به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه عصر پنجشنبه در رونمایی از کتاب «راهبرد تحول؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی»، با تاکید بر اهمیت حکمرانی در انقلاب اسلامی، افزود: نظریه حکمرانی، عناصر، سیاستگذاری، تنظیم گری، راهبری، تصدیگری، نظارت و ارزیابی حکمرانی پنج رکن حکمرانی است که محققان باید برای هر کدام باید نظریهپردازی داشته باشند.
وی با اشاره به حکمرانی موفق در حوزه پزشکی، اضافه کرد: در پژوهشهای پزشکی، درمان، پیشگیریها، مهندسی و صنایع پزشکی پیشرفتهای فوقالعادهای داشتیم؛ ایران در حوزه درمان سرطانها و بیماریهای نوین رشد خیلی زیادی داشته است و از سوی دیگر بیش از ۹۸ درصد داروها تولید داخل است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر نیز وزارت بهداشت در دولتهای مختلف سیر صعودی داشته و حزب زده نشده است؛ این مساله ارزشمند است و بهنوعی الگوی حکمرانی است که باید تجربه نگری شود.
خسروپناه خاطرنشان کرد: ۲۰ سال پیش ایران هیچ جایگاهی در نانوتکنولوژی نداشت و اکنون در رتبه چهارم جهان است که نشاندهنده حکمرانی موفق در این حوزه میباشد.
وی اضافه کرد: وجود ۳۰ هزار پزشکی که فارق التحصیل دانشگاههای کشور بودهاند و الان طبابت نمیکنند و از سوی دیگر مساله قاچاق که مهمترین مانع تولید است، نمونههایی از حکمرانی ضعیف است.
وی تاکید کرد: هوشمندسازی سیستم پزشکی و گمرک مهمترین راهکار حل این مسائل است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه دانشگاه و محققان باید برای حل مسائل مربوط به حکمرانی نسخه تجویز کنند، بیان کرد: به اندازه نیاز در کشور نیروی کارآمد و باانگیزه داریم که بتوانند مشکلات را حل و موانع را برطرف کنند و حکمرانی در عرصههای مختلف به نحو درست پیاده شود.
وی با بیان اینکه در حوزه هوش مصنوعی ۱۰ سال عقب هستیم، خاطرنشان کرد: سند هوش مصنوعی مصوب شده و برای پنج سال آینده نوشته شده است؛ گروههای مسوول اجرای این سند آمادگی خود را برای پیادهسازی سند در سه سال یا کمتر اعلام کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیتهای دانشگاه غیردولتی طلوع مهر، گفت: اقدامات این دانشگاه در عرصههای مختلف بهویژه پژوهش اثربخش بوده و امیدوارم وزارت علوم نسبت به دانشگاههای غیرانتفاعی موفق باورمند باشد و حمایتهای لازم را داشته باشد.
خسروپناه اضافه کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کردهایم که باید اساسنامه دانشگاههای غیردولتی را تقویت کرد.
وی به کتاب «راهبرد تحول؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» اشاره و بیان کرد: نویسنده در این کتاب به بنیان شناسی، جریان شناسی، آسیبشناسی و آیندهپژوهشی و سیاستگذاری انقلاب اسلامی پرداخته است.
وی تاکید کرد: نگاه جامعنگر به مقوله انقلاب اسلامی داشتن و چند سال بااراده جمعی مباحث را دنبال کردن تدبیر لازم را میطلبد.
مبنای کار کتاب «راهبرد تحول؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» بر اساس جهاد تبیین است
نویسنده کتاب «راهبرد تحول؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» نیز در این مراسم با بیان اینکه مبنای کار بر اساس جهاد تبیین است، گفت: وظیفه خودمان میدانیم پژوهشهای لازم در مسائل اساسی نظام و مسائلی که دغدغه رهبر معظم انقلاب است را با اولویتبندی انجام دهیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسن مهاجرنیا با بیان اینکه نگاهمان اندیشکده ای است، افزود: سبک کار در این کتاب بهصورت مباحث گفتوگویی است و حالت تحلیلی همراه با مثال و مصادیق دارد.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی کشور این است که مباحث گفتوگویی بهشدت کاهش یافته و نهضت نرمافزاری، فضای تولید علم، گفتوگو، مناظره، نقد و نوآوری که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، نتوانست در کشور عملیاتی شود.
مراسم رونمایی از کتاب «راهبرد تحول؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» عصر پنجشنبه با حضور مسوولان و جمعی از اساتید دانشگاه طلوع مهر در این دانشگاه برگزار شد.