شناسهٔ خبر: 70735906 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سینمایی وزارت ارشاد: سینما کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد

قم-ایرنا- معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سینما در کنار فرم و محتوا، کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد؛ یعنی نگاه باید به‌سوی مخاطب باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، رائد فریدزاده پنجشنبه شب در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق، افزود: دین از منظر یونانی معنای پای‌بست دارد که با توسعه مفهومی می‌تواند به مفهوم مخاطب رسید.

وی اضافه کرد: سینمای دینی در حقیقت تنظیم قطب‌نمایی است که بتوانیم قبله خودمان را پیدا کنیم و از سرگردانی بیرون آییم.

وی ادامه داد: کارکرد سینما در کنار فرم و محتوا، کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد؛ یعنی نگاه باید به‌سوی مخاطب باشد.

به گفته فریدزاده، کارکرد سینما پرسش و پرسشگری، رهنمود کردن و قطب‌نما سازی برای وجود آدمی است که امیدوارم بتوانیم در این مسیر گامی اندک برداریم و شاهد درخشش بیشتر فیلم‌سازان باشیم.

سینماگران دینی راویان حقیقت هستند

دبیر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق نیز در این آیین گفت: جشنواره فیلم اشراق به امید توسعه و ترویج معارف قرآن و اهل‌بیت(س) برای گام برداشتن در آینده‌ای روشن برگزار می‌شود.

مسعود معینی‌پور افزود: هر مکتب و صاحب تفکری در جهان، در تکاپوی ساختن تصویری از آینده مطلوب خود برای سایرین است؛ شایسته نیست ما که آینده موعودمان در کلام وحی و معصومین تصویر و تبیین شده، صرفا به تماشا بنشینیم و برای ساختن تصویر بر اساس مبانی خود قیام نکنیم.

وی اضافه کرد: سینما، این آینه جادویی جدا از آن‌که زبانی گویا برای بازتاب گذشته است، می‌تواند ابزاری بی‌رقیب برای خلق آینده باشد؛ آینده‌ای که در آن روایت، یکی از برجسته‌ترین ابزارهای شناخت هویت یک ملت است و جریان سینمای ایران باید تصمیم بگیرد چه آینده‌ای را می‌خواهد به تصویر بکشد.

وی ادامه داد: سینمای ایران باید تصمیم بگیرد می خواهد روایت‌گر جان‌افزا برای انسان و جامعه‌ای باشد که خود را برای زندگی ابدی پس‌ازاین زندگی مهیا می‌کند یا روایت‌ هایی کند که معاد را نفی می‌کنند.

معینی پور با تاکید بر این‌که سینما را محدود در نگاه تک ساحتی نکنیم، تصریح کرد: سینما یک کنش و واکنش است؛ فرم و محتوای آن معنا می‌آفریند و می‌تواند در فردای ایران نقشی انکارناپذیر داشته باشد.

وی تاکید کرد: این نگاه آن زمان محقق می‌شود که به معارف دینی و ملی به‌عنوان گنجینه بی‌انتها نگاه کنیم که نه‌تنها برای تربیت فرد، بلکه برای تحول اجتماع و آینده سازی به کار خواهد آمد.

وی با بیان این‌که اندیشه و عقلانیت گمشده سینماست، گفت: سینمای دینی نیازمند آزادی در اندیشه و جرات در بیان است، وگرنه هیچ‌گاه نمی‌تواند به رسالت خود عمل کند.

دبیر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق با اشاره به این‌که سینمای دینی یک مسوولیت است، خاطرنشان کرد: سینماگران دینی راویان حقیقت هستند؛ در پنجمین جشنواره فیلم دینی اشراق کوشیدیم تا بخشی از این رسالت را عهده‌دار شویم.

معاون سینمایی وزارت ارشاد: سینما کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد

به گزارش ایرنا، پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق در ۲ بخش رواق ویژه طلاب و اشراق ویژه عموم در ۶ عنوان شامل فیلم‌نامه، نقد فیلم، پژوهش قبل از فیلم‌نامه، مقالات نقد آثار سینمایی دینی و تصویری، مستند و فیلم کوتاه برگزار شد.

حدود ۶۰۵ نفر از سراسر کشور با مجموع یک‌هزار و ۱۰۸ آثار در جشنواره مشارکت کردند؛ فیلم‌های منتخب دینی اشراق در قم، تهران، مشهد و اصفهان به اکران خواهد رسید.

آیین اختتامیه این جشنواره با حضور مسوولان در سالن همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه با معرفی برگزیدگان و اهدای هدایا برگزار شد.

معاون سینمایی وزارت ارشاد: سینما کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد

معاون سینمایی وزارت ارشاد: سینما کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد