محمد رضا ظفرقندی در آیین افتتاح بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی که با حضور رییس جمهور، خانواده این آیت الله فقید و جمعی از مسئولان کشور برگزار شد، اظهار داشت: ابعاد سیاسی شخصیت ایشان، سازندگی و نگرش فکری و آزادیهای مردمی و آنچه ایشان برایشان یک عمر جانفشانی کردند، همچنان باقی است.
وی تاکید کرد: واقعیت این است مرحوم هاشمی رفتند، اما هستند و آنچه از ایشان به یادگار ماند همه مصداق شجره طیبه است. آنها که تلاش کردند ایشان را از صحنه کنار بزنند نه موفق شدند و نه موفق خواهند شد؛ این شجره طیبه همچنان میوه خواهد داد.
ظفرقندی یادآور شد: وظیفه خود میدانم به عنوان مسئول بخش سلامت کشور در مورد این بیمارستان از خانواده آیت الله هاشمی به ویژه فاطمه هاشمی تشکر کنم، به یقین آنچه باقی گذاشته شد هم برای ایشان باقی مانده و هم صدقه جاری است.
وزیر بهداشت با اشاره به شناسایی سالانه حدودا ۲۰۰ هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور، تصریح کرد: شیب ابتلا به سرطان شیب بالایی است و یکی از علل افزایش آن، افزایش امید به زندگی و طول عمر مردم ایران است.
وی گفت: در دوران قبل از انقلاب، میزان امید به زندگی در کشور، حدود ۵۰ سال و بروز سرطان نیز کمتر بود، اما طول عمر مورد انتظار در آقایان به ۷۵ و در زنان به ۷۸ سال رسیده بنابراین بروز سرطان نیز افزایش یافته است. پیش بینی میشود در آینده ۴۰۰ هزار مورد ابتلای سالانه به سرطان داشته باشیم که باید تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود.
ظفرقندی هزینههای درمان این بیماری را یکی از دغدغههای مهم بیماران دانست و گفت: رئیس جمهور نیز در این خصوص دغدغه دارد و میگوید نباید هزینه درمان سرطان، کمرشکن باشد و باید در این خصوص مدیریت انجام شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه آموزش، پیشگیری و مدیریت هزینهها مواردی است که باید در بروز این بیماری مورد توجه قرار گیرد، گفت: شایعترین سرطانی که در ایران زنان به آن مبتلا میشوند، سرطان سینه و در مردان سرطان پروستات است که با ارائه آموزش و انجام معاینات، مردان و زنان میتوانند در زمان مناسب و در مراحل اولیه، این بیماری را تشخیص دهند.
انتهای پیام/