وزارت بهداشت در چابهار که بیماری تب دنگی در آن منطقه، افزایش یافته حضور داشت و عنوان میکرد اگر آب آشامیدنی سالم لوله کشی در دسترس ساکنان آن منطقه باشد، این بیماری ۵۰ درصد کاهش مییابد در حالی که ساکنان از آب برکه و راکد استفاده میکنند و آنجا هم محل رشد لارو پشههای آئدس است و برخلاف مالاریا، امکان کشتن آنها با دارو و سموم وجود ندارد بنابراین اگر بتوانیم در این حوزه ها، سواد سلامت را افزایش و کارهای جهادی با هدف محرومیتزدایی را در دستور کار قرار دهیم، خدمت بزرگی کرده ایم.